Drumul spre succes: obiceiuri, abilitati si lucruri de stiut [Infografic]

Drumul spre succes: obiceiuri, abilitati si lucruri de stiut [Infografic]
Recunoastem, succesul este un concept destul de vag. 

Pentru fiecare inseamna altceva - ceva diferit pe plan personal versus pe plan profesional.

La fel ca si cheia succesului, secrete de viata sau alte animale fantastice din aceasta specie, drumul spre succes inseamna munca sustinuta pe directia unui obiectiv bine stabilit.

Sigur, exista si cateva obiceiuri care te ajuta pe parcurs.

Asa ca hai sa vedem care sunt aceste obiceiuri si abilitati utile pe drumul spre succesul tau personal si profesional.

Nu uita sa te abonezi la blogul GoFunnel. Primesti ultimele articole direct in inbox!
Ma abonez!
infografic gofunnel
 

Obiceiuri de aplicat in viata personala si profesionala

 

1. Dezvolta-ti o rutina de dimineata

Indiferent ce activitati alegi sa faci de dimineata, creeaza-ti un obicei pe care sa il repeti constant.
 

2. Fa miscare

Sedentarismul aduce doar afectiuni medicale si lipsa de productivitate. Asa ca incearca sa faci miscare in fiecare zi - chiar daca e vorba doar de o plimbare.
 

3. Schimba-ti spatiul de lucru

Sau mai degraba, mediul. Nu sta mereu la un birou sau intr-o anumita incapere. Iesi la aer sau lucreaza de la cafeneaua preferata (daca se poate).

 

 

4. Noteaza in agenda sau jurnal

Obiceiul de a nota tot intr-o agenda sau un jurnal te ajuta sa ai mereu in fata imaginea de ansamblu. Stii sigur ca nu uiti nimic important.
 

5. Ocupa-te de sarcinile grele primele

Incepe cu ce e mai greu, pentru ca dimineata ai cel mai mare volum de energie. Chiar daca energia si resursele scad, esti multumit ca ai scapat de ce-a fost mai dificil.
 

6. Citeste

Poti citi carti din domeniul tau de lucru, dar si beletristica. Ai pe blog o lista cu 15 exemple dintre cartile noastre preferate. Inspira-te de aici!
 

7. Trezeste-te devreme

Vei observa ca ai mai mult timp pentru a rezolva ceea ce ti-ai propus. Ba chiar iti va ramane timp pentru ceea ce tot amani de-atat de multa vreme.
 

Abilitati utile pe care sa le cultivi
 

1. Entuziasm

Ramai entuziasmat pentru lucrurile pe care le faci. Entuziasmul te va motiva sa continui sa lupti pentru obiectivul pe care ti l-ai propus.
 

2. Curaj

Daca nu risti, nu castigi. Aduna-ti curajul necesar si incepe ceea ce ti-ai propus sa faci (un business, o calatorie, un hobby). Persevereaza atunci cand sunt sanse de succes, mai ales daca te bazezi pe un plan bun.
 

3. Flexibilitate

Relaxeaza limitele si orienteaza-te in ritmul in care lumea se schimba. Aminteste-ti ca si obiectivele tale trebuie sa fie flexibile - trebuie sa te adaptezi din mers, pentru a ramane relevant sau la curent cu ce se intampla in jur.
 

4. Pozitivitate

Ramai optimist, dar, bineinteles, cu o doza de realism. Pozitivitatea e sa ramai convins ca iti poti atinge obiectivul (chiar daca acesta sufera cateva modificari in timp).

 

 

5. Intuitie

Intuitia nu e un lucru tangibil sau usor de explicat. Unii oameni au flerul de a simti directia si barierele din calea lor. Daca simti ca e ok sa faci o anumita actiune - atunci nu ezita, fa-o. La fel si invers.
 

6. Motivatia de a trece la actiune

Sa ai idei sau sa faci planuri e foarte bine. Dar sa te gandesti la ele sau doar sa vorbesti despre ele nu te va ajuta sa ajungi mai aproape de obiectivul tau. Treci la actiune, implica-te pentru a implementa ideile sau planurile.
 

7. Comunicare

Asigura-te ca toti cei implicati in ceea ce ti-ai propus (pe plan personal sau profesional) inteleg clar ce au de facut. Comunicarea depinde de tine, de cum iti alegi mesajul si cuvintele.
 

Lucruri de stiut care iti vor face viata mai simpla
 

1. Nu te mai stresa pentru toate detaliile

Multi dintre noi suntem perfectionisti. Dar deseori aceasta trasatura ne impiedica sa ne bucuram de rezultatele eforturilor noastre… pentru ca avem impresia ca nu e inca asa cum ar trebui sa fie.

Relaxeaza-te. Prioritizeaza incepand de la cele mai grele sarcini.

 

2. Alege momentul potrivit sa te opresti

Un sfat la fel de valabil in situatia in care ai nevoie de pauze, dar si cand ar trebui sa te opresti de tot. Sa iesi de pe acel drum: fie o afacere pe care ai scalat-o deja, o relatie care nu mai functioneaza sau un obicei care iti manca timpul, fara rezultate.
 

3. Inconjoara-te de oameni pozitivi

Productivitatea ta va creste cand esti inconjurat de oameni activi, productivi la randul lor. Motivatia, la fel, cand te intalnesti cu oameni care au o atitudine pozitiva. Impactul cercului tau de prieteni e mai important decat crezi.

 

 

4. Seteaza-ti prioritatile corect

Succesul este despre a trai o viata de care sa te bucuri. Asa ca, prioritatile se schimba in functie de ceea ce conteaza la un moment dat. Uneori, job-ul sau afacerea pica pe planul 2, si e normal sa se intample asa.
 

5. Apreciaza ce si de cine dispui

E natural sa iti doresti mai mult si sa dai ce ai mai bun pentru a obtine asta. E in firea umana. Insa opreste-te cateodata. Uita-te in jur si bucura-te de ceea ce ai la dispozitie. Altfel vei alerga continuu pentru ceva ce nici nu ai nevoie.
 

6. Nu te lasa distras

Distragerile se pot transforma foarte usor in dependente: telefonul, platformele sociale, jocurile video, iesirile zilnice la cafea sau bere etc. Nu te lasa atat de usor distras din drumul tau catre succes.
 

7. Gaseste ceea ce te face unic

Toate lucrurile despre care ti-am spus mai sus nu sunt neaparat obligatorii. Sunt obiceiuri sau abilitati pe care si le-au dezvoltat multi oameni de succes de-a lungul timpului.

Iar tu poti sa le faci in felul tau. 

Pentru ca, pana la urma, cel mai important lucru e sa fii tu insuti, sa iti pastrezi personalitatea si autenticitatea.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!