3 obiceiuri zilnice care iti economisesc timp

3 obiceiuri zilnice care iti economisesc timp
Timpul este o moneda extrem de pretioasa pe care o detinem fiecare dintre noi… dar nu o apreciem toti la fel. 

Cu siguranta ai mai auzit sintagma - ai aceleasi 24 de ore la dispozitie, la fel ca “adauga aici orice nume de milionar”. Si e interesant sa te gandesti ca poti folosi acest timp intr-un mod similar, intr-un anumit sens, pentru a-ti valorifica potentialul la maximum.

Noi zicem, insa, ca inainte sa visezi cu ochii deschisi ce ai face daca te-ai afla in aceeasi postura ca milionarii lumii, sa faci un prim pas spre economisirea timpului.

Fiecare ora sau minut pe care il poti acorda dezvoltarii tale sau a proiectului pe care ti l-ai propus, te ajuta sa ajungi mai aproape de obiectivul tau.

Noi am selectat aici 3 obiceiuri zilnice pe care le poti lua in considerare astfel incat sa obtii acest timp suplimentar. Asa ca hai sa intram direct in subiect.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
Ma abonez!

1. Fa-ti o planificare zilnica


Cele 3 actiuni despre care povestim azi se vor transforma in obiceiuri doar daca le incorporezi in ritualurile tale de zi cu zi. Tocmai de aceea nu am vrut sa iti dam o lista cu mai multe lucruri de facut.

3 este un numar satisfacator, deoarece iti poate da repede un sentiment de implinire si nici nu pare ca trebuie sa depui prea mult efort.

Spre deosebire de 5 obiceiuri sau 7 obiceiuri, de exemplu. 

Mai bine iti pui o portie mica pe “farfuria” ta, careia stii sigur ca ii poti face fata. Vezi tu, cele mai multe statistici arata ca majoritatea oamenilor nu isi indeplinesc lista de activitati zilnice propuse cand pe ea se afla prea multe lucruri de facut.

Asa ca incepe cu 3 lucruri in planificarea zilnica.

In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, fa-ti lista cu cele 3 activitati / task-uri pe care vrei sa le faci in ziua urmatoare. Acestea sunt must have si le vei indeplini in functie de prioritate, dar le vei finaliza pana la sfarsitul zilei.

 


Poti sa iti stabilesti aceasta lista si dimineata devreme, insa exista un motiv pentru care am mentionat perioada de dinainte de somn. 

Subconstientul tau va lucra pentru pregatirea mintii si a starii de spirit necesare in timpul somnului, astfel incat dimineata sa ai sanse maxime pentru a rezolva cele 3 task-uri.

Vezi si: Cum sa fii mai productiv - 17 Reguli de aur, acasa si la munca

 

2. Profita la maximum de dimineata si dupa-masa


La ce ora te trezesti dimineata? 

Stilurile de viata si munca sunt diferite pentru fiecare in parte, asa ca daca pentru unii dimineata este perioada in care sunt cei mai productivi, pentru altii, seara si perioada noptii e momentul lor de glorie.

In mod uzual, insa, cu cat te trezesti mai devreme, cu atat ai mai mult timp la dispozitie din cele 24 de ore sa iti prioritizezi activitatile si sa fii productiv(a).

Obisnuieste-te ca primul lucru pe care il faci dimineata sa fie… patul. Poate ai vazut si tu discursul amiralului William H. McRaven despre impactul acestei simple actiuni asupra psihicului.

 


E o prima actiune ce declanseaza ritualul de dimineata si iti da satisfactia unui lucru finalizat. La orice ora te trezesti, daca te asiguri ca iti faci prima data patul, poti porni din acest punct pentru a incepe o dimineata productiva.

La celalalt capat al zilei, cand rezervele de energie sunt mai scazute, profita de timpul disponibil pentru a realiza lucrurile mai putin prioritare si care cer mai putina energie. 

Fa-ti un obicei din a le rezolva, mai ales daca iti ia un timp finit sa le faci. Nu amana, de exemplu, un lucru pe care il poti face in 5 minute.

Fiecare actiune amanata ti se aglomereaza in zilele urmatoare si iti consuma mai mult timp decat ai la dispozitie. Iar haosul nu te ajuta niciodata sa fii productiv(a).

Vezi si: Cum sa iti faci lista de prioritati la lucru si in viata

 

3. Pune pret pe solutia potrivita, nu pe cat timp muncesti


Cultura moderna a ajuns sa puna o valoare nesanatoasa pe numarul de ore lucrate. Conteaza sa te lauzi cat de mult ai muncit, dar se pierde din vedere importanta lucrului bine facut, care aduce rezultate.

Daca te trezesti si tu laudandu-te cate ore ai muncit din greu, incearca sa schimbi accentul pe munca inteligenta. Foloseste-ti timpul pentru a gasi solutiile potrivite, caile potrivite pentru a ajunge la rezultatele pe care ti le doresti.

 


Faptul ca bifezi un numar de ore muncite nu te ajuta cu nimic daca nu ai rezultate palpabile pe baza carora sa cresti sau pe baza carora proiectul tau sa creasca. 

Desigur, exista activitati de rutina ce iti vor consuma din timp, insa conteaza sa te organizezi si sa prioritizezi lucrurile asupra carora esti in control, astfel incat sa muncesti inteligent.

Vezi si: Obiceiuri la care sa renunti daca vrei sa ai succes in viata

Bonus. Poate ai vazut si tu sfatul asta:

Daca ai impresia ca toata lumea te uraste, dormi.
Daca ai impresia ca urasti pe toata lumea, mananca.


Pentru a economisi timp, de mult ori e bine sa te opresti si sa te uiti care e cauza pentru care nu te poti concentra. 

Iar nevoile simple - de somn sau de mancare, de exemplu, iti pot scapa usor din vedere. Lipsa lor te poate afecta fizic si emotional, asa ca nu uita sa le acorzi atentie.

Sunt lucruri simple pe care le poti face pentru a economisi timp si a-ti creste productivitatea.

Incearca sa pui in aplicare sfaturile pe care ti le-am oferit azi. Va dura o perioada pana le implementezi in rutina zilnica, dar te vor ajuta cu siguranta.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!