Planuri, ponturi si evenimente pentru luna septembrie

Planuri, ponturi si evenimente pentru luna septembrie
Prima luna de toamna a acestui an vine si cu efectul psihologic al noului inceput… cel putin pentru o parte dintre noi.

Septembrie inseamna ca incepe un nou an scolar, dar chiar daca nu esti elev, parinte sau cadru didactic, inseamna, pentru fiecare dintre noi, o noua tablita de 30 de zile in care sa evoluam, personal si profesional.

Asa ca azi continuam seria articolelor lunare cu noi planuri, ponturi si idei pentru luna ce vine, astfel incat sa valorificam la maximum timpul disponibil si sa crestem impreuna.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor septembrie



5 septembrie - Ziua internationala a actelor de caritate
8 septembrie - Sf. Maria mica (onomastice)
9 septembrie - Incepe scoala
10 septembrie - Ziua schimbului de idei
21 septembrie - Ziua internationala a Pacii
22 septembrie - Echinoctiul de Toamna
23 septembrie - Ziua Mondiala a Curateniei
24-25 septembrie - Brand Minds
27 septembrie - Ziua Mondiala a Turismului

Aparent, aceasta luna este putin mai saraca in evenimente generale. 

Insa, daca te uiti la nivel local, cu siguranta vei gasi mult mai multe ocazii, festivaluri si targuri la care sa participi, fie ca o faci din motive personale - distractie, educatie, relaxare, fie din motive profesionale - de exemplu, daca detii un magazin online, poti participa cu un stand la un targ de toamna, unde sa iti expui produsele.

Vezi si: Idei, planuri si evenimente pentru cresterea ta in luna august


Idei de activitati in luna septembrie

Pentru dezvoltarea personala

1. Creeaza sau participa la un proiect de Ziua Curateniei

Asa cum la inceput de primavara ne “innoim” cu o curatenie generala, in septembrie e momentul potrivit sa repetam aceasta activitate, mai ales ca incep sa scada temperaturile.

Poti incepe de la nivel mic, cu o curatenie generala acasa, in dulapuri, in camara si in gradina sau pe balcon. Iti poti sorta imbracamintea si incaltamintea in asteptarea sezonului rece si poti scapa de lucrurile inutile care ocupa spatiul degeaba.

 

via GIPHY


De asemenea, poti organiza sau participa la un proiect de curatenie pentru mediu, cum este evenimentul organizat de Let’s Do It, Romania. Anul acesta, ziua de curatenie nationala va fi anuntata curand si consta in strangerea de deseuri de toate tipurile, in scopul reciclarii.

Te poti inscrie, impreuna cu gasca ta de prieteni sau, de ce nu, cu colegii. Dupa ce te inscrii, primesti informatii utile, dar si indicatii pentru punctul de inregistrare in care va trebui sa fii prezent.

Indiferent ca te implici in acest proiect, sau organizezi tu un astfel de proiect impreuna cu grupul sau comunitatea ta, e o ocazie sa faceti bine impreuna, ceea ce aduce doar satisfactii.


2. Acorda-ti timp pentru a sorta arhiva ta de poze

Si pentru ca tot vorbeam de curatenie, ce-ai zice sa arunci o privire peste arhiva ta de poze?

Majoritatea suntem mereu cu telefonul in mana. 

Nu ne scapa niciun apus de soare, niciun animalut adorabil (fie ca vrea sa stea la poza sau nu), iar cand ne-apucam de selfie-uri… nu suntem suficient de recunoscatori avansului tehnologic care ne permite accesul la carduri de memorie chiar si in terabytes.

 

via GIPHY


Asadar, sunt sigura ca dispozitivele tale sunt pline de poze. Luna aceasta iti poti acorda ceva timp pentru a sorta prin ele, fie ca le organizezi in fisiere, fie ca stergi din pozele inutile, fie ca printezi o parte dintre ele, daca esti nostalgic si iti doresti si albume fizice.

3. Realizeaza un plan de notificare pentru ceea ce detii 

Avand in vedere faptul ca suntem toti prinsi in rutinele de zi cu zi, e usor sa ne scape unele lucruri importante, cum ar fi datele de expirare.

Si e normal. Dar poti folosi Google Calendar pentru a te asigura ca nu uiti. 

In septembrie, verifica actele si documentele tale si creeaza notificari inainte de data lor de expirare, pentru a te asigura ca ai suficient timp sa le reinnoiesti. Chiar daca, de exemplu, e vorba de un interval de peste un an sau mai multi.

 

via GIPHY


Verifica buletinul sau actul de identitate, permisul, pasaportul, ITP-ul, asigurarile, taxa de drum etc. 

Tot acum iti poti nota in calendar aniversarile importante pentru tine, din perioada urmatoare si anul ce vine.


4. Fa pregatiri pentru intoarcerea la scoala

Inceputul anului scolar vine cu diverse pregatiri si activitati pentru multi dintre noi. Ai de facut cumparaturi, planuri si alegeri, in special daca esti parinte sau cadru didactic.

Sau chiar daca pur si simplu ai un elev in familie.

Sigur ca apar lucruri de facut pe tot parcursul anului scolar, insa majoritatea actiunilor se fac acum. Achizitia de manuale, geanta pentru scoala, accesorii de birotica si papetarie, articole de imbracaminte etc., toate acestea se cumpara, uzual, inainte de inceputul scolii.

 

via GIPHY


Desi alegerea scolilor se face cu mult timp inainte, acum va pregatiti pentru festivitatea de deschidere sau, poate, acomodarea intr-o locatie noua - sunt elevi din mediul rural care locuiesc in camine, in chirie sau la rude pe timpul scolarizarii.

Indiferent de situatie, acum e momentul sa implementezi planurile pentru intoarcerea la scoala, daca e cazul.

Vezi si: Back to School sau Back to Business: lucruri ce te ajuta cand are loc un nou inceput


5. Pune cel putin o conserva pe iarna cu mana ta

Toamna se numara bobocii, dar si borcanele din camara. Ei, poate ca nu obisnuiesti sa pui conserve pe iarna, pentru ca, totusi, supermarket-urile si magazinele online sunt pline de astfel de produse.

Insa exista si un anumit grad de satisfactie cand creezi ceva cu mana ta. Iar daca esti gurmand, poti realiza conserve exact pe gustul tau.

 

via GIPHY


Momentul conservelor incepe inca din miezul verii, insa in septembrie poti continua cu muraturi (pentru ca scad temperaturile), zacusti, dulceturi, marmelada si compot din fructe si legume de toamna (mere, gutui, struguri, macese, ardei iute, gogonele, ceapa etc.).

Poti experimenta cu cantitati mici, pentru placerea ta personala.


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Actualizeaza CV-ul tau

Sezonul estival inseamna ca multi oameni au job-uri sezoniere. Desi in septembrie job-ul tau poate continua inca, s-ar putea sa vrei sa incepi cautarea unuia nou sau, poate a unui job pe perioada nedeterminata.

Cel mai bine te pregatesti din timp, deoarece orice proces de angajare dureaza. De unde incepi? De la actualizarea CV-ului tau.

E bine sa aduni toate informatiile relevante despre tine si sa le ai intr-un singur loc. Evidentiaza-ti experienta, dar mentioneaza atent si abilitatile ce te-ar putea diferentia in ochii angajatorilor.

 

via GIPHY


Cu toate acestea, in momentul in care aplici la un job, ai grija sa iti personalizezi CV-ul conform cerintelor si specificului pentru locul de munca respectiv. 

Adica iei din fisierul tau doar acele informatii care sunt relevante, nu toate. Nimeni nu va sta sa iti citeasca CV-ul de 5 pagini, orisicat de multa experienta sau abilitati ai avea.

E important sa fii clar, concis si persuasiv.


2. Pregateste-ti scenarii de raspuns pentru situatiile comune din cariera ta

Indiferent ca esti angajatul cuiva sau ai un business propriu, exista diverse situatii comune cu care te poti confrunta in cariera ta.

De exemplu, cand altcineva isi asuma reusitele tale, cand se da vina pe tine pentru ceva ce a gresit altul, cand ti se cere sa lucrezi peste program, desi ai alte lucruri urgente de facut, cand te bufneste plansul la locul de munca, cand ti-ai asumat mai mult decat poti duce, cand cineva imprastie zvonuri despre tine, cand simti ca echipa te marginalizeaza etc.

 

via GIPHY


Sunt situatii comune in diverse tipuri de cariera. Multe sunt incomode. Multe apar din senin, asa ca trebuie sa ai o reactie rapida de raspuns.

Asadar, documenteaza-te si gandeste scenarii de reactie pentru fiecare situatie in parte. Asta te va ajuta sa iti pastrezi profesionalismul si sa rezolvi mai rapid provocarile.

Vezi si: Drumul spre succes: obiceiuri, abilitati si lucruri de stiut [Infografic]


3. Invata sa iti verifici munca de 3 ori

Copywriterii buni sunt multumiti de prima loc varianta doar atata timp cat o scriu. La prima citire, well, apar n alte directii pe care le pot aborda.

Personal, imi place sa lucrez cu cel putin 4 variante - cand e vorba de advertising. Iar cand e vorba de texte lungi care au un obiectiv important, le citesc odata in intregime si, uneori, de 10 ori in bucati. 

Scopul e sa gasesc greselile mari de gramatica si semantica. S-ar putea sa imi scape lucruri mici, virgule lipsa si alte detalii, insa viata e prea scurta pentru tehnicalitati si vanatoare de adverbe. Oh, ca tot am ajuns la adverbe, incearca din rasputeri sa le eviti.

Dar divaghez.

Chiar daca munca ta nu e pe partea creativa, raman la fel de cruciale verificarile repetate. Daca scrii un mail, citeste-l de mai multe ori - e strigator la cer cat de multe ne scapa din vedere pentru ca pur si simplu ochiul ni s-a prea obisnuit cu fontul in care e scris. 

 

via GIPHY


Daca ambalezi un colet, verifica de 3 ori datele de expediere si de 2 ori, cel putin, continutul acestuia.

Sigur ca apar greseli uneori - si e normal. Insa pe unele le poti evita prin simplul fapt ca mai verifici odata. 

Asa ca, luna aceasta, incepe sa depui eforturi constiente pentru a-ti forma acest obicei.


4. Dezvolta-ti abilitatile de asistenta a clientilor

In cadrul paletei de abilitati necesare pentru a gestiona solicitarile si semnalarile clientilor intra o multime de lucruri. 

De la adaptarea modului de comunicare, la gestionarea conflictelor, skill-uri de vanzare pe diverse medii, exersarea empatiei sau adoptarea valorilor companiei, toate acestea sunt necesare intr-un job in domeniul asistentei clientilor.

 

via GIPHY


Desi unele situatii te pot aduce la capatul rabdarii - sau ma degraba, datorita acestui lucru - cred ca toata lumea ar trebui sa aiba de-a face, chiar si pentru putin timp, cu sarcini de gestionare a clientilor. 

Cand iti exersezi toate aceste abilitati in mod unitar, inveti sa jonglezi cu diverse situatii si sa descoperi mai usor solutii. 


5. Invata cum sa iti administrezi timpul mai bine

Seria lunara pe care am adoptat-o in acest an m-a ajutat sa imi gestionez timpul mai bine. Stii de ce? 

Pentru ca a fost nevoie sa imi fac planificari la sange a timpului si a prioritatilor, pentru a reusi sa public lunar ceea ce am promis - adica exact aceste idei si calendare de evenimente lunare.

Fara planificare initiala, as fi pierdut lupta cu propria memorie. Astfel de planuri, exercitii de prioritizare si tehnici de time management te pot ajuta si pe tine sa obtii mai mult, sa iti cresti productivitatea.

 

via GIPHY


Personal, iti recomand Made for Business, un proiect foarte drag, format dintr-un planner pentru business si viata & un curs concis de time management, pe care le poti comanda impreuna din Academia de eCommerce (e suficient sa comanzi plannerul, cursul il vei selecta la cost 0 in finalizare comanda).

Vezi si: 5 abilitati profitabile pe care le poti deprinde in timpul liber


Cam atat pentru astazi. Tu ce iti propui sa faci in luna septembrie pentru evolutia ta personala si profesionala?

Inspira-te din ideile de astazi, poate sunt exact ceea ce ai nevoie :) 

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!