Cum sa devii un jucator foarte bun de board games

Cum sa devii un jucator foarte bun de board games
Desi multi dintre noi jucam board games pentru amuzament sau pentru a face o activitate impreuna cu prietenii sau familia, cu siguranta stii si tu pe cineva pasionat de jocuri, in adevaratul sens al cuvantului.

Joaca o multime de board games, le recomanda oricand i se iveste ocazia, si poate chiar colectioneaza. Experienta lui il determina sa fie unul dintre cei mai competitivi jucatori pe care ii cunosti, si poate vrei ca jocurile voastre sa devina mai interesante, sa devii tu insuti mai bun.

Asa ca, pentru azi ti-am pregatit o mini lista de sfaturi care te pot ajuta sa devii un jucator mai bun de board games. 

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te si le primesti direct in inbox!
Ma abonez!
Cuprins:
  1. Joaca-te mai mult, mai des
  2. Invata regulile jocurilor pe care le jucati frecvent
  3. Acorda-ti 5 minute dupa fiecare joc si gandeste-te
  4. Vorbeste cu cei din jur, invata din perspectiva lor
  5. Exerseaza
 

1. Joaca-te mai mult, mai des


La fel ca orice activitate in care vrei sa devii mai bun in viata, ce trebuie sa faci in cazul board game-urilor este sa joci mai des. Cu cat acorzi mai mult timp, cu atat iti antrenezi mintea, capacitatile de memorare si strategie, precum si abilitatea de a gandi cu cativa pasi inainte.

De asemenea, conteaza sa incerci diferite board games. Da, chiar daca vrei sa devii mai bun la unul anume, faptul ca joci si altele iti ofera perspective noi si iti ascute reflexele de jucator.

 

 

 

2. Invata regulile jocurilor pe care le jucati frecvent


Cand intelegi regulile mai bine, vei stii si cum sa le folosesti la maximum in avantajul tau. Poate una dintre cele mai mari bariere din calea incercarii unui joc nou este groaza ca o sa trebuiasca sa retii multe reguli sau ca trebuie sa ai pe cineva in echipa cu ochi de vultur, care sa reafirme regulile cand e cazul.

Si atunci jocul se joaca greoi, cu poticneli si nenumarate pauze de verificat regulile.

Insa acestea au rolul lor. Te poti bucura de intreaga experienta a unui joc atunci cand intelegi regulile si acorzi timp pentru a face asta, pentru a le invata.

Citeste si: Curiozitati din lumea board game-urilor

 

3. Acorda-ti 5 minute dupa fiecare joc si gandeste-te


Ce greseli faci in mod frecvent atunci cand joci un anumit board game? Cum le poti imbunatati?

De asemenea, gandeste-te care a fost starea ta in diverse momente in care ai jucat board game-ul respectiv? Ti-a afectat modul de joc? Cum? Ce poti schimba?

Daca vrei sa devii mai bun ca jucator de board games e important sa iti analizezi inclusiv comportamentul si reflexele anterioare. Cand cunosti greselile si barierele din calea ta, atunci poti sa le indrepti sau sa le indepartezi, pentru a juca mai bine.

 


 

 

4. Vorbeste cu cei din jur, invata din perspectiva lor


Prietenii tai te pot ajuta sa devii un jucator mai bun, atat in timpul jocului, cat si in discutiile de dupa.

Acesta e un sfat de aplicat atunci cand joci pentru a invata sau pentru amuzament, insa intr-o anumita masura te ajuta si cand joci competitiv. Uita-te la jucatorii din jurul tau. 

Ce reactii au? Conform actiunilor lor, care le e strategia? Incearca sa le ghicesti miscarile urmatoare si observa daca acestea sunt asa cum ti le-ai inchipui tu.

De asemenea, cand jucati serios, dupa ce ati terminat, povesteste cu prietenii tai, intreaba-i care a fost strategia lor. Poti invata extrem de multe si iti poti imbunatati abilitatile atunci cand primesti acces la noi perspective.

 

5. Exerseaza


Oamenii care sunt seriosi in scopul de a-si imbunatati anumite abilitati investesc timp si efort in exersarea contextului sau optimizarea capacitatilor de baza sau in imbunatatirea unor sub-abilitati, mai putin pe o performanta intreaga.

Deseori, in acest caz, sa joci un board game cap-coada, din nou si din nou, nu e cea mai buna solutie.

Uita-te, de exemplu, la modul in care pictorii sau artistii plastici isi antreneaza abilitatile. Ei nu creeaza lucrari complete pentru exercitiu. Din contra, se concentreaza pe anumite parti ale artei lor - anatomie, culoare, linii, gestica - si isi exerseaza abilitatile pe lucrurile pe care le gasesc greu de realizat.

 


Sau gandeste-te, de exemplu, la modul in care se antreneaza jucatorii de sah. De obicei, ei exerseaza gandirea si deciziie sub presiune jucand sah rapid, memoreaza jocuri intregi, joaca sah in propria minte si multi rezolva puzzle-uri de sah.
 

Asadar, ca jucator de board games, poti sa gandesti la fel. 


Ceea ce trebuie sa gasesti, sunt urmatoarele 2 lucruri:

  • Care sunt partile mici, provocatoare, ale unui board game? Probabil va trebui sa joci de mai multe ori jocuri complete pentru a le gasi.
  • Sunt anumite capacitati care te pot ajuta? De exemplul, gandirea rapida sau memorarea?
     

Odata ce stii raspunsurile, tot ce iti mai ramane de facut este sa incepi sa le exersezi. 

Citeste si: Cum sa iti mentii mintea ascutita - 7 sfaturi

Pentru a deveni un jucator foate bun de board games, ai nevoie de timp si de exercitiu. Vestea buna e ca aceasta investitie nu e facuta doar pentru amuzament, chiar daca nu esti un jucator profesionist. 

Iti dezvolti in acelasi timp abilitati si skill-uri necesare in viata de zi cu zi. Asa ca nu ai cum sa dai gres, indiferent ce iti propui :) . 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!