Cum sa iti monetizezi creativitatea

Cum sa iti monetizezi creativitatea
Fa ceea ce iti place cu adevarat si nu vei munci nicio zi din viata ta.

Sigur nu e prima data cand auzi aceasta expresie, dar intrebarea e… se poate aplica in viata reala?

Cu totii visam sa ajungem in locul potrivit in care sa ne folosim abilitatile, pasiunea si convingerile astfel incat sa ne aduca atat satisfactii personale, cat si, foarte important, financiare.

Vrem sa facem bani din ce ne place.

Insa realitatea e ca putini reusesc sa faca asta. De cele mai multe ori, intre timp, se intampla… viata. 

Facturile, taxele si necesitatile nu asteapta dupa noi sa devenim experti - ceea ce se intampla in timp, iar fara munca temeinica si consecventa, pasiunea nu e suficienta. 

Chiar daca nu am pentru tine o formula sau un raspuns usor, m-am gandit azi sa abordam acest subiect. Cum facem bani din abilitatile noastre. 

Mai precis, de data aceasta povestim despre creativitate, o trasatura ce poate fi cultivata prin exercitiu si repetitie.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Creeaza un produs nou pe piata
  2. Deschide o afacere
  3. Instruieste-i pe altii
  4. Ofera consultanta
  5. Construieste-ti un portofoliu

1. Creeaza un produs nou pe piata


Hai sa incepem exact cu exemplul GoFunnel.

In spatele board game-ului se afla o echipa care isi investeste zi de zi creativitatea si alte abilitati intr-o cu totul alta industrie: dezvoltarea a tot ce tine de platforma eCommerce Gomag. Practic, nu exista o legatura directa intre munca obisnuita si ceea ce am facut pentru a crea boardgame-ul GoFunnel.

Dar am studiat mecanismul din spatele crearii unui nou produs, am facut teste, am venit cu n idei si am renuntat la majoritatea din ele, am facut greseli, ne-am imbunatatit pe parcursul lunilor de lucru… iar acum GoFunnel se afla pe mesele multora dintre voi.

 

via GIPHY


Iar reactiile voastre reprezinta un motiv drag de bucurie de fiecare data cand le vedem!

Acum, poate tu nu ai mijloacele pe care le-am avut noi pentru a crea acest produs. 

Poate esti o singura persoana ce vrea sa isi valorifice creativitatea, poate nu dispui de resurse financiare sau de cunostintele necesare pentru crearea textelor, a design-ului sau a campaniei de lansare pentru produsul tau.

Insa faptul ca nu ti-e usor, nu ar trebui sa te descurajeze sa renunti la idee din prima.

Investeste resursele pe care le ai acum: timpul tau, energia ta, creativitatea, propriile cunostinte. Foloseste-le pentru a venit cu ideea noului produs.

Apoi continua prin a cauta resursele care iti lipsesc. 

Poate fi vorba de colaboratori care sa te sustina financiar, care sa te ajute sa aduci ideea ta de produs la realitate sau sa o promovezi in fata audientei cele mai potrivite care sa foloseasca produsul si sa il cumpere.

 

2. Deschide o afacere


Cei mai multi antreprenori dispun de cateva abilitati care le usureaza drumul catre succesul la care viseaza.

Sigur ca e nevoie de pragmatism, responsabilitate, prioritizare, planificare si abilitati pentru a lua deciziile potrivite, dar antreprenorii care au un impact puternic in lume detin si o doza buna de creativitate.

Fara creativitatea necesara pentru a fi adaptabil si flexibil, nu iti poti asuma riscuri. Pentru ca nu stii cum sa iesi din orice situatie!

Asadar, daca vrei sa iti monetizezi creativitatea, o solutie potrivita pentru tine este sa iti deschizi propria afacere.

Poate vrei sa produci anumite produse sau sa le distribui de la diversi furnizori. Gestiunea afacerii, precum si deciziile de marketing vor depinde mult de creativitatea ta.

 

via GIPHY


Din fericire, in ziua de azi ai la dispozitie si mijloace mult mai putin costisitoare de a deschide o afacere. Ca ai nevoie de fonduri din ce in ce mai multe, precum si alte resurse, pe masura ce afacerea ta creste, ei bine, asta e o alta realitate.

Insa, pentru a incepe, si a face primii bani de reinvestit inapoi in afacere, nu e tot timpul foarte scump.

Noi te putem ajuta cu platforma eCommerce Gomag - in aceasta etapa, poti incepe cu 1 euro pe luna, pentru primele 3 luni de abonament. 

De asemenea, iti punem la indemana servicii dedicate de livrare si plati cu comisioane negociate in avans, prin GShipments si GPayments.

Vezi si: Idei pentru nume de afacere online in diverse industrii

 

3. Instruieste-i pe altii


Prietenii tai iti spun ca stii sa explici foarte bine anumite lucruri? Sau ti-ar placea sa ii inveti si pe altii ceea ce stii?

Devino instructor!

O multime de oameni cauta cursuri online sau fizice, astfel incat sa isi acopere golurile de cunostinte sau sa acumuleze noi informatii. 

Iar odata cu accesibilitatea platformelor de video streaming si aparitia celor de cursuri online, a devenit extrem de usor pentru instructori sa isi vanda “produsele”.

 

via GIPHY


Poti, de exemplu, sa creezi un curs si sa il vinzi pe Udemy. 

Sau poti chiar sa iti deschizi propriul magazin de cursuri - la Gomag ai o aplicatie gratuita, inclusa in abonament, astfel ca esti echipat cu tot ce ai nevoie pentru a deschide magazinul online si a vinde.

Despre ce sa creezi cursul tau? 

Ei bine, depinde in ce fel vrei sa iti valorifici creativitatea si la ce te pricepi. De exemplu, poti crea cursuri de gatit, cursuri de parenting, programe de fitness si sport, cursuri despre scris si asa mai departe.

Dupa ce alegi nisa preferata, documenteaza-te online despre bunele practici privind crearea, structurarea si vanzarea unui curs online. Ai totul la indemana, trebuie doar sa cauti.

 

4. Ofera consultanta


Un alt mod prin care iti poti monetiza creativitatea este sa oferi consultanta catre companii si organizatii care au nevoie de asta.

Sigur ca nu poti aparea din senin la usa lor si sa iti oferi serviciile.

Sfatul meu e sa iti dezvolti in timp o reputatie, o imagine publica in controlul tau. Iti poti dovedi expertiza prin crearea constanta de continut util - in diverse forme, de la blog, la video-uri lungi si scurte.

 

via GIPHY


Poti, de asemenea, sa creezi studii de caz pe diverse companii sau sa oferi un timp limitat de consultanta gratuita, contra unor date de contacte, pe care, ulterior, sa trimiti oferte cu pachetele tale de consultanta.

Acest mod de constructie al reputatiei poate merge, la inceput, in paralel cu job-ul tau de zi cu zi, deoarece te poti ocupa de continut in timpul tau liber. 

Tine cont ca e nevoie de timp pentru ca reputatia sa devina validata, iar daca vrei sa iti faci o cariera in consultanta, ai nevoie neaparat de reputatia respectiva.

 

5. Construieste-ti un portofoliu si fa colaborari


Parerea mea personala e ca nu toata lumea trebuie sa fie antreprenor. 

Spre deosebire de visul spre milioane de euro, eu cred ca multi oameni se potrivesc mai degraba in postura de angajati sau colaboratori, unde responsabilitatea e mult mai mica, iar deciziile pe care le iau nu au abilitatea de a-i pune imediat la pamant.

Asadar, o alta metoda prin care iti poti monetiza creativitatea este sa iti creezi (in timp) un portofoliu.

 

via GIPHY


De exemplu, daca iti place design-ul, poti investi timpul tau pentru a exersa si a construi un portofoliu cu seturi de bannere, afise, carusele, postari, coperte etc. 

Pe acestea le poti pune la vanzare pe site-uri specializate sau le poti folosi ca sustinere in momentul in care aplici pentru diverse proiecte - consursuri, evenimente, premii, si asa mai departe.

La fel poti face indiferent pe ce nisa sau in ce industrie vrei sa iti monetizezi creativitatea :)

Vezi si: 5 abilitati profitabile pe care le poti deprinde in timpul liber


Vrei sa incepi sa iti monetizezi creativitatea?

Sper ca articolul de azi sa iti ofere cateva idei pentru a alege directia potrivita pentru tine. Apoi, munca ta, consecventa si alegerile pe care le faci - toate acestea au potentialul sa te duca acolo unde visezi sa ajungi.

Fara ele nu se poate :) .

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!