40 de activitati pe timp de vara pentru cupluri + activitati de team building cu colegii [Partea II]

40 de activitati pe timp de vara pentru cupluri + activitati de team building cu colegii [Partea II]
Continuam lista de activitati de aici cu alte 20 de idei, asa cum am promis.

De data aceasta vei primi sugestii de activitati pe care sa le faci impreuna cu partenerul de viata. 

De asemenea, am pregatit 10 idei pentru team building (daca va bate gandul sa organizati unul cu firma in aceasta perioada).

Esti pregatit?

Nu uita sa te abonezi la noutatile GoFunnel. Primesti ocazional super sfaturi despre antreprenoriat si dezvoltare personala & profesionala.
Ma abonez!
Cuprins:

Idei de activitati pe timp de vara pentru cupluri
Idei de activitati in team building impreuna cu colegii de la munca

 

Idei de activitati pe timp de vara pentru cupluri


21. Faceti o excursie spontana

Iesiti din rutina si aduceti-va aminte cum erati la inceput. O excursie spontana va creste nivelul de adrenalina si entuziasmul, asa incat se va transforma intr-o experienta de neuitat.

Sigur, daca aveti deja copii va fi putin mai greu sa plecati spontan doar voi doi. Insa daca aveti pe cineva care ii poate supraveghea, chiar si o zi de aventura spontana va va relaxa. 

Intentia de a pleca nu mai e spontana, dar destinatia poate fi :) .

 

 

22. Renovati impreuna

Poate peretii au nevoie de un strat de vopsea. Sau poate aveti vreun dulap prin casa, pe care l-ati putea reconditiona. 


 

 

Sau aveti o bucata mai ciudata de lemn, pe care o puteti transforma in candelabru. Propuneti-va sa faceti impreuna aceste activitati.

Sunt momente casnice in care puteti povesti pe indelete, iar satisfactia de a crea sau repara ceva impreuna va va lega mai tare.

23. Iesiti doar voi doi cu cortul sau la o cabana

Momentele de tihna merita impartite cu persoanele dragi. Poate sunteti obisnuiti sa iesiti la cabane sau la cort impreuna cu gasca de prieteni. Dar de data asta faceti o schimbare.

Iesiti doar voi doi. Redescoperiti-va si deconectati-va de rutina de zi cu zi.

 

 

24. Faceti cursuri impreuna 

Puteti face cursuri de dans, improvizatie, dans, echitatie. Puteti merge la un poligon de tragere. Sau pur si simplu puteti face sport impreuna.

Pentru ca, asa cum spune Elle in Legally Blonde:

 

 

25. Fiti fosteri pentru animalute de companie

Modul in care partenerul se comporta cu animalele de companie iti spune multe despre el. De asemenea, e o responsabilitate pe care nu toata lumea o poate duce.

Dar sunt atat de multe animalute care au nevoie de ingrijire si de timp pentru a se obisnui sa socializeze si sa interactioneze cu oameni sau alte animale.

 

 

Daca aveti posibilitatea, puteti fi fosteri pentru un animalut de companie care are nevoie de ajutorul vostru, pana sa fie adoptat.

26. Faceti schimb de hobby

Sotii care fac lucruri impreuna, raman impreuna. Dar e normal sa existe si spatiul personal, in care fiecare dintre voi sa acorde timp si energie pasiunilor individuale.

 

 

Vara asta incercati sa faceti ceva diferit. Faceti schimb de hobby. Tie iti place sa iesi cu bicicleta, iar partenerului tau ii place sa citeasca? Tie sa faci catarari, iar partenerului sa joace jocuri video?

Inversati rolurile. Cel mai recomandat e sa incercati impreuna, cel putin la inceput, daca nu aveti foarte multe cunostinte despre ce presupune hobby-ul celuilalt.

27. Participati la o degustare de vin

Alta activitate interesanta e sa mergeti la o crama sau la un eveniment special organizat pentru o degustare de vin.

 

Poate fi o experienta complet noua, din care sa invatati ceva. Iar daca sunteti familiarizati deja cu astfel de experiente… vinul nu e singurul aliment ce poate fi degustat, nu?

28. Fugiti la mare

E o activitate mai usor de facut cand ai marea aproape.
 

 

Insa cu putina organizare, puteti da o fuga la mare chiar daca veniti din celalalt capat al tarii (de exemplu, Baia Mare, de unde suntem noi).

29. Faceti o bataie cu apa adhoc

Poate avea loc in oras, la un gratar sau in momentul in care partenerul de viata ajunge acasa de la job.

 

Inarmati-va cu sticle de apa si bucurati-va de distractie si caldura.

30. Creati o cutie cu provocari

Aceasta activitate poate continua tot anul, nu doar pe timp de vara.

Puteti aduna intr-o cutie sau intr-un borcan diverse biletele cu provocari, incepand de la cele romantice, pana la vouchere care rezerva timpul celuilalt pentru nevoile celui care le extrage. 

Extrageti in fiecare zi cate un biletel si acceptati provocarea.

 

 

Idei de activitati de vara impreuna cu colegii de la munca

Multe firme fac team building in lunile de vara. Uite cateva idei de activitati pe care sa le faceti impreuna:

31. Mergeti la paintball sau Laser tag

Spiritul competitiv si munca eficienta in echipa este ceea ce vrea managementul sa vada in cadrul firmei. O activitate care incurajeaza tocmai aceste trasaturi este paintball sau laser tag. 

 

 


 

Acest tip de sport antreneaza si procesul decizional, precum si abilitatea de a privi imaginea de ansamblu pentru a schimba tactica atunci cand este necesar.

32. Faceti campionat de boardgames

Jocurile de societate sau de strategie antreneaza mintea si imbunatatesc abilitati precum cele interpersonale, performanta in luarea deciziilor, rezolvarea problemelor sau spiritul competitiv.

Depinde si ce joci. 

De exemplu, GoFunnel mai face un lucru - ofera o privire in spatele unui business si a actiunilor care influenteaza in bine sau rau deciziile clientilor.

 


Asadar, in team building puteti organiza un campionat de board games.

33. Joc de rol

Jocul de rol ajuta la imbunatatirea reactiilor si gasirea de solutii pentru probleme asemanatoare cu cele din viata reala. E si un joc care cere minim 2 persoane, deci e potrivit pentru echipele mai mici.

De asemenea, jocul de rol permite intregii echipe sa examineze o problema din diferite puncte de vedere. Oamenii vor invata ca exista si alte unghiuri din care pot privi o situatie.

 

 

34. Vanatoare de resurse 

Resursele pot fi orice: de la alti oameni pe care trebuie sa ii convinga sa vina in echipa, pana la talentele celorlalti, obiecte pentru a crea de la zero un proiect etc.

Acest exercitiu se poate intinde pe o perioada mai lunga, in functie de complexitatea sarcinilor - de exemplu, il poti combina cu o mini cursa cu obstacole.

 

 

35. Quiz pe echipe

Toata lumea detine diverse cunostinte generale. Asa ca in team building puteti face un campionat de quiz, pe toata durata iesirii voastre.

E important ca intrebarile sa nu aiba neaparat legatura cu domeniul vostru de activitate - unde ar mai fi provocarea?!

 


 

Quiz-urile ajuta oamenii din echipa sa se cunoasca mai bine intre ei, sa identifice punctele tari si punctele slabe ale fiecaruia, dar si sa invete ceva nou. De exemplu, unii se pricep mai bine la sport, altii la muzica, sau autori, sau anii 2000.

36. Cursa cu obstacole

Cursa cu obstacole este o activitate care va va provoca atat fizic, cat si mental. 

Puteti chiar sa faceti o cursa care trebuie parcursa cu o legatura la ochi, in timp ce membrii echipei dau indicatii de pe margine.

 

 

 

37. Drumetii si trasee montane

E o activitate cu care noi suntem familiarizati, pentru ca o facem aproape la fiecare team building.

Parcurgerea anumitor trasee montane nu presupune neaparat un antrenament anterior, dar ii va pune intotdeauna pe incepatori in modul de invatare. 

Ajuta la imbunatatirea abilitatilor de leadership, rezolvarea de probleme si la directionarea tuturor spre acelasi obiectiv.

 


 

38. Tir cu arcul

Tirul cu arcul nu este doar o activitate distractiva, ci si un mod de a provoca spiritul competitiv in echipa ta.

Avantajul e ca odata ce numarul de sageti trase creste, va creste si performanta.

 

 

 

39. ATV sau off-road

Faceti activitati care sa va scoata din zona de confort. 

Va trebui sa ganditi creativ, sa cooperati intre voi pentru a face fata provocarilor si obstacolelor din cale (noroi, apa, nisip, zone inclinate).

 


40. Petrecere in aer liber

Daca vreti un team building doar pentru distractie, atunci o petrecere in aer liber suna numai bine. Povestiti, dansati si coordonati intre voi pregatirea petrecerii.

 


 

Am ajuns la final cu cele 40 de idei pe timp de vara din cele doua articole. 

Speram ca activitatile propuse sa va faca vara mai frumoasa si mai activa, cu idei care va vor scoate din rutina.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!