Idei de activitati, ocazii si propuneri pentru luna decembrie

Idei de activitati, ocazii si propuneri pentru luna decembrie
Ai inceput pregatirea pentru luna decembrie?

Vrem sa te ajutam sa te pregatesti personal si profesional in special in aceasta luna - care va influenta si primele actiuni de anul viitor - astfel incat sa fii increzator / increzatoare in fata oricarei provocari.

Azi discutam despre idei de activitati pentru decembrie (personale si profesionale), impreuna cu un calendar cu ocaziile si evenimentele despre care trebuie sa stii.

Dam startul acum, pentru ca - nu-i asa? - acum e cel mai bun moment sa te-apuci de procesul de imbunatatire a propriei tale persoane.

Hai sa vedem ce te asteapta si ce poti sa faci in luna decembrie.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor decembrie



1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei [zi libera]
3 Decembrie - Ziua confectionarii cadourilor
6 Decembrie - Mos Nicolae
9 Decembrie - Ziua Felicitarilor de Craciun
11 Decembrie - Ziua Muntilor
12 Decembrie - Ziua Caselor din Turta Dulce
14 Decembrie  - Ziua Transportului Gratuit (pentru comenzile online)
15 Decembrie - Aniversarea a 5 ani de Academia de eCommerce by Gomag
17 Decembrie - Ziua Puloverelor Urate
20 Decembrie - Ignatul (important pentru industria ospitalitatii)
22 Decembrie - Solstitiul de Iarna
24 Decembrie - Ajunul Craciunului
25 Decembrie - Craciunul
26 Decembrie - A doua zi de Craciun / Boxing Day (sarbatoare comerciala)
27 Decembrie  - Ziua Nu Deranjati! / Sfantul Stefan (zi onomastica)
31 Decembrie - Revelionul

Dupa cum poti observa, calendarul nostru include ocazii si evenimente de tot felul: de la zile nationale si internationale, pana la zile traditionale si agrare sau sarbatori religioase.

Si asta pentru ca e important sa ai o privire de ansamblu asupra ceea ce iti poate aduce luna.

Exista tot felul de obiceiuri pe care le poti experimenta - cum e ocazia unui Ignat autentic la o pensiune in mini-concediul de Craciun. 

Sau evenimente pe care le poti asocia cu o campanie de promovare pentru afacerea ta, indiferent ca ai un magazin online, vinzi local, prestezi servicii sau vinzi ocazional produse handmade. 

Sau lucrezi pentru promovarea unei afaceri.


Idei de activitati in luna decembrie

Pentru dezvoltarea personala

1. Board game-uri - pentru ca serile friguroase te prind mai bine cand ai activitate in interior

Poate pe la tine s-a asternut deja zapada, sau poate stai relaxat(a) pe o plaja pe undeva, unde nici nu iti mai aduci aminte de frig si zloata. 

Insa in spiritul lunii si in asteptarea Craciunului, daca ai ocazia sa iti petreci timpul cu familia si prietenii, probabil la un moment dat veti cauta tot felul de activitati pentru a scuza iesitul din casa si plictiseala.

Board game-urile sunt o solutie clasica si partea buna e ca ai o multime dintre care poti alege.

Desigur, noi recomandam sa incercati si GoFunnel, jocul nostru pentru oamenii intreprinzatori. Aveti ocazia sa experimentati bucuriile si provocarile unui antreprenor in eCommerce, pe masura ce ghidati clientii prin funnel, va bateti in carti si istetime si adunati cat mai multe conversii.

Nu e nevoie de experienta in business pentru a juca acest board game. Iar mecanismul de joc e super usor de inteles. 

Daca nu ai inca jocul nostru, acum il poti comanda la reducere, cu doar 97 de lei. Profita de pretul scazut pana la sfarsitul anului si ofera distractie si caldura serilor friguroase de iarna!


2. Tine un jurnal si noteaza rezolutiile pentru anul viitor

Ca tot se apropie finalul de an, in luna decembrie e timpul potrivit sa arunci o privire asupra a ceea ce ai facut in acest an. Gandeste-te pentru ce esti recunoscator, ce puteai face mai bine si la cine sau ce ar fi mai bine sa renunti pentru sanatatea ta emotionala.

Iar dupa ce inchei acest exercitiu - indiferent ca iti ia o ora sau intreaga luna - indreapta-ti privirea spre viitor.

Anul ce vine inseamna noi oportunitati, personale si profesionale, o noua sursa de motivatie si TIMP nou sa devii mai bun(a) decat ai fost pana acum.

Rezerva cateva ore sau mai mult timp pentru a te gandi la ceea ce vrei sa faci anul viitor si la rezolutiile tale. Stim, stim, e foarte posibil sa renunti la ele dinainte sa se termine ianuarie, insa merita sa incerci sa te tii de ele.

 

via GIPHY


Noi iti recomandam sa folosesti Made for Business, planner pentru business si viata. 

E un planner / jurnal care nu doar ca iti ofera spatiul necesar pentru a nota gandurile si rezolutiile tale, ci si un ghid cu checklist-uri pentru viata personala si profesionala.


3. Finalizeaza cumparaturile de cadouri pentru Craciun

Ti-ai facut deja lista cadourilor de Craciun? Daca nu ai profitat de Black Friday pentru a cumpara cadouri pentru cei dragi, nu e prea tarziu sa incepi acum.

Multi comercianti, online si offline, au oferte si produse extraordinare in aceasta perioada. Singura problema este ce sa alegi.

 

via GIPHY


In anii trecuti am pregatit cateva articole cu idei de cadouri pentru diverse situatii si destinatari, asa ca te lasam sa le citesti pe blogul nostru. 

Vezi doar un exemplu aici: Idei de cadouri pentru Secret Santa.


4. Experimenteaza cu mancaruri si bauturi de iarna

Gastronomia romaneasca - dar nu numai - include o multime de preparate si bauturi speciale pentru aceasta perioada.

Le poti incerca atunci cand iesi in oras, la targurile de iarna, sau le poti prepara chiar tu acasa, transformand aceasta activitate intr-una distractiva cu familia si prietenii.

De exemplu, poti incerca o “pomana porcului” ca de Ignat, vin fiert cu tot felul de mirodenii, palinca fiarta cu piper, punci, mere coapte glazurate, placinte cu dovleac copt, tort buturuga de Craciun, carnati prajiti in gura sobei si multe, multe altele.

(Scuze daca tocmai ti-am trezit toate poftele :D) 

Vezi si: 5 Idei de activitati in vacanta de Craciun


5. Creeaza un buget lunar si pentru primele 3 luni de anul viitor

Intr-o nota mai serioasa, o alta activitate de care iti recomandam sa te ocupi lunar - si in special in aceasta luna - e bugetul si aspectele financiare din viata ta.

E clar ca in decembrie cheltuielile cresc; pe langa bugetul acordat cadourilor, ai de facut cumparaturi pentru masa de Craciun, pentru garderoba de iarna si cheltuielile crescute pe utilitati (probabil stai mai mult acasa si e mai frig).

Avand in vedere situatia economica in care ne regasim, prepararea unui buget si planificarea financiara pe urmatoarele ani e mai mult decat necesara.

Creeaza un tabel in Excel unde sa notezi veniturile si cheltuielile previzionate, pe care il poti actualiza lunar pe viitor. 

Tine cont de resursele financiare pe care le ai si ramai in control asupra lor sa nu te trezesti ca a ramas prea multa luna la sfarsit de salariu.


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Acceseaza cursuri in Academia de eCommerce

Indiferent ca ne citesti din postura de antreprenor, angajat sau student si indiferent de domeniul tau, in Academia de eCommerce gasesti materiale si cursuri video bazate pe experienta si care te vor ajuta sa te dezvolti profesional.

Oamenii ce evolueaza continuu si demonstreaza implicare prin faptul ca invata tot felul de lucruri devin, in timp, inestimabili. Pe plan personal, vei avea o perspectiva mai extinsa atunci cand discuti cu grupul tau de cunoscuti.

Iar pe plan profesional vei descoperi ca ai mai multe oportunitati in cariera; sfaturile si munca ta vor fi apreciata si luate in seama.

Fa un cont gratuit in Academia de eCommerce Gomag chiar acum si acceseaza materialele gratuite si premium. 

Profita de campania aniversara din aceasta perioada - Academia Gomag implineste anul acesta 5 ani. Vezi detalii pe site.


2. Fa un audit asupra evolutiei tale profesionale in acest an

Asa cum te uiti in spate la viata ta personala in acest an, e vital sa faci un audit si asupra vietii profesionale. Esti multumit(a) de locul in care te afli acum? Ce ai facut bine anul acesta? Ce ai gresit? Ce ai putea face altfel anul viitor?

Atunci cand ai trecut pe hartie sau intr-un tabel toate aceste lucruri, vei castiga o imagine de ansamblu completa asupra punctelor tale tari si a celor slabe. Pe baza lor, apoi, vei previziona ce riscuri si oportunitati te asteapta de acum incolo.

 

via GIPHY


E important sa fii obiectiv(a) si realist(a) cand faci acest audit. Doar asa te poti imbunatati pe viitor.

3. Fa-ti planul de dezvoltare profesionala pentru Q1 2025

Continuand ideea de la punctul 2, odata ce ai analiza lui 2024 din punct de vedere profesional, e momentul sa te apuci sa planifici activitatile si bornele de reper pentru anul ce vine.

Poate vrei sa inveti sa faci ceva nou. Poate vrei sa iti imbunatatesti anumite abilitati pe care le ai deja. Poate vrei sa deschizi o afacere. Sau sa iti cauti un loc de munca mai bun.

Poate vrei sa incepi sa faci angajari, sau sa creezi proceduri astfel incat sa poti gestiona mai bine echipa de care te ocupi momentan.

Iti poti propune mai multe obiective. E important, insa, sa le prioritizezi in ordinea importantei, astfel incat sa acorzi fiecarui obiectiv timpul necesar pentru a-l atinge.

Vezi si: Ce este analiza SWOT si cum te ajuta sa te dezvolti personal


4. Reorganizeaza / decoreaza spatiul tau de munca

Adauga o nota personala si inspirationala spatiului in care lucrezi. Chiar daca lucrezi de acasa.

Poti cauta diverse elemente de decor, de la plante si figurine, pana la mesaje si stickere. Iti poti schimba scaunul de birou cu unul mai comod. Sau iti poti reorganiza intreg spatiul de lucru, pentru a da impresia unui spatiu nou, care sa te motiveze sa creezi lucruri extraordinare in anul ce vine.

Nu e nevoie sa faci cheltuieli extraordinare pentru ca spatiul tau de munca sa fie revigorat. Poti crea manual diverse decoratiuni sau poti recicla lemn / alt tip de material in acest scop.


5. Practica gandirea vizuala

Gandirea vizuala presupune sa folosesti imaginatia pentru a crea legaturi intre subiecte si a intelege procesele de gandire. Un exemplu clasic de ganditor vizuala este o persoana care, desi are un birou plin de lucruri, imprastiate si haotice, stie precis unde se afla fiecare dintre ele.

De ce? Pentru ca a memorat locatia fiecarui obiect in contextul celor care il inconjoara. Are repere vizuale care il ajuta sa isi aduca aminte.

Sau, daca e sa te gandesti la o amintire emotionala din trecut, pentru un ganditor vizual imaginile asociate cu acea amintire vor fi mai puternice decat senzatia sau emotia pe care a avut-o in acel moment (spre deosebire de un ganditor verbal).

Practicarea gandirii vizuale, te va ajuta, astfel sa iti imbunatatesti procesele de gandire si memorare intr-un mod obiectiv, fara a fi influentat la fel de puternic de emotiile asociate cu diverse obiecte, persoane sau intamplari.

Sigur, niciun om nu este un ganditor complet vizual sau verbal. Insa exercitiul si practica te va ajuta sa iti imbunatatesti aceste aptitudini si sa te devolti inclusiv profesional.

 

via GIPHY


Vezi si: 5 dintre cele mai importante aptitudini pe care sa le dezvolti

Cam atat pentru astazi.

Speram ca ideile de astazi te vor ajuta sa ai un decembrie minunat, si un inceput de an plin de motivatie. Pana data viitoare!


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!