5 Idei de activitati in vacanta de Craciun

5 Idei de activitati in vacanta de Craciun
Fie ca ai liber 2 zile sau 2 saptamani, finalul lunii decembrie si inceputul anului nou e o ocazie perfecta sa te relaxezi.

Craciunul e vreme de stat acasa impreuna cu familia si de primit colindatori. De observat traditiile ramase din mosi-stramosi si de odihna dupa un an intreg plin cu de toate.

Pentru multi dintre noi, activitatea preferata in vacanta de Craciun este dormitul. Insa cat poti sa si dormi?

De aceea, azi iti vom oferi cateva idei de activitati in liberele de Craciun, potrivite si pentru copii, si pentru adulti, chiar si pentru Mos Craciun :) 

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
Trimite
Cuprins:
  1. Faceti un campionat de board games
  2. Vedeti impreuna filme sau animatii de Craciun
  3. Pregatiti cadouri pentru cineva mai putin norocos
  4. Faceti impreuna activitati specifice de iarna
  5. Creati o capsula a timpului de Craciun
 

1. Faceti un campionat de board games

GoFunnel, Rummy, Activity, Catan, CAH, Wingspan, Exploding Kittens, Saboteur… aveti la dispozitie o multime de jocuri de societate pe care le puteti incerca pentru prima data (sau din nou, pentru cei care isi doresc confortul regulilor stiute dinainte).

Pont! Inca mai poti comanda GoFunnel la pret redus de Sarbatori, gata impachetat de cadou.




Vacanta de Craciun e momentul perfect sa organizati un campionat de jocuri, fie ca alegeti unul singur sau mai multe. 

Stabiliti echipe, modul de punctaj, durata “meciurilor” - puteti chiar sa refaceti regulile si sa creati altele noi.

Joaca e o metoda eficienta sa va creati legaturi mai stranse, sa va cunoasteti mai bine si sa va dezvoltati o multime de abilitati - orice joc are un impact mai mare sau mai mic in dezvoltarea abilitatilor noastre.

Asa ca dupa ce va saturati de dormit, mancat si scrollat pe telefoane, eliberati masa si porniti campionatul de board games :) .

Vezi si: De ce sa oferi cadou de Craciun GoFunnel, board game-ul pentru antreprenori

 

2. Vedeti impreuna filme sau animatii de Craciun


Chiar si cei care se uita mai rar la filme pe televizor nu scapa de clasicul film de Craciun. Il vei vedea fie in secvente cand mergi in vizita la socrii, fie cap-coada cand toata lumea isi face siesta dupa o masa incarcata.

Si e ok. Filmele de Craciun sunt pline de nostalgie si ne dau un boost de serotonina, ne relaxeaza.

 


Asa ca, mai jos, ti-am pregatit o lista cu cateva filme si animatii pe care noi, echipa GoFunnel, ti le recomandam de Craciun:

  • Fatman
  • The Grinch (2018)
  • The Christmas Chronicles
  • Rise of the Guardians
  • Klaus
  • Seria Home Alone (desigur)
  • Un baiat numit Craciun
  • Jingle Jangle: A Christmas Journey
  • The Golden Compass
  • Arthur Christmas
  • Babette’s Feast
  • The Man Who Invented Christmas
  • Frozen
  • Last Christmas


Pentru cei mai pasionati, acum puteti face si un maraton al filmelor din seria Narnia, Harry Potter, Fantastic Beasts sau Ice Age. 

Important e sa alegeti ceva care va place.

 

3. Pregatiti cadouri pentru cineva mai putin norocos


Poate cunosti o familie ce nu are foarte multe posibilitati. Sau vezi un apel de ajutor in social media sau prin intermediul grupului tau de prieteni.

Ori pur si simplu vrei sa te implici intr-o provocare “dar din dar”, in care cine gaseste un cadou ascuns in oras, pregateste un alt cadou pe care il va ascunde, sa fie descoperit de altcineva.

In aceasta activitate poti implica si copiii, pentru a-i invata ce inseamna empatia si responsabilizarea sociala.

 

 


Cand faci un dar cuiva care are nevoie de ajutor, sentimentul de implinire e atat de puternic incat nu se poate compara cu nicio cumparatura pe care o faci pentru tine. 

Nici macar nu trebuie sa fie ceva scump - un pachet cu alimente, jucarii sau obiecte de uz personal e suficient pentru a aduce zambetul pe chipul cuiva de Craciun.

Fii atent(a) si la grupurile de pasionati (de exemplu, motociclisti sau pasionati de anumite masini) si vezi daca poti contribui la actiunile lor. In general, acestia organizeaza actiuni mai mari de donatii inainte si in perioada sarbatorilor.

 

4. Faceti impreuna activitati specifice de iarna

 

Iti recomandam cu drag schiatul, snowboarding-ul si datul cu sania sau cu punga.
 


 

Insa daca de Craciunul asta n-avem noroc de zapada, tot poti sa mergi la patinaj, de exemplu (exista un patinoar cam la toate targurile de Craciun din fiecare oras). Si da, vizitati o piata de Craciun, de exemplu, in orasul cel mai apropiat. 

Sau, daca sunteti ok cu ideea, mergeti la taiatul porcului, la tara sau la o pensiune care organizeaza un adevarat spectacol in jurul acestui eveniment.

Vezi si: Idei de cadouri pentru Secret Santa

 

5. Creati o capsula a timpului de Craciun

 

Pentru multi dintre noi, Craciunul este cea mai frumoasa perioada din an. 

Ne scufundam cu drag in butoiul cu melancolie la gandul amintirilor din copilarie, si ne entuziasmam la stralucirea luminitelor din brad.

 


 

Cum ar fi sa poti pastra amintirile acestui Craciun intr-un loc in care sa le gasesti intacte la anul si in anii care o sa vina?

Cea de-a 5 idee de azi este sa creati impreuna o capsula a timpului. 

Puteti aduna intr-o cutie sau intr-un cufar lucrusoare si biletele cu impresii din perioada de Craciun si Revelion din acest an: bucati de ambalaj folosit la cadouri, bilete la targurile de Craciun / patinoar, un ornament de brad cumparat acum, fotografii, scrisori pentru anul viitor, bilete de la cinema, conuri de brad, servetele cu modelele de Craciun cumparate anul asta etc.

La anu’ sau cand vreti sa o deschideti, capsula timpului va duce la o seara plina de nostalgie si povesti, in care sa va apropiati si mai mult, ca familie sau prieteni.

Cum ti se par ideile noastre de azi? Tu ce ti-ai propus sa faci anul aceasta in vacanta de Craciun? Lasa-ne ideile tale in comentarii :) 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!