Cum sa obtii in 2022 jobul la care visezi

Cum sa obtii in 2022 jobul la care visezi
Ce obiective ti-ai trecut pe lista pentru anul acesta? Poate… sa obtii, in sfarsit, jobul la care visezi?

Indiferent ce inseamna pentru tine jobul perfect, e bine sa tii minte faptul ca, de cele mai multe ori, acesta presupune efort si timp. Poate esti deja pe calea catre cel mai bun job pentru tine sau poate vrei sa te reorientezi in cariera.

De aceea, ne-am gandit sa iti oferim cateva idei si sfaturi care te vor ajuta sa obtii anul acesta jobul la care visezi.

Profitam de ocazie sa iti spunem ca daca ai abilitati in zona de marketing, asistenta clienti sau programare, inclusiv noi, la Gomag, avem cateva locuri de munca disponibile. Le poti consulta aici. Unele sunt remote, altele la birou, in Baia Mare :) .

Cuprins:
  1. Fii deschis(a) la diverse oportunitati
  2. Actualizeaza-ti CV-ul cu informatii valoroase
  3. Documenteaza-te inainte de a fi intervievat
  4. Gandeste-te pe termen lung si actioneaza in concordanta
 

1. Fii deschis(a) la diverse oportunitati


Cel mai probabil job-ul tau de vis presupune sa faci ceva ce iti place, ceva ce te implineste. De asemenea, poate ai acumulat de-a lungul timpului abilitati de care ai nevoie: ai facut un curs, ai terminat o facultate sau ai mai lucrat in domeniu.

Ceea ce am observat noi e ca multi aleg sa mearga intr-o singura directie, cu un singur tip de job, fara sa se gandeasca daca abilitatile de care dispun i-ar ajuta in domenii tangentiale.

Secretul sa iti gasesti job-ul perfect este sa incerci inclusiv in domenii care nu au legatura directa cu ceea ce ai studiat. Abia apoi stabilesti daca doresti sa faci altceva sau vrei sa te specializezi.


 


E foarte ok sa pornesti cu informatii generale, utile in diverse domenii. Dar daca vrei sa devii de neinlocuit, in timp ar trebui sa te super specializezi, sa devii cel mai bun sau cea mai buna pe bucatica ta.

Asa ca deschide putin aria cu care vezi orizontul locurilor de munca. Noteaza pe o foaie de hartie care sunt abilitatile tale, atat cele obtinute prin studiu, cat si cele personale (gandire critica, capacitati de analizare, de memorare etc.). 

Ia-le in considerare atunci cand vrei sa aplici pentru un job nou. Ceea ce ne duce la punctul urmator…

Vezi si: Cum sa iti faci planul pentru un 2022 de poveste

 

2. Actualizeaza-ti CV-ul cu informatii valoroase


Majoritatea oamenilor isi creeaza primul CV, pe care il actualizeaza apoi cu certificari sau noi studii si experiente. Si atat. Il trimit in aceeasi forma catre multiple firme.

La fel ca in vanzari, CV-ul este materialul de promovare prin care posibilul tau angajator face primul contact cu tine. Prima impresie.

Ce prima impresie vrei sa lasi?

Aceasta este intrebarea cu care trebuie sa pornesti in momentul in care iti actualizezi CV-ul pentru a aplica la un loc de munca.


 


Uite cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai un CV atragator:

  • Nu iti incarca CV-ul cu foarte multe informatii. Pastreaza-l intr-o singura pagina, cu scris de dimensiuni potrivite.
  • Mentioneaza doar abilitatile si istoricul relevante pentru pozitia pentru care aplici.
  • Personalizeaza-ti CV-ul pentru firma si pozitia pentru care aplici.
  • Incepe CV-ul cu un sumar al celor mai importante realizari sau rezultate ale abilitatilor tale.
  • Poti adauga detalii si dovezi de incredere suplimentare prin intermediul unei scrisori de intentie. Nu aglomera CV-ul.
  • Adauga o fotografie buna, in care zambesti. E mai usor sa te identifice, sa lege datele citite de o fata umana, iar zambetul te face abordabil(a).
  • Diferentiaza-te: de exemplu, poti aplica prin tehnici de guerilla marketing, poti atasa la email un infografic are sumarizeaza abilitatile tale etc. Totul depinde de creativitatea ta si de jobul pentru care aplici.


Vezi si: Ce este analiza SWOT si cum te ajuta sa te dezvolti personal
 

3. Documenteaza-te inainte de a fi intervievat


Deja ti-am dat cateva exemple despre cum poti sa iti diferentiezi modul de prezentare, incepand cu CV-ul. Gandeste-te ce poti face pentru a iesi in evidenta.

Una dintre marile greseli pe care le fac oamenii ce merg la un prim interviu este ca nu se documenteaza deloc: cine e firma, cu ce se ocupa, care e impactul ei in viata oamenilor.

Well, asta e un mod sigur de a iesi in evidenta, in mod negativ.

Nu dureaza foarte mult sa faci o cautare pe Google si sa iti iei notite. Cu ocazia asta, poate dai peste parerile unor fosti angajati sau ale clientilor. Fii atent(a) la punctele tari, dar si la semnalele de alarma.

Job-ul tau de vis se poate transforma repede intr-un cosmar daca nu te identifici cu valorile companiei pentru care aplici sau cu oamenii care lucreaza acolo.

De asemenea, tine minte ca in timpul interviului esti acolo sa iti vinzi serviciile si abilitatile. Scoate in evidenta calitatile si punctele tale tari, dar fii si transparent(a) cu punctele slabe care pot fi imbunatatite.

 


De asemenea, analizeaza-ti intervievatorul si mediul de lucru. Cu putina atentie la limbajul non-verbal, iti poti da seama cum se vand ei.

Pentru ca, in acel moment, amandoi sunteti in aceeasi pozitie - aceea de vanzatori. Ei incearca sa iti vanda jobul, pe cand tu incerci sa te vinzi drept cea mai potrivita persoana pentru a ocupa jobul respectiv.

 

4. Gandeste-te pe termen lung si actioneaza in concordanta


Multi oameni din noile generatii incearca sa iasa din tipare, schimband job dupa job. Nu se mai intampla lucrurile ca pe vremea parintilor nostri, cand aveai un loc de munca din momentul in care ieseai de pe bancile scolii si pana in momentul in care intrai la pensie.

Si, cumva, e si un motiv de mandrie sa ai libertatea de a alege, sa incerci si sa acumulezi diverse experiente, pana ajungi in punctul la care visezi.

Pe de alta parte, daca nu lucrezi in acelasi domeniu, e dificil sa te specializezi pentru a atinge beneficiile care vin odata cu aceasta specializare: un job sigur, un salariu avantajos, beneficii la locul de munca si relatiile de care ai nevoie pentru a-ti face o viata exact asa cum visezi.

Pentru fiecare job la care aplici, gandeste-te pe termen lung ce inseamna acesta, ce avantaje iti aduce si de ce anume ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele.

 


Uneori, e ok sa ramai intr-un anume loc de munca, chiar daca nu te vezi facand asta pentru tot restul vietii, daca te ajuta sa iti imbunatatesti anumite abilitati pentru a trece pe urmatoarea treapta.

Nu renunta la job-ul de vis daca ai un obiectiv clar - cu pasi marunti, cu efort continuu si timp, il poti avea. Si nu uita, uneori job-ul perfect e mai aproape de tine decat crezi.

Vezi si: 4 Strategii prin care sa depasesti obstacolele din calea ta spre succes

Acestea au fost cele 4 sfaturi de care sa tii cont in acest an, daca vrei sa obtii job-ul la care visezi.

Te invitam sa nu le uiti, ci sa le aplici pentru a-ti atinge obiectivele cat mai usor :) .

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!