Cum sa faci un upgrade in viata ta, incepand de acum

Cum sa faci un upgrade in viata ta, incepand de acum
E momentul… sa faci o schimbare. De cate ori ti-a trecut acest gand prin minte?

Probabil ai mai patit si tu asta: un val de energie te motiveaza sa iei hotararea de a-ti schimba viata, de a deveni o varianta mai buna a ta. Poate dupa ce faci un efort fizic mai intens, poate dupa ce urmaresti un film sau citesti ceva care te inspira.

Poate dupa o zi super solicitanta la munca sau dupa ce ai facut o actiune de voluntariat. 

Sau… dupa 2 ani de pandemie, in care planurile ti se dau peste cap in mod constant.

Dar acest boost de motivatie rareori dureaza. Asa ca ne intoarcem la obiceiurile de zi cu zi si amanam actiunile necesare pentru schimbare, pe alta data.

Ei bine, pentru azi ne-am gandit sa iti oferim o colectie de idei care te pot ajuta sa iti alimentezi motivatia astfel incat sa faci schimbarea la care te gandesti. Iti vom spune cum sa faci un upgrade in viata ta, incepand de acum.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
Ma abonez!
Cuprins:
  1. Tine-ti finantele sub control
  2. Fa-ti o rutina SI pentru noapte
  3. Profita de fiecare zi de intai a lunii
  4. Nu mai renunta din prima
  5. Invata sa te distantezi de social media
 

1. Tine-ti finantele sub control


Una dintre cele mai mari dureri de cap ce ne provoaca stres zi de zi e determinata de… bani. Facturile, ratele, cumparaturile si “prea multa luna la sfarsitul salariului” ne provoaca anxietate si reduce nivelul de concentrare.

Pe deasupra, de cand ne-am obisnuit sa platim mai mult cu cardul, e mai greu sa tinem finantele sub control pentru ca nu ne dam seama cat cheltuim, fata de cat putem sa cheltuim.

Daca vrei sa iti imbunatatesti viata si sa ai mai multa grija de sanatatea ta mentala, atunci e momentul sa iti gestionezi banii in mod constient.


 


Foloseste o agenda (Made for Business, de exemplu) sau o aplicatie pe telefon unde sa iti notezi bugetul, veniturile si cheltuielile in fiecare luna.

  • Prioritizeaza cumparaturile si platile in ordinea importantei.
  • Plateste-ti facturile si ratele la timp. Nu le amana pana la sfarsitul lunii, chiar daca ai aceasta perioada la dispozitie, decat in cazuri exceptionale.
  • Pune deoparte 10% din buget pentru “orice eventualitate”. Chiar daca aceasta “eventualitate” inseamna o cumparatura personala pentru a te recompensa la sfarsitul lunii pentru efortul depus pana in momentul respectiv.
  • Noteaza-ti cheltuielile si gandeste metode pentru a le reduce.
  • Planifica-ti la fiecare inceput de luna cumparaturile pentru casa si mancare.

 

2. Fa-ti o rutina SI pentru noapte


Probabil ai deja o rutina de dimineata, avand in vedere faptul ca atat de multe surse de informare recomanda asta. Si e ok, e foarte bine.

Insa daca vrei sa iti imbunatatesti viata, nu trebuie doar sa te trezesti bine, ci si sa adormi bine. Ai nevoie de o rutina de seara, care sa te relaxeze, astfel incat sa te odihnesti peste noapte asa cum trebuie.

 

 

  • Rezerva-ti 5 minute pe seara in care sa iti analizezi ziua: ce a mers bine, ce a mers prost, cum iti poti imbunatati atitudinea in ziua de maine.
  • Pe cat posibil respecta regula fara telefon dupa ora 21:00 - 22:00 (depinde la cat iti propui sa adormi). Lasa macar 20 de minute fara ecrane inainte de a adormi.
  • Citeste 10 pagini pe seara. Incearca sa nu citesti foarte mult inainte de somn (stim, stim e foarte greu).
  • Nu manca in pat, si mai ales, nu manca chiar inainte sa adormi.


Vezi si: Cum sa iti faci planul pentru un 2022 de poveste
 

3. Profita de fiecare zi de intai a lunii


Stii deja ca efectul noului inceput are un impact puternic asupra psihicului nostru, insa depinde si cum il gestionezi.

Chiar daca suntem mai motivati la inceputul unui an nou, faptul ca ne propunem “rezolutii” e o greseala. Pentru ca incercam sa punem presiune asupra noastra, dar fara o planificare corecta cu pasii necesari pentru a atinge acele rezolutii.

Asa ca recomandarea noastra e sa profiti de fiecare nou inceput posibil: data de intai a fiecarei luni.

 


 
  • Fa o planificare lunara - am dat exemplul bugetului, mai sus. Iti poti planifica si principalele actiuni sau cel mai important obiectiv pe luna respectiva.
  • Accepta orice fel de provocare posibila de 30 de zile - de business, de sport, de mancat sanatos, de nr. de pagini citite in fiecare zi, de meditatie etc.
  • Organizeaza-ti locuinta - renunta in fiecare zi la un lucru nefolositor pe care il pastrezi de prea mult timp.
  • Organizeaza ceea ce aduni digital - fa curatenie in inbox, sterge spam-ul, adauga adresele importante, fa backup pentru continutul si datele pe care le detii.
 

 

4. Nu mai renunta din prima


De cate ori ti s-a intamplat sa pui o intrebare sau sa ceri ajutorul si sa fii ignorat(a)? De cate ori ai incercat sa faci un lucru, dar nu ti-a iesit din prima, asa ca ai renuntat?

Cateodata, suntem responsabili de propriul esec pentru ca renuntam prea devreme. Nu te gandi ca oamenii din jur isi vor face timp pentru tine. Fiecare dintre noi consideram ca problema noastra este cea mai importanta. Noi suntem cei mai importanti pentru noi insine.

La fel cum tu iti prioritizezi timpul si resursele pentru tine si obiectivele tale, la fel o fac si ceilalti. Asa ca acorda-le timp sa gaseasca un moment pentru tine, sa iti raspunda la o intrebare sau sa iti ofere o sansa.


 


Insista. Revino cu un reminder. Pana la urma, vei primi un raspuns.
 

5. Invata sa te distantezi de social media


Cel mai mare inamic al fericirii noastre, astazi, e social media. Pe cat de utila este pentru a ramane informati si a gasi repede oportunitati, pe atat de usor suntem influentati de fiecare follow, reactie sau like.

Le adunam ca niste dragoni obsedati de gramada lor de aur si ne pierdem personalitatea intr-un vartej de postari si comentarii negative.

Nivelul nostru de dopamina si serotonina scade, asa ca sanatatea fizica si psihica are de suferit.

Incearca, pe cat posibil, sa te indepartezi de social media. Acorda mai putin timp ecranelor, daca job-ul iti permite asta. Blocheaza comentatorii negativi. Alege sa nu mai pui si tu paie pe foc acolo unde e un scandal public. 

 


Mai degraba investeste-ti timpul si energia facand ceea ce te pasioneaza: hobby-uri, munca pentru obiectivul tau, o iesire cu prietenii, timp cu familia sau un film cu persoana draga.

Vezi si: Cum sa iti faci lista de prioritati la lucru si in viata

Nu e nevoie sa cumperi lucruri scumpe sau sa faci pasi uriasi pentru a-ti imbunatati viata. Din contra, schimbarile vin din actiunile si obiceiurile mici, dar daca le faci in mod repetitiv.

Speram ca sfaturile noastre de azi sa iti fie de folos. Tu ce idei aplici pentru face un upgrade in viata ta?

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!