Idei, sfaturi si evenimente pentru cresterea ta in aprilie

Idei, sfaturi si evenimente pentru cresterea ta in aprilie
A mai trecut o luna plina de ocazii pentru evolutia ta. 

E timpul acum sa iti planifici luna aprilie, pentru a te asigura ca esti pregatit(a) din timp, atat pe plan personal, cat si profesional.

Hai sa vedem ce evenimente te asteapta in aceasta luna, dar si cateva idei de actiuni si activitati pe care sa le incluzi in planul tau.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor aprilie



1 aprilie - Ziua Pacalelilor
3 aprilie - Ziua mondiala a petrecerilor
7 aprilie - Ziua mondiala a sanatatii
10 aprilie - Ziua fratilor
13 aprilie - Ziua jocului scrabble
22 aprilie - Ziua mondiala a Pamantului
26 aprilie - Ziua covrigilor
28 aprilie - Floriile Ortodoxe (onomastice)
29 aprilie - Ziua internationala a Dansului

Temperaturile cresc in luna ce vine, asa ca profita de vreme si petrece-ti cat mai mult timp afara, pentru doze bune de vitamina D.

Indiferent ca sarbatoresti zilele internationale din aceasta luna (ai mai multe), alegi cadouri pentru zilele onomastice sau participi la evenimentele din apropierea ta, ai o multime de ocazii sa iesi din rutina, si sa ai zile productive.

Tine cont de notitele din calendar pentru a te organiza din timp si a-ti planifica luna cat mai eficient.

Vezi si: Planuri, ponturi si evenimente pentru luna februarie


Idei de activitati in luna aprilie

Pentru dezvoltarea personala

1. Iesi la plimbare cu bicicleta

Sportul, in toate formele lui, are beneficii imense pentru sanatatea ta mentala si fizica. Mai ales daca petreci mult timp stand pe scaun sau in fata unui ecran, e vital sa iei pauze in care sa te misti.

Pentru ca se face din ce in ce mai cald, acum e momentul potrivit sa iti scoti bicicleta de pe unde ai depozitat-o, si sa iesi regulat la plimbare.

Mersul pe bicicleta previne o multime de boli, cum ar fi cele cardiovasculare, artrita, diabetul, obezitatea, si elibereaza dopamina in corp - ceea ce previne anxietatea si efectele stresului zilnic, chiar si insomnia.



2. Exerseaza-ti creativitatea pentru decorarea casei / mesei de Pasti

Pentru ca timpul trece repede, acum e un moment bun sa te implici in planificarea decorului pentru casa si masa, de Pasti.

Surse de inspiratie ai o multime pe net, si merita sa depui acest efort chiar si daca nu ai musafiri de impresionat: te va ajuta pe tine sa intri intr-o stare emotionala festiva, care sa te imbie la relaxare si la bucurie.

 

via GIPHY


Poti, de exemplu, sa creezi mici decoratiuni handmade impreuna cu familia ta, iti poti imagina fel si fel de modele pentru vopsirea oualor de Pasti, poti gandi o mini vanatoare de oua de ciocolata pentru copii sau sa te relaxezi cu o sesiune de aranjare a unor decoratiuni florale.

3. Practica 1 minut/zi de emotii pozitive

Indiferent care este ocupatia ta zilnica, un exercitiu interesant de facut este sa iti rezervi 1 minut sau doua in fiecare zi, in care sa iti reincarci bateriile cu emotii pozitive.

De exemplu, te poti gandi la toate lucrurile pentru care esti recunoscator / recunoscatoare. Sau te poti gandi la o persoana draga si motivele pentru care o iubesti. Poti rememora o amintire placuta impreuna cu prietenii. Sau poti exersa un minut de liniste in care sa iti urmaresti pur si simplu respiratia si sa te bucuri de faptul ca esti.

Prins in tumultul vietii de zi cu zi, acest 1 minut de reechilibrare emotionala te va ajuta sa iti recapeti stabilitatea.


4. Discuta cu oameni care te inspira 

Multi dintre noi avem mentori, chiar daca nu in sensul profesional al cuvantului. Avem o persoana sau doua care ne ghideaza sau a facut asta la un moment dat, si ne inspira sa luptam pentru idealurile si obiectivele noastre.

Poate fi vorba de un membru al familiei, o cunostinta sau o personalitate cu care nu ne-am intalnit inca fata in fata. 

Ocazional, faptul ca interactionezi cu aceste persoane te ajuta sa ramai pe drumul ales in viata, sa eviti greselile sau pur si simplu sa iei o decizie asupra careia inca nu esti sigur(a).

 

via GIPHY


Asa ca rezerva-ti timp luna aceasta sa discuti cu oamenii care te inspira sau, daca asta nu e posibil, sa aplici un sfat pe care il ofera comunitatii lor (in cazul in care e o personalitate publica).

5. Fa-ti o mica gradina, chiar daca e una pe balcon

Ca tot suntem inca in “saptamana verde”, pe langa obiceiurile de reciclare si sustenabilitate pe care ni le formam, putem aduce in casa si un strop de verde, sub forma unor plante sau a unei mici gradini.

Poti cultiva plantute in scop estetic - flori, cactusi, succulents, sau poti sa imbini esteticul cu utilul - iti plantezi intr-un ghiveci niste patrunjel, menta, rozmarin, cimbru etc.

 

via GIPHY


Nu e nevoie sa ai foarte mult spatiu la dispozitie si, daca te documentezi putin, vei reusi sa pastrezi aceste plante pentru multa vreme, fara mari batai de cap.

E o activitate relaxanta, plus ca ofera un alt aer casei tale.


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Variaza-ti sursele de educare


Poate preferi sa inveti din carti, sau din cursuri online, sau din cursuri fizice, sau din activitati practice. 

Poate iti place sa inveti jucandu-te - cum e scopul GoFunnel, care te invata elemente din viata unui antreprenor ce detine un magazin online. Sau poate preferi sa inveti prin participarea la diverse evenimente.

 
 
 
 

via GIPHY


Indiferent care sursa de educare te atrage mai mult, iti poti extinde perspectiva incercand alte formate, cu care nu ai mai avut de-a face pana acum.

Cine stie, poate vei descoperi ca preferintele tale se pot schimba, iar un alt format te ajuta sa retii si sa intelegi mai usor informatiile de care ai nevoie profesional.


2. Exerseaza abilitatile de negociere

Expertii spun ca totul in viata este o negociere - pana chiar si momentul in care treci strada.

Pe plan profesional, cultivarea abilitatilor de negociere te poate face o persoana mai carismatica, mai performanta in rezolvarea task-urilor si mai vizibila atunci cand vine vorba de o promovare.

In negociere iti exersezi abilitati precum aceea de a domina sau a influenta, consecventa, ascultarea si empatia, constiinta si planificarea.

Pe oricare dintre acestea o exersezi, te va ajuta sa cresti profesional si sa devii o persoana de nelipsit in firma.


3. Pregateste-ti propriile proceduri la locul de munca

In mod normal, odata ce compania creste, liderii si managerii acesteia pregatesc diverse proceduri si structuri de lucru pentru diverse activitati din cadrul acesteia.

Acestea au rolul de a elimina greselile, de a asigura un program de lucru care sa mearga ca pe roate si de a creste performanta angajatilor.

Cu toate acestea, fiecare om dintr-o firma iti formeaza propriile obiceiuri la locul de munca. 

Indiferent pe ce pozitie esti la job, poti economisi timp si iti poti face viata mai usoara daca iti formezi procedurile personale, tinand cont de cadrul procedurilor oferite de firma (daca acestea exista).

via GIPHY


E un mod de organizare care te va ajuta sa fii mai eficient(a), sa raspunzi mai rapid atunci cand ti se cere o informatie sau sa iti poti coordona colegii cand acestia sunt implicati intr-o activitate din aria ta de responsabilitati.

4. Ia pauze - acestea au rolul lor

Pe cat de important este sa iti realizezi activitatile propuse in fiecare zi de lucru, pe atat de vitale sunt si pauzele pe care le iei.

Nimeni nu dispune de energie la infinit. Cu cat te fortezi sa iti mentii atentia si concentrarea mai mult timp, cu atat esti predispus(a) sa faci mai multe greseli. Sau, cand lucrezi sub presiune si nervi, performanta ta va fi mai slaba.

Mai bine iti iei o pauza de minim 5 minute in care sa iesi la aer, sa iti refaci necesarul de zahar sau sa te plimbi putin. 

Dupa ce se relaxeaza putin, mintea si corpul tau vor fi mai pregatite sa colaboreze cu tine pentru a duce la bun sfarsit activitatile pe care trebuie sa le faci.


5. Creeaza-ti un obicei in a verifica de 3 ori

Verificarea dupa finalizarea unui task necesita, intr-adevar, timp. 

E recomandat, de asemenea, sa mai implici o persoana in verificare - cand mintea ta s-a obisnuit prea mult cu un text, un plan sau o activitate, e predispusa sa omita anumite informatii pe care crede doar ca le vede.

 

via GIPHY


Noi te sfatuim sa nu sari, asadar, peste acesta etapa. 

Verifica tu personal de 2-3 ori inainte de a implica inca o persoana, fie ca e vorba de un text scris, email-urile importante, trimiterea unui colet, un contract, un material de dat la printat sau un plan de crestere.

Vezi si: Evenimente, planuri si idei pentru cresterea ta in luna martie

Urmeaza o noua luna in care sa prinzi fiecare oportunitate si sa cresti, personal si profesional.

Tine cont de ideile de azi si testeaza cel putin una pentru tine. Pentru ca doar atunci cand aplici practic ceea ce citesti sau inveti, incepi sa obtii rezultate.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!