Evenimente, planuri si idei pentru cresterea ta in luna martie

Evenimente, planuri si idei pentru cresterea ta in luna martie
Sfarsitul de luna aduce cu sine un nou articol din seria noastra cu idei de dezvoltare personala si profesionala.

Pe langa evenimentele obisnuite din aceasta perioada, intervenim si noi la Gomag cu o ocazie unica de crestere pentru tine, sub forma unui eveniment fizic la Bucuresti, pe 21 martie. Vezi detalii mai jos, in sectiunea de dezvoltare profesionala.

Esti gata sa iti planifici activitatile pentru un martie extraordinar? Hai sa vedem ideile de azi!

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor martie



1 Martie - Martisorul
3 martie - Ziua Internationala a Scriitorului
5 martie - Ziua invatarii semnificatiei numelui tau
8 Martie - Ziua Internationala a Femeii
10 martie - Ziua Super Mario
13 martie - Ziua bijuteriilor
15 martie - Ziua “tot ce crezi este gresit”
17 martie - St. Patrick’s Day
18 martie - Incepe Postul Pastilor pentru ortodocsi (de tinut cont daca vinzi produse alimentare)
19 martie - Ziua “sa radem”
20 martie - Ziua Francofoniei
20 martie - Ziua Internationala a Fericirii / Echinoctiul de Primavara
21 martie - Ziua mondiala a sindromului Down / Gomag SUMMIT & eCommerce Fest
22 martie - Ziua mondiala a apei
25 martie - Ziua citirii cartilor lui Tolkien
26 martie - Ziua crearii propriei sarbatori

Fiecare zi internationala sarbatorita in aceasta luna poate reprezenta o ocazie de celebrare, personala sau profesionala. Este traditionala deja oferirea martisoarelor si a cadourilor de 8 martie, asa ca e ok sa te pregatesti din timp.

Nu mai pun la socoteala faptul ca traditiile noastre se pierd odata cu trecerea timpului, asa ca un efort constient de a le pastra poate reprezenta o satisfactie personala :) 

Pe de cealalta parte, aceste ocazii sunt un punct de reper, un nucleu al campaniilor de promovare sau vanzari pe care le pregatesti pentru o afacere pe care o detii sau pentru care lucrezi. Indiferent pe ce post lucrezi acolo - poti veni cu o idee care sa te diferentieze intre angajati si sa fie piatra de temelie pentru avansarea ta profesionala.

Idei de activitati in luna martie


Pentru dezvoltarea personala

1. Pregateste din timp martisoare sau cadouri pentru luna femeii

Pentru baieti si barbati luna aceasta se anunta una putin mai costisitoare decat de obicei :) Exista, pana la urma, si o presiune sociala sa oferi femeilor martisoare sau flori pe 1 martie. 

Asa ca ar fi bine sa pregatesti un plan de cadouri, in special celor dragi din viata ta - iubita, sotia, mama, bunica, fiica etc., dar si mici atentii pentru femeile de la locul de munca, de exemplu.

Apoi, faptul ca exista atat de multe modele si creatii frumoase pe post de martisoare inseamna si pentru femei o ocazie sa se rasfete, alegandu-si martisoarele preferate singure.

Asadar, indiferent de situatie, ai de unde alege tot felul de martisoare si cadouri: de la flori de primavara, buchete sau la ghiveci, pana la martisoare plantabile, martisoare delicioase, bijuterii din ceramica, bratari de martisor sau martisoare personalizate cu imagine sau mesaj text.

De unde le iei? Poti participa la targurile de martisor ce se vor deschide curand in multe orase din tara sau le poti comanda din timp de pe net (pentru unele modele sau creatori cunoscuti perioada comenzilor e deja incheiata de ceva vreme).

De aceea am zis sa planuiesti si sa alegi din timp cadouri cu gust si stil, nu doar o dovada a faptului ca te-ai achitat de datoria de barbat.

2. Accepta provocarea de a trai 24 de ore fara acces la social media

Pentru ce folosesti, in cea mai mare parte, telefonul? In orice scenariu al vietii noastre personale, telefonul si accesarea social media a devenit o obisnuinta, in asa fel incat acum o folosim fara sa ne dam seama.

Cand ne intindem in pat, cand mancam, cand stam la coada sau asteptam undeva, cand iesim la tigara, hell, chiar si cand mergem la baie, degetele ne aluneca pe ecran si ne lasam consumati de noi si noi informatii din social media, indiferent ce retea sau retele preferam.

Nu are rost sa dezbatem pro si contra social media, aceasta a devenit o componenta si o nevoie aproape de baza pentru umanitate. Asa ca nu iti vom propune sa renunti de tot la ea.

 

via GIPHY


Insa ocazional, odata pe luna sau chiar de mai multe ori, ar fi interesant sa accepti provocarea de a trai 24 de ore fara acces la social media. Sigur, iti pot verifica mail-ul, poti accesa internetul daca e absolut necesar, insa nu te atinge de SM.

La inceput iti va fi greu, sentimentul de FOMO iti va da o mie de motive sa cedezi si sa verifici feed-ul de noutati cel putin odata. 

Insa daca rezisti si iti ocupi timpul cu ceva productiv, pentru a-ti distrage atentia, vei descoperi treptat ca agitatia scade si automat ai obtinut mai multe ore in care sa creezi ceva, sa discuti cu cineva fata in fata, sa mergi undeva unde ti-ai propus de mult - timp pe care nu il aveai pana acum la dispozitie.

3. Imbunatateste-ti relatiile cu alte persoane

Avem diverse personalitati, interese si atitudini. De asemenea, le cultivam prin crearea unor rutine, obiceiuri pe care le repetam continuu si care ne devin a doua natura.

Insa noi, oamenii, suntem creaturi sociale, iar relatiile pe care le intretinem cu oamenii din jur ne influenteaza din toate punctele de vedere.

Asa ca luna asta investeste putin mai mult efort in a lua initiativa si a te intalni cu persoanele la care tii, dar si a face cunostinta cu alte noi. E vorba de ceea ce in business poarte numele de networking.

Putem sa ne imbunatatim capacitatile de comunicare doar atunci cand interactionam cu altii, fata in fata, dar nu numai. 

4. Iesi in afara zonei tale de confort

Evolutia ta personala se poate intampla cand iesi in afara zonei tale de confort. Cand incerci lucruri noi, pana ajungi sa fii bun in a le face.

Din acest punct de vedere, propune-ti sa faci ceva ce nu ai mai facut pana acum: poate fi o iesire intr-un loc nou, un mod alternativ de a-ti petrece seara cu prietenii - sa joci GoFunnel, de exemplu, in loc sa va adunati toti la o masa in oras, sa participi la un raliu, sa faci voluntariat in mod fizic, nu doar prin donatii etc.

Sigur, iesirea in afara zonei tale de confort poate avea ca obiectiv si o imbinare a dezvoltarii tale personale si profesionale - prin participarea la un workshop pe un subiect interesant, un eveniment offline sau online sau prin activitati extreme de teambuilding.

 

via GIPHY


Cauta astfel de oportunitati si profita de ele, indiferent ca o faci pe cont propriu, impreuna cu prietenii sau cu colegii de la munca.

5. Seteaza limite si tine-te de ele

Toate actiunile pentru dezvoltarea ta personala nu trebuie sa te transforme intr-un yes man sau o persoana usor de manipulat. 

Sa fii deschis la nou, sa iesi din zona de confort, sa depui efort pentru imbunatatirea relatiilor cu ceilalti oameni – toate aceste actiuni, precum si altele, trebuie realizate intr-un cadru delimitat de granite clare.

Pentru a-ti proteja sanatatea emotionala, psihica, dar si fizica, e recomandat sa iti stabilesti clar limitele: ce nu esti dispus sa faci, care sunt principiile dupa care te ghidezi, care sunt obiectivele actiunilor tale.

Doar in acest fel vei reusi sa cresti sanatos si sa iti pastrezi increderea in sine; o calitate vitala pentru dezvoltarea ta personala.

Vezi si: Planuri, ponturi si evenimente pentru luna februarie


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Rezerva-ti locul la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest

Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024 este cel mai mare eveniment offline de eCommerce pe care il organizam noi anul acesta. 

Va avea loc pe 21 martie (locatia anuntata in curand), si va strange aproximativ 400 de participanti, +15 speakeri alesi pe spranceana si expozanti din diverse faze de dezvoltare a unui business.

Practic, la Gomag SUMMIT vrem sa cream un cadru complet pentru cresterea unei afaceri, incepand de la idee si gasirea de furnizori de produse, pana la planificarea scenariilor de promovare & vanzari, furnizori de servicii necesare in fiecare etapa, dar si networking cu persoane care au exact aceleasi interese.

Indiferent ca esti antreprenor, vrei sa iti incepi un business, lucrezi pentru o afacere online sau offline, lucrezi pentru un furnizor de servicii sau esti creator de continut, Gomag SUMMIT & eCommerce Fest reprezinta o oportunitate extraordinara pentru tine.

Biletele se vor pune curand in vanzare la pretul Early Bird, insa valoarea acestora este absolut minima daca iei in calcul bonusurile primite gratuit: cursuri si materiale digitale in valoare totala de +4.500 lei, in Academia de eCommerce.

Asa ca sfatul nostru este sa profiti de ocazie, sa iti consolidezi cunostintele si sa faci parteneriate avantajoase la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest. 

Detaliile in curand aici.

2. Gandeste-ti propriul proces de luare a deciziilor si exerseaza-l

In business, procesul de scalare a acestuia se bazeaza in mare parte pe crearea si implementarea corecta a unor proceduri. O procedura inseamna un set de reguli, pasi si moduri de actiune repetitive care simplifica realizarea unei actiuni si duce la evitarea greselilor.

 

via GIPHY


Asadar, pentru a te dezvolta personal, nu strica sa implementezi astfel de proceduri inclusiv asupra propriei persoane. Si, in special, pentru luarea deciziilor.

Construieste-ti cadrul procedural incepand de la obiectivul tintit, stabileste care sunt pasii prin care ajungi la o decizie, care sunt elementele de luat in calcul, ce obiectii sau bariere trebuie sa depasesti, care sunt greselile de evitat si principiile folosite pentru verificarea deciziei.

Pentru fiecare, acest proces decizional poate fi diferit. Pune pe hartie pasii procedurii si asigura-te ca o exersezi de fiecare data cand trebuie sa iei o decizie.

Evident ca nu va fi totul logic si rational de fiecare data - pana la urma luam deciziile emotional si folosim logica pentru a le justifica. Insa procesul te va face super constient si iti va oferi sentimentul ca esti in control.

Prin exercitiu, vei deveni din ce in ce mai bun si iti vei putea pastra capul limpede in orice fel de situatie.

3. Fa parte dintr-o comunitate profesionala

Exista tot felul de asociatii, grupuri si cluburi pentru diverse nise sau profesii. Si cateodata e pacat sa nu faci parte din ele.

O astfel de comunitate aduna impreuna oameni pasionati de aceleasi lucruri, insa fiecare cu un nivel diferit de informatii si cunostinte. In momentul in care intri intr-o astfel de comunitate primesti automat acces la acestea - la informatii avansate, la instrumente ce iti poti usura munca, la oportunitati pe care altfel nu le-ai fi aflat.

Iti poti crea relatii personale si profesionale cu oamenii din comunitate. Si iti poti economisi resursele, pentru ca eviti potentiale greseli pe care le-ai fi facut daca nu ai fi avut acces la grup.

Noi, de exemplu, am creat comunitatea eCommerce cu Gomag in acest scop. 

Poti interactiona aici cu +16.000 de membri, de la care sa afli raspunsuri eficiente si idei noi pentru dezvoltarea ta, daca esti interesat(a) de marketing si eCommerce.

4. Cere feedback si, de data aceasta, incearca sa il folosesti

Ne ferim atat de mult de feedback ca si cum ar fi un afront personal. Dar trebuie sa stii cum sa ceri feedback, la fel cum trebuie sa stii si cum sa il primesti.

Deseori se intampla ca un feedback sa fie subiectiv sau un atac asupra persoanei care il cere, in loc de o parere obiectiva asupra muncii persoanei respective. De aceea suntem atat de reticenti.

 

via GIPHY


Asa ca sfatul nostru este sa continui sa ceri feedback - asupra muncii tale, asupra proiectului tau, asupra abilitatilor tale - dar in cadrul potrivit, de la oameni care stiu despre ce e vorba, precum e comunitatea ta.

De asemenea, creeaza-ti o procedura prin care sa filtrezi feedback-ul pentru a da de cel obiectiv, care te poate ajuta sa avansezi. Iar apoi, implementeaza schimbari conform acestuia si monitorizeaza rezultatele obtinute.

5. Invata cum sa iti gestionezi energia

In cariera, deoseori suntem acaparati de detalii si de lucrurile mici, crezand ca acestea sunt cele care fac diferenta. 

Insa acest mod de gandire ne face sa ne concentram energia pe lucruri care nu conteaza cu adevarat. Si ajungem acasa plini de nervi, stresati si frustrati ca nu am obtinut ceea ce ne-am dorit, desi am muncit din greu.

A munci din greu nu e acelasi lucru cu a munci inteligent. Iar faptul ca depui un efort mai mare nu iti garanteaza si castiguri mari. 

Trebuie sa inveti mai intai cum sa iti gestionezi aceasta energie, sa o aloci acolo unde conteaza. De exemplu, in loc sa pierzi timp facand setari manuale repetitive intr-un site, poti folosi automatizari, cum sunt GoBotii din Gomag.

In loc sa pierzi luni intregi facand drumuri incoace si incolo cu mutatul in alt oras, poti angaja o echipa care sa se ocupe de tot intr-o singura zi. Nu doar ca economisesti timp, ci si bani, nervi si energie.

Intotdeauna cauta calea lenesului cu cap; cateodata te costa mai putin sa angajezi sau sa implementezi un sistem sa faca un lucru in locul tau. Iti poti rezerva energia pentru ceea ce este cu adevarat important si care iti va aduce rezultatele dorite.

Vezi si: 24 de sfaturi pentru tine in 2024

Acestea au fost sfaturile pentru dezvoltarea ta in luna martie :) 

Te invitam sa le folosesti ca ghidaje in planul tau pe luna urmatoare. Iar daca te atrage ideea evenimentului nostru, te asteptam sa ne vedem fata in fata la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest pe 21 martie.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!