Back to School sau Back to Business: lucruri ce te ajuta cand are loc un nou inceput

Back to School sau Back to Business: lucruri ce te ajuta cand are loc un nou inceput
Stiai ca, in psihologie, exista un concept numit efectul noului inceput?

Suntem afectati de el, in general, imediat ce vine anul nou. 

Cred ca stii deja senzatia: simti ca e cazul sa te apuci sa faci ceva important pentru tine si esti sigur(a) ca te vei tine de obiectiv: fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa mergi la sala, sa citesti n carti, sa incepi un business, sa inveti o limba noua etc. etc.

Nu povestim cum continua rezolutia de anul nou, pentru ca, in mare, stim cu totii.

Ei bine, sora lunii ianuarie, cu infuzia asta de energie noua e luna septembrie. Inceputul toamnei da startul scolii, dar si a reintoarcerii din concediu pentru multi dintre noi. Revenim cu forte proaspete, cu idei si cu rezolutii pentru ce urmeaza sa facem.

Back to school sau back to business, exista cateva lucruri ce te ajuta in aceste momente sa ramai concentrat(a) si motivat(a) sa faci lucruri marete. Hai sa vedem impreuna despre ce vorba.

Iti plac articolele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la newsletter si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
   

1. Stabileste-ti unul sau mai obiective SMART


Indiferent ca ai un copil in scoala, te pregatesti de urmatorul an la facultate, ai un job constant, esti acasa in concediu cu copiii sau iti deschizi o afacere online, orice nou inceput te duce cu gandul la un obiectiv important pentru tine.

Ce iti doresti sa faci? Ce vrei sa obtii?

 

via GIPHY


Raspunsul la aceste intrebari iti ofera obiectivul pentru care vei lupta sa iti mentii concentrarea si motivatia.

In functie de grandoarea obiectivului setat vei vedea in continuare care sunt actiunile si resursele de investit, cat va dura pana il atingi, care sunt pasii de parcurs si asa mai departe.

Cel mai bun mod de a-ti pastra realismul este sa iti setezi din prima obiective SMART.

Specifice. Propune-ti sa faci ceva concret, cat mai in detaliu.

Masurabile. Care sunt rezultatele pe care vrei sa le obtii? La fel, concret.

Actionabile si accesibile. Asigura-te ca ai posibilitatea sa iti atingi obiectivul, nu e o imposibilitate (sa slabesti 15 kg intr-o saptamana nu e realist decat daca iti tai vreun membru al corpului).

Relevante. Sa te ajute pe termen lung sau scurt.

Si cu un termen cat de cat precis (timp). Propune-ti un interval in care sa iti atingi obiectivul.

Orice nou inceput ramane un inceput teoretic pana cand te-apuci si faci o actiune palpabila. Iar aceasta actiune poate fi simplul fapt ca iti setezi obiectivele SMART despre care vorbim aici.

Capeti instant senzatia ca ai facut ceva concret, real, asa ca urmatorul pas nu va mai parea atat de greu de facut.

Vezi si: Obiective SMART: cum le setezi pentru a obtine o afacere de succes

 

2. Ramai organizat(a), altfel iti pierzi rapid motivatia in haos


Organizarea este o necesitate daca vrei sa ai cele mai mari sanse de a-ti indeplini obiectivul. Te ajuta sa scapi de distrageri, sa iti mentii concentrarea si sa stii precis care sunt pasii de parcurs.

E vorba de planificare continua si sa te tii de plan. Un planner, o agenda sau un tabel organizat te va ajuta sa notezi concret ce ai de facut, cand, cum, cu cine si de ce.

Noi iti recomandam Made for Business, un planner de 240 de pagini dotat cu checklist-uri pentru business si viata personala, spatii ample unde sa iti faci planurile si organizator saptamanal, plus alte elemente interesante.

 

via GIPHY


Scrisul te va ajuta si sa iti eliberezi mintea de presiunea gandurilor haotice. In scris vei gasi si firul ce iti leaga gandurile, astfel incat sa le poti organiza si sa le folosesti pentru a-ti atinge obiectivele setate.

Vezi si: Cum sa iti faci planul pentru un 2022 de poveste

 

3. Construieste-ti un mediu propice pentru a ramane setat pe obiectivul tau


Stii vorba “spune-mi cu cine te intovarasesti, ca sa iti spun cine esti”. Anturajul, mediul in care traim ne influenteaza comportamentul, obiceiurile, valorile si obiectivele.

Asa ca daca noul inceput te motiveaza sa faci in sfarsit ceea ce e important pentru tine, pastreaza-ti concentrarea creand in jurul tau un mediu propice pentru dezvoltarea ideilor tale si pentru aplicarea actiunilor necesare.

De exemplu, daca vrei sa deschizi un business in urmatoarele 3 luni, intra pe platforme specializate unde sa inveti ce ai de facut. 

Cauta hub-uri de networking si mentorat cum e BT Stup. 

Joaca GoFunnel impreuna cu prietenii si familia, pentru a va familiariza cu totii cu termenii ce urmeaza sa iti devina reflex.

 

via GIPHY

 
Evita te intalnesti atat de des cu persoanele din viata ta pline de negativism sau care insista ca nu ai cum sa reusesti.

Sau, daca vrei sa inveti o limba straina la perfectie in urmatorul an de zile, descarca-ti o aplicatie cu task-uri zilnice. Ia-ti carti, dictionare si obiecte in limba respectiva.

Uita-te mai mult la filme in limba respectiva. Fa un city break in tara respectiva, daca e posibil. Cauta persoane native cu care sa interactionezi, poate chiar prin programe de voluntariat sau networking.

Succesul poate fi atins, atata timp cat te inconjori cu factorii ce te motiveaza si te ghideaza pe drumul potrivit.

 

4. Incepe de la mic si continua sa cresti


Problema ca vrei sa incepi in stil mare este super vizibila pentru noi, cand avem de-a face cu antreprenorii la inceput de drum. Sunt super pasionati sa faca o multime de lucruri, sa fie totul extraordinar.

E ok sa te gandesti asa. Dar nu e ok sa lasi inca si inca un detaliu sa te impiedice sa actionezi.

Energia noului inceput nu iti foloseste la nimic daca ramai la stadiul de idee.

 

via GIPHY


Indiferent ca vrei sa deschizi un business, sa inveti ceva nou, sa obtii note mai bune, sa mergi anul asta la olimpiada, sa obtii bursa sau sa avansezi in cariera, incepe de la mic si mergi, pas cu pas, spre mare.

De la primul test cu note mari, de la deschiderea unui demo Gomag gratuit sau primul examen din aplicatia de invatare limbi straine, la bursa de merit, magazin online cu profit sau vorbit fluent in limba pe care ai invatat-o :) .

 

5. Investeste in tine si in dezvoltarea ta


Indiferent care este obiectivul tau in acest nou inceput, nu uita ca tu esti cel mai important. Daca tu nu esti confortabil, sanatos, agil si pasionat, atunci drumul spre obiectiv va fi extrem de dificil sau imposibil de parcurs.

Investeste si ai grija de tine. Recompenseaza-ti reusitele de-a lungul drumului spre obiectiv, pentru ca nu e ok sa tot tragi fara pauza -
calatoria este la fel de importanta precum destinatia.
 

via GIPHY


Foarte multi dintre noi pierdem tractiunea data de energia noului inceput pentru ca intram rapid in rutina cu care suntem obisnuiti. 

Asa ca, de exemplu, dupa job si dupa ce avem treaba prin casa, ne simtim prea obositi sa mai facem altceva decat sa scrollam inconstient pe telefon sau sa ne pierdem in sezoane pe Netflix.

Secretul e sa tii cu dintii de un interval de timp din fiecare zi in care sa faci macar o mica actiune pentru a ajunge mai aproape de obiectivul / rezolutia ta. Pana si 30 min sau o ora sunt de ajuns.

Important e sa faci, concret, nu sa tot amani :) .

Vezi si: Cum sa faci un upgrade in viata ta, incepand de acum

Simti euforia sau presiunea unui nou inceput?

Tine cont de sfaturile noastre pentru a crea cel mai propice mediu astfel incat sa iti pastrezi concentrarea si motivatia noului inceput, in drumul tau spre obiectiv.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!