Idei, planuri si evenimente pentru luna octombrie

Idei, planuri si evenimente pentru luna octombrie
Ne apropiem rapid de ultimul trimestru al anului, perioada extrem de importanta in special pentru antreprenori. 

Practic, incepe curand sezonul cumparaturilor de iarna, iar schimbarea anotimpului aduce cu sine decizii personale si profesionale, mai mici sau mai mari.

Asadar, continuam seria noastra lunara cu un nou articol doldora de evenimente, idei si sugestii de activitati pentru octombrie. Inspira-te pentru propriul tau plan de crestere si incearca sa aplici cel putin una dintre ideile citite azi :) .

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor octombrie



1 octombrie - Ziua mondiala a persoanelor in varsta / Ziua Internationala a Cafelei
4 octombrie - Ziua scrierii felicitarilor / Ziua animalelor
9 octombrie - Ziua evenimentelor ciudate
13 octombrie - Ziua internationala a scepticilor
15 octombrie - Ziua mondiala a mersului pe jos
22 octombrie - Ziua tastei Caps-Lock
25 octombrie - Ziua mondiala a pastelor fainoase
28 octombrie - Ziua internationala a animatiei
29 octombrie - Ziua internetului
31 octombrie - Halloween

Chiar daca nu ti-ai propus inca nimic special pentru luna ce vine, profita la maximum de zilele internationale si evenimentele lui octombrie pentru a adauga putina sare si piper vietii tale.

Te poti pregati din timp sau spontan pentru a activitati legate de aceste zile, pe cont propriu sau impreuna cu cei dragi, si ai contexte de care iti poti lega postarile sau campaniile de marketing, in cazul in care detii sau lucrezi pentru o afacere.

Vezi si: Planuri, ponturi si evenimente pentru luna septembrie


Idei de activitati in luna octombrie

Pentru dezvoltarea personala

1. Rasfata-te de Ziua cafelei cu o cafea de specialitate

Majoritatea dintre noi ne incepem diminetile cu o ceasca obligatorie de cafea. E o rutina atat de populara incat glumele cu “inainte de cafea, nu vorbesc nici cu mine!” sunt mai degraba realitate.

Asa ca, daca tot sarbatorim ziua cafelei pe 1 octombrie, ar fi interesant sa te rasfeti cu o cafea altfel decat bei de obicei. Iti poti lua boabe de la un brand diferit sau cafea de specialitate si sa iti faci un adevarat ritual acasa.

 

via GIPHY


De exemplu, noi iti recomandam cafeaua de la Pressco, ce provine de la altitudini mari, cafeaua de la Mabo Coffee, un magazin realizat de Vice Campionul Mondial la Prajit Cafea, Bogdan Georgescu, sau cafea de la Capsuleria, daca preferi sa folosesti capsule.

Indiferent ce alegi, diminetile tale de octombrie vor prinde o aroma extraordinara si extra energie, cu noua ta cafea preferata.


2. Planifica-ti costumatia de Halloween

In apropierea Halloween-ului se pregatesc o multime de petreceri si ocazii. Multe pub-uri organizeaza petreceri tematice, insa acestea pot fi planificate si de cluburi din multiple domenii, fandom-uri sau diverse organizatii.

De asemenea, chiar daca nu e vorba de propria ta costumatie, daca ai copii, probabil va trebui sa va ganditi impreuna la un costum preferat si sa il cumperi sau sa il creezi mai din timp.

 

via GIPHY


Dincolo de discutiile in contradictoriu legate de acest eveniment, pana la urma e o ocazie sa va distrati impreuna si sa va testati creativitatea sau talentele pentru a veni cu idei care mai de care mai curajoase.

Vezi si: 5 idei de activitati pentru seara de Halloween


3. Pregateste-ti garderoba pentru sezonul rece

Temperaturile scad putin in luna octombrie, asa ca nu strica sa incepi din timp reorganizarea garderobei, pentru a te pregati de venirea frigului.

Asta presupune sa triezi imbracamintea si accesoriile tale, astfel incat cele de sezon sa fie mai la indemana, iar hainele de vara depozitate corect pentru anul viitor. 

 

via GIPHY


De asemenea, poti sa renunti la articolele pe care crezi ca nu le vei mai purta de acum inainte, fie ca le donezi, le vinzi sau le transformi.

4. Sarbatoreste ziua animatiei cu un maraton de filme

Pe 28 octombrie sarbatorim ziua internationala a animatiei, un gen preferat inclusiv de multi dintre adulti. E un eveniment cu atat mai recomandat de sarbatorit impreuna cu familia sau cu prietenii amatori ai acestui gen.

Ce poti viziona? Ai zeci de variante de la Pixar, Studio Ghibli, Disney, DreamWorks sau Sony Pictures, precum si alte studiouri.

 

via GIPHY


Iata si o mini-lista din care sa te inspiri:
  • Spirited Away (Ghibli)
  • Coco (Disney)
  • Megamind (DreamWorks)
  • Ratatouille (Pixar)
  • Howl’s Moving Castle (Ghibli)
  • Hotel Transylvania (Sony Pictures)
  • Elemental (Pixar)
  • Cloudy With a Chance of Meatballs (Sony Pictures)
  • Tangled (Disney)
  • The road to El Dorado (DreamWorks)
  • Mononoke-hime (Ghibli)
  • Sinbad: Legend of the Seven Seas (DreamWorks)
  • The Emperor's New Groove (Disney)
  • Strange Magic (Lucasfilm Animation)

5. Organizeaza o seara competitiva de board games

Serile din ce in ce mai friguroase aduc cu ele ocazii perfecte sa va intalniti acasa, pentru evenimente mai competitive sau mai putin competitive de… board games!

Nu ca verile n-ar fi potrivite (chiar acum o luna am stat pana la 4 dimineata fara sa ne hotaram cine e castigatorul final), insa odata ce temperaturile scad, sa aduni impreuna prietenii sau familia alaturi de o cana cu ciocolata calda sau un vin fiert, snack-uri de casa si un joc interesant, e super satisfacator.

Puteti juca jocuri de strategie, jocuri de masa, cooperative, educationale, si asa mai departe.

Desigur, merita sa incercati si GoFunnel, un joc de strategie in care va treziti din senin antreprenori si aveti obiectivul de conduce clientii spre punctul in care cumpara ceva de la voi.

 

via GIPHY


Regulile sunt simple, iar combinatiile de joc, nelimitate - cu cat trec mai multe ture, cu atat apar mai multe scenarii in care sa va folositi cartile. Asa ca, distractie placuta!

Pentru dezvoltarea profesionala


1. Ia-ti un abonament Academia Plus pe un an de zile

E important sa ai mereu la indemana cursuri si materiale utile pentru dezvoltarea ta. Insa unele informatii se schimba in timp, si indiferent de domeniu, acesta evolueaza.

Asadar, un abonament pentru astfel de materiale, care sa iti furnizeze in permanenta date si strategii noi, este de nepretuit.

Daca domeniul tau de interes profesional este eCommerce sau marketing online, iti recomand cu mare drag Academia Plus, in varianta anuala. Pentru un abonament simplu, primesti constant cursuri noi, acces la materiale digitale, precum si invitatii in premiera la webinarii exclusive.

 

via GIPHY


In acest fel, iti economisesti banutii fata de situatia in care le-ai cumpara separat. In plus, poti vizualiza aceste materiale de cate ori vrei, pe masura ce aplici informatiile acumulate.

2. Identifica top 3 punctele tale tari

Faptul ca iti cunosti cu acuratete punctele tari este un atu, atat in situatia in care iti cauti un loc de munca, dar si cand iti construiesti deja cariera. 

Abilitatile si talentele tale profesionale te pot diferentia, insa doar atunci cand stii care sunt acestea, si investesti in dezvoltarea lor.

 

via GIPHY


Daca nu ai stabilit inca la ce anume este foarte bun(a), care sunt top 3 punctele tale tari, atunci iti recomand sa te asezi comod si sa incepi o analiza personala. 

Vezi ce anume te face diferit(a) la job-ul tau, sau pe ce anume te poti concentra cel mai bine, sau ce fateta anume a job-ului iti aduce cele mai multe satisfactii.

Poti folosi modelul SWOT pentru a te ghida.

Vezi si: Ce este analiza SWOT si cum te ajuta sa te dezvolti personal


3. Identifica top 3 punctele tale slabe

In aceeasi idee, e vital sa iti cunosti punctele slabe si sa tii construiesti o strategie pentru a le elimina sau minimiza.

Poate sunt lucruri de care esti constient(a) sau poate nici nu stii ca reprezinta piedici in avansul tau profesional. Asadar, va trebui sa lucrezi pe ele, sa iti dezvolti rutine noi sau sa te antrenezi cu diverse exercitii, pentru a ajunge la obiectivele stabilite.

 

via GIPHY


Te ajuta mult si sa iti reformulezi modul in care le exprimi si te exprimi, atunci cand iti cere cineva sa spui punctele tale slabe sau iti ofera un feedback critic.

Din nou, te poti folosi de modelul SWOT pentru a descoperi care anume sunt punctele tale slabe in context profesional.


4. Invata notiuni introductive de contabilitate

O noua luna inseamna aproximativ 30 de zile in care sa iti construiesti sau dezvolti noi abilitati. Pentru octombrie, iti recomand sa te familiarizezi cu termeni si procese legate de contabilitate.

Sigur, aparent, poate n-ai nicio treaba cu acest domeniu. Insa notiunile de contabilitate iti ofera o privire de ansamblu, un context, asupra ce se intampla din punct de vedere administrativ si economic in cariera ta. 

Vei intelege ce se intampla cu finantele tale, fie ca esti angajat undeva sau ai o afacere proprie. Vei intelege cum sa tii socoteala a ce se intampla in jurul tau. 

 

via GIPHY


Vei intelege de ce ti se cer anumite informatii sau semnaturi, in anumite perioade. Si vei intelege cum poti sa te gestionezi mai bine, astfel incat sa nu mai risipesti resurse.

Sunt multiple site-uri si carti care te pot introduce in universul contabil. Asa ca iti recomand sa acorzi timp in aceasta luna pentru a invata ceva nou si util. 

Nu stii niciodata cand ai putea avea nevoie de astfel de abilitati si, cine stie, poate vei gasi o inclinatie spre acest domeniu, extinzand asadar oportunitatile tale profesionale - intotdeauna va fi nevoie de contabili.

Vezi si: Cum sa faci un CV care sa iti creasca sansele de angajare

Cam atat pentru astazi.

Sper ca ideile citite mai sus te vor inspira astfel incat sa planifici un octombrie plin si eficient, pe toate planurile. Asa ca spor la pus in practica.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!