Cum sa iti faci planul pentru un 2022 de poveste

Cum sa iti faci planul pentru un 2022 de poveste
Nu stim altii cum sunt, dar pe noi fiecare inceput de an nou ne prinde intr-o stare in care entuziasmul se bate cu anxietatea.

Un nou start aduce cu sine sute de posibilitati pentru proiectele personale si profesionale pe care ni le propunem fiecare dintre noi. 

In acelasi timp, si poate pentru ca mini-vacanta a trecut atat de repede, am ramas prinsi in valtoarea lucrurilor mici pe care trebuie sa le facem zi de zi.

Asa ca, pentru azi ne-am gandit, ne-am vorbit si am stabilit cateva idei pe care vrem sa ti le oferim, astfel incat tu sa iti poti planifica un 2022 de poveste.

Sunt lucruri pe care vrem sa le facem si noi si pe care le folosim pentru a construi o baza buna pentru experientele care ne asteapta anul aceasta :) 

Iti plac articolele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la newsletter si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
  1. Care e cel mai important obiectiv al tau in 2022?
  2. Ti-ai pregatit uneltele de care ai nevoie pentru atingerea obiectivelor?
  3. Fii disciplinat, foloseste o agenda sau un planner pentru a tine lucrurile sub control
  4. Acorda mai mult timp educatiei vs. distractie
  5. Renunta la ceea ce iti face rau, fie vicii, obiceiuri sau oameni

1. Care e cel mai important obiectiv al tau in 2022?


Pentru unii, cel mai important anul acesta e sa isi ia propria locuinta. Pentru altii, sa fie pregatiti pentru primul bebe din familia lor. 

Pentru altii, sa aiba oportunitatea de a ajunge in destinatia preferata. Pentru altii, sa vanda cu business-ul lor in valoare de X si sa aiba Y profit. Pentru altii, sa isi schimbe masina cu una mai noua.

Fiecare avem visuri si idei pentru ceea ce ne dorim de la 2022. Si fiecare vrem ceva diferit.


 


Acum e momentul sa te gandesti bine care este cel mai important lucru pe care vrei sa il faci sau sa il obtii anul acesta. Odata ce gasesti prioritatea nr. 1, iti va fi usor sa aliniezi celelalte obiective in ordinea importantei.

Pentru ca, daca vrei un 2022 legendar, ai nevoie de mai multa organizare, cea care iti creste sansele de a-ti atinge obiectivele propuse.

 

2. Ti-ai pregatit uneltele de care ai nevoie pentru atingerea obiectivelor?


Buun, odata ce ai obiectivele pe foaie, e momentul sa te gandesti la lucrurile care te vor ajuta sa ajungi la ele.

De exemplu, daca anul asta iti propui sa iti lansezi propria afacere, acum e momentul sa iti iei primele lucruri care te invata cum sa faci asta: jocul GoFunnel, cursuri de startup in eCommerce sau lansare magazin si carti despre comert si vanzari.

 

 


Sau, daca anul asta iti propui sa iti iei o locuinta pentru tine si familia ta, e momentul sa incepi prospectarea pietei, sa iti faci un checklist cu aspectele la care trebuie sa fii atent sau sa vorbesti cu un consilier imobiliar.

Sau, daca anul acesta vrei sa inveti o noua limba la perfectie, ar trebui sa cauti o aplicatie speciala pentru exercitii (de ex., Duolingo pentru engleza sau Mondly). 

Fa-ti un plan de studiu de care sa te tii, dar nu incerca sa ingramadesti toate lectiile repede, pentru ca s-ar putea sa te descurajezi.

Vezi si: 6 lucruri de facut daca vrei sa iti simplifici viata pentru a fi mai fericit

 

3. Fii disciplinat, foloseste o agenda sau un planner pentru a tine lucrurile sub control


O agenda sau un planner te va ajuta mai mult decat crezi. 

Aici iti poti nota obiectivele si prioritatea lor, instrumentele de care ai nevoie, plus planuri si idei pentru intregul an.

Sigur, poti folosi o agenda uzuala, liniata. 

Dar daca vrei sa duci lucrurile la urmatorul nivel, noi iti recomandam Made for Business, cel mai nou produs marca Gomag.




Este un planner de 240 de pagini plin cu checklist-uri, organizatoare, ghidaje si inspiratie pentru un intreg an de zile. Da, in principiu este orientat spre business, insa contine si multe elemente de care ai nevoie in viata personala, de zi cu zi.

Daca nu ai o afacere sau nici nu iti propui asta in viitorul apropiat, tot poti sa il folosesti, considerand checklist-urile de business drept ghidaje pentru cariera ta, mai ales daca lucrezi pentru o afacere.

 

4. Acorda mai mult timp educatiei vs. distractie


Nu suntem singurii care iti recomandam asta, poti sa auzi acest sfat de la o multime de personalitati si celebritati. Vezi tu, timpul de care dispui intr-o zi este extrem de limitat.

Prin urmare, modul in care alegi sa il petreci conteaza mai mult decat crezi. Il poti investi in tine, in educatia ta si in actiunile care te ajuta sa te dezvolti pe termen lung si termen scurt, sau il poti pierde.

Din pacate, internetul si accesul atat de usor la surse de distractie ne fac azi sa pierdem mai mult timp decat valorificam.


 


Pentru 2022 propune-ti ca in loc sa pierzi nopti si ore pretioase urmarind filmulete amuzante de pe net, sa limitezi acest timp si sa il investesti mai bine in educatia ta.

Poti sa urmaresti cursuri video daca ai rabdare sa faci asta, sa citesti (atat carti de dezvoltare personala si profesionala, cat si beletristica), sa faci voluntariat, sa faci impreuna cu prietenii activitati mai interesante decat doar o poveste la o cafea… si asa mai departe.

Vezi si: Mituri si adevaruri despre business, idei si viata in general

 

5. Renunta la ceea ce iti face rau, fie vicii, obiceiuri sau oameni


Daca vrei sa te bucuri de 2022, atunci trebuie sa ai, in primul rand, grija de tine.

Ai obiceiuri cam sedentare pentru ca lucrezi mult la birou? Fa-ti timp pentru cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi. Daca te stii ca mananci nesanatos, introdu in dieta ta si o masa bazata pe alimente sanatoase.

Ai obiceiul de a pierde noptile pe social media, scrolland in nestire? Incepe prin a te opri cu 15 minute mai devreme, apoi cu 30, apoi cu 45, apoi cu o ora si tot asa.

Pastrezi in jurul tau oameni care iti afecteaza sanatatea mentala sau iti strica ziua de fiecare data cand schimbati o vorba? Indeparteaza-te sau taie contactul cu totul, daca poti.

Important de stiut e ca oricat ar parea de greu sa renunti la lucrurile si oamenii cu care te-ai obisnuit, daca faci primul pas, urmatorii vor veni mai usor: un pas inaintea celuilalt.

 


Asadar, vrei un 2022 de poveste? 

Daca iti plac sfaturile noastre de azi, speram sa te motiveze si sa le pui in aplicare pentru ca anul aceasta sa obtii ceea ce iti doresti, atat in viata personala, cat si in cea profesionala!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!