5 semne dupa care recunosti un lider bun

5 semne dupa care recunosti un lider bun
In orice grup social exista o ierarhie. Atat la job, cat si in gasca de prieteni sau in familie.

Fiecare om din grupul respectiv ocupa un rol si are anumite responsabilitati, mai clar sau mai putin clar trasate.

Iar unul dintre roluri este acela de lider, de conducator al grupului.

Poate chiar tu esti liderul. Si, in acest caz, s-ar putea ca obiectivul tau sa fie acela de a deveni mai bun, astfel incat sa fiti mai productivi, mai organizati sau mai aproape de ceea ce isi doreste grupul tau social.

Prin urmare, pentru azi am pregatit un material scurt cu 5 semne dupa care se poate identifica un lider bun. Daca tu esti, la randul tau, un lider, acestea sunt calitati pe care sa ti le dezvolti si conturezi mai bine.

Ramai la curent cu noutatile GoFunnel. Lasa-ne adresa ta de email si promitem sa iti trimitem materiale practice pentru dezvoltarea ta personala si profesionala!

 
Ma abonez!
Cuprins:
  1. Viziune
  2. Autocunoastere
  3. Responsabilitatea fata de ceilalti
  4. Implicare
  5. Integritate
 

1. Viziunea


In orice grup condus de un lider bun, oamenii se intorc spre el pentru a primi o directie sau a fi siguri ca raman pe directia trasata de liderul lor.

Insa nimeni nu se naste cu abilitatea de a gestiona 20 de persoane - inveti pe parcurs, datorita faptului ca iti asumi aceasta responsabilitate.

In leadership, o abilitate cruciala este sa transformi ideile in planuri de actiune ce pot fi realizate, in timp ce iti pastrezi grupul pe o directie bine definita.

Aceasta este viziunea. Pe care o dezvolti in timp.


 

 

Cum se contureaza o viziune? 
  • Prin trasarea primilor pasi din calatoria grupului spre obiectivul stabilit.
  • Prin anticiparea provocarilor ce ar putea aparea in calea voastra, plus pastrarea flexibilitatii (nu ai cum sa prevezi totul).
  • O viziune devine una reala doar atunci cand liderul are abilitatea de a o descrie clar, astfel incat oamenii lui sa o inteleaga

2. Autocunoasterea

Un lider bun isi cunoaste atuurile si isi poate controla emotiile, influentand astfel starea emotionala a grupului sau.

Cand te cunosti pe tine inseamna ca ai deja o imagine corecta de ansamblu asupra personalitatii tale (pe care o si revizuiesti constant). Stii ce te motiveaza, care sunt punctele tari si punctele slabe, cum esti predispus sa actionezi sau reactionezi.

 


 
Vezi tu, fara autocunoastere, fara sa stii lucrurile acestea, nu poti sa fii eficient. Pentru ca fiecare situatie ar deveni o provocare in care mai intai trebuie sa te controlezi, sa-ti revii din surpriza sau soc.

Un lider bun nu isi permite sa aiba mintea goala, sa nu stie sa reactioneze. 

Pentru ca grupul se va uita la actiunile si reactiile lui, si va fi influentat de starea fizica, psihica si emotionala a liderului.

 

3. Responsabilitatea fata de ceilalti

Un lider bun este generos si aduce pozitivitate in viata oamenilor sai. 

Iar aici nu e vorba de a trece cu vederea orice greseala sau de a creste salariile luna de luna.

Liderul este responsabil pentru ceea ce se intampla cu grupul sau. In momentul in care isi si asuma aceasta responsabilitate, vor aparea ocazii mici ce il transforma intr-un om mare.

 

 

Faptul ca este atent la micile probleme si starea emotionala a fiecarui om din grup, de exemplu. 

Sau initiativa de a oferi solutii atunci cand un om din grup se confrunta cu o provocare - chiar daca aceasta nu e neaparat responsabilitatea liderului.

Ca lider, depinde de tine daca echipa ta, grupul tau, va fi unul de succes sau nu. Indiferent cum definiti voi succesul.

 

4. Implicarea

Cateodata calatoria spre o anumita destinatie este atat de plina de drumuri desfundate si alte obstacole, incat iti vine sa renunti si sa te speli pe maini de tot.

Dar, un lider bun isi va pastra motivatia si va stii cum sa motiveze grupul sa aprecieze micile bucurii ale acestei calatorii. 

Sa faca fata greutatilor cu incredere si anticipatie.


 

 

Secretul succesului nu sta in formule magice. Secretul succesului este munca si implicarea. 

Ca lider vei munci cot la cot cu cei din grupul tau si ii vei indruma acolo unde se impotmolesc. 

De asemenea, un lider bun stie sa gestioneze sarcinile si sa le delege corect, organizat si la timp. Lucrul acesta se aplica in orice grup, oricat de mic.

 

5. Integritatea

Cand ai credinte si valori puternice si un caracter ce iese in evidenta, grupul tau va putea sa se identifice mai bine cu tine.

Vezi tu, comportamentul si valorile liderului vor oglindi situatia reala a grupului, atat pentru cei din afara, cat si pentru membrii lui. Cand esti sincer si etic, vei obtine usor increderea si loialitatea grupului.

Orice lider bun are obligatia de a adera la niste principii morale puternice.

 

 

Ceea ce face si ceea ce zice ar trebui sa fie acelasi lucru, pentru ca nu isi permite sa se compromita. Si-ar pierde credibilitatea in fata grupului - ceea ce e acelasi lucru cu a-si pierde pozitia.

Intentionat, astazi am fost mai putin specifici. 

Pentru ca exista diferite tipuri de lideri si pentru diverse grupuri. Poate fi o echipa de angajati intr-o organizatie, poate fi grupul de prieteni, familia sau o galerie sportiva.

Cele 5 semne sunt aceleasi pentru a recunoaste un lider bun, indiferent ce tip de grup social conduce. 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!