Cum cresti in ianuarie, pe plan personal si profesional

Cum cresti in ianuarie, pe plan personal si profesional
Incepem anul cu forte proaspete si idei de crestere, personal si profesional!

Continuam seria noastra lunara inceputa in decembrie, cu un calendar pentru luna ianuarie si sfaturi care te vor ajuta sa evoluezi.

E un nou inceput, marcat de efectul psihologic cu acelasi nume. Emotional, suntem pregatiti sa facem schimbari, sa facem mai mult - primul pas catre o varianta mai buna a propriei persoane.

Ei, aceasta senzatie nu te va tine prea mult asa ca ar fi bine sa profiti de primele zile pentru a-ti valorifica energia si entuziasmul.

Ia sa vedem cum faci asta si cum sa maximizezi rezultatele personale si profesionale pe care le vei obtine in aceasta luna.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!


 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor ianuarie



1 Ianuarie - Anul Nou (zi libera)
2 Ianuarie - A doua zi de An Nou (zi libera)
6 ianuarie - Boboteaza
7 ianuarie - Sf. Ioan Botezatorul (se pot sarbatori cei cu acest nume) / Craciunul in calendarul iulian
12 ianuarie - Ziua curateniei biroului
13 ianuarie - Ziua indeplinirii visurilor
14 ianuarie - Anul nou in calendarul iulian
15 ianuarie - Ziua Culturii Nationale in Romania
15 ianuarie - Blue Monday
17 ianuarie - Ziua abandonarii rezolutiilor pentru anul nou
23 ianuarie - Ziua scrisului de mana
24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane (zi libera)
26 ianuarie - Ziua sotului
28 ianuarie - Ziua Confidentialitatii Datelor
30 ianuarie - Sfintii Trei Ierarhi (onomastice)
31 ianuarie - Ziua “de-andoaselea” (a mersului inapoi a imbracarii pe dos, a scrisului in sens invers etc.)

Indiferent de credintele tale, cand faci comert e important sa tii cont de aceste evenimente ca ocazii de care sa iti legi anumite oferte, sa scoti in fata anumite produse sau sa iti faci clientii sa se simta speciali.

De asemenea, la nivel personal, ai siguranta ca nu uiti de evenimente importante in cadrul grupului tau de cunoscuti.


Idei de activitati in luna ianuarie

Pentru dezvoltarea personala

1. Accepta o provocare de citit

Chiar daca nu esti un cititor inrait care numara sute de carti la final de an, merita sa accepti din start o provocare pentru un numar limitat de carti pe care ai de gand sa le citesti in urmatoarele 366 de zile.

De ce? Pentru ca e cel mai usor exercitiu pe care il poti face pentru dezvoltarea ta personala. Iti poti propune sa citesti 5 carti anul asta. Sau 10. Sau 30. Sau mai multe.

 

via GIPHY


Fiecare carte parcursa in intregime iti va oferi un sentiment de satisfactie. In plus, iti exersezi imaginatia, creativitatea, simtul de a alege lecturi bune, abilitatile de memorare, citirea rapida, iti imbunatatesti vocabularul si te relaxezi.

2. Planifica mica (sau marea) ta gradina

Unii dintre noi au maini de soare si, indiferent ca planteaza cactusi sau o gradina de legume, au roade bogate si sunt rasplatiti intotdeauna. Altii nu au timpul sau resursele necesare pentru a se ocupa de asa ceva.

Insa o plantuta verde iti poate inveseli ziua si schimba mediul de viata foarte mult.

In orice categorie te-ai regasi, nu strica sa iei in considerare “adoptia” unei plantute. Iar daca te stii mai nepriceput(a), poti alege plante care nu au nevoie de foarte multa ingrijire si atentie.

Foloseste timpul pe care il ai acum la dispozitie pentru a-ti planifica cumparaturile pentru gradina ta de legume sau flori, chiar daca aceasta e un simplu pervaz.


3. Joaca-te impreuna cu persoanele dragi

Daca nu avem zapada de schiat si nici caldura suficienta incat sa facem tot felul de activitati afara, solutia de mijloc este sa petrecem timpul impreuna cu prietenii sau familia. Si pentru a iesi din rutina scollat-ului pe telefon, o idee buna este sa incercati tot felul de board game-uri.

Pe langa jocurile clasice cu care sunteti obisnuiti, noi va recomandam si GoFunnel, board game-ul creat la Gomag de la zero.

 

via GIPHY


Veti afla impreuna cum se vede gandirea clientilor din postura de antreprenor detinator al unui magazin online, va veti bate in carti si noroc si veti aduna conversii dupa conversii.

Vezi aici mai multe detalii despre GoFunnel!


4. Dezgheata frigiderul / congelatorul

Frigiderul si congelatorul sunt electrocasnice pe care le folosim zi de zi, asa ca uneori e simplu sa uitam ca au nevoie si ele de o curatare generala, din cand in cand.

Profita de acest timp, si de faptul ca e frig afara, pentru a face o curatenie temeinica. Scoate-le din priza si foloseste o laveta curata cu apa calduta pentru a spala si dezinfecta interiorul.

Asa iti pastrezi electrocasnicele in buna stare pentru mai mult timp.


5. Gaseste metodele potrivite pentru tine sa faci sport

Nu toata lumea are motivatia necesara pentru a se tine permanent de un program si a face sport zilnic sau saptamanal. Nu in contextul “mers la sala, tras de fiare”.

E ok sa recunosti asta, chiar daca energia noului inceput te poate face sa juri ca te apuci de-acum de sala si te tii tot anul de ea… doar ca peste 2 saptamani sa uiti ca ti-ai facut abonament.

 

via GIPHY


Exista insa exercitii diverse pe care le poti incerca si care sa fie mai motivante pentru tine. 

Poate e vorba de pedalat, sau dans, sau un set de miscari pe care sa le repeti zilnic si care sa te ajute sa iti pastrezi tonusul.

Incearca multiple lucruri si vezi ce te atrage mai mult :) Important e sa continui sa faci miscare.

Vezi si: Idei de activitati, ocazii si propuneri pentru luna decembrie

Pentru dezvoltarea profesionala


1. Planifica-ti calendarul de evenimente profesionale

Planificarea primului trimestru din 2024 a fost deja abordata in articolul din luna decembrie, asa ca am zis sa continuam cu ceva mai specific.

La inceput de an, din punct de vedere profesional, e ok sa planifici participarea ta la anumite evenimente sau ocazii din care poti invata lucruri. 

Cauta evenimente din nisa ta, dar si legate de piata, cum sunt evenimentele mari marca Gomag precum Gomag SUMMIT sau alte evenimente fizice, conferinte si meetup-uri.

In general, afli despre ele cu cel putin o luna inainte, iar evenimentele foarte mari sunt anuntate si mai din timp.


2. Continua sa inveti din cursuri online

Poti alege cursuri concentrate pe dezvoltarea unei anumite arii de interes profesional pentru tine sau cursuri generale, care sa te ajute sa iti dezvolti un mindset setat pe crestere.

Exista multiple platforme online unde iti poti lua un abonament si sa inveti din cursurile dorite, incepand de la Academia de eCommerce Gomag, unde gasesti cursuri despre comert online, scalare si marketing.

 

via GIPHY


Poti participa, de asemenea, la ateliere si wokshop-uri fizice, unde sa faci exercitii si munca propriu-zisa pentru proiectul tau.

3. Citeste si exerseaza controlul asupra efectelor psihologice

In momentul in care iti dai seama ca emotiile si psihicul tau te fac sa reactionezi intr-un anumit fel - nu doar pe tine, ci si pe cei din jur, atunci iti dai seama ca poti prelua controlul.

In primul rand, te poti intelege mai bine si iti poti controla reactiile astfel incat sa comunici doar ce vrei sa fie stiut despre tine. De asemenea, ii poti intelege pe cei din jur si poti urmari care sunt adevaratele lor ganduri.

Cunostintele de psihologie nu sunt doar pentru specialisti, ci necesare si pentru oamenii de marketing, pentru liderii de echipe, sau pentru orice persoana. Vezi lumea cu alti ochi!


4. Devino voluntar pentru a fi mentorului unui nou coleg

Vezi tu, deseori inveti cel mai bine sa faci un lucru atunci cand ii inveti pe altii cum sa ii faca. 

Este o metoda de a-ti dezvolta aptitudinile de organizare, de memorare, analitice si imaginatia pentru ca trebuie sa gasesti noi forme de a comunica un lucru pe care tu il stii deja.

 

via GIPHY


Si, cine stie, poate iti vei face un prieten pe viata :) 

5. Fa o analiza SWOT asupra carierei tale profesionale

Practic, te uiti la punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si riscurile tale in cariera profesionala. E ca un dus cu apa rece sa iti vezi CV-ul de angajat in mod obiectiv si un motivator sa faci alegerile potrivite cat mai curand.

Vezi aici cum iti faci o analiza SWOT si cum o adaptezi pentru obiectivele tale: Ce este analiza SWOT si cum te ajuta sa te dezvolti personal.

Cam atat pentru astazi.

Fiecare mic pas pe care il faci azi pentru dezvoltarea ta personala si profesionala, te transforma maine intr-o varianta mai buna a ta.

Iar cand stii ca esti bun, vei capata incredere in tine si vei obtine rezultatele pe care ti-l doresti mai rapid.

Pana data viitoare!


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!