Cum sa te motivezi cand esti pe cale sa renunti la obiectivele tale

Cum sa te motivezi cand esti pe cale sa renunti la obiectivele tale
Cu totii am facut asta la un moment dat, indiferent cat de eficienti sau productivi suntem de obicei in viata de zi cu zi.

Ne-am propus un obiectiv, ne-am automotivat si am gasit sustinere din partea cuiva din jur, si poate chiar dupa prima data ce ne-am apucat de treaba… entuziasmul a ramas la nivel teoretic si am tot amanat sa facem ceea ce trebuie pentru obiectivul propus.

Chiar daca e pur si simplu vorba de 5 minute acordate aplicatiei de invatat o limba straina pe care am instalat-o pe telefon. Sau cele 20 de minute de sport dimineata inainte de lucru. Sau mancat la ore fixe, intr-o saptamana cu putin mai mult stres decat de obicei.

Nu e ca si cum noi suntem diferiti si ne tinem mereu de obiectivele propuse. 

Insa exista cateva lucruri pe care le facem astfel incat sa ne mentinem motivatia, sa strangem din dinti si sa ramanem pe directia propusa, macar pentru ce e mai important pentru noi.

Despre acest subiect am vrea sa discutam azi :) .

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Planificarea si disciplina fac minuni

Primul pas cand vrei sa iti atingi obiectivele este… sa te asiguri ca stii care sunt acestea.

Nu e prima data cand pomenim de conceptul de obiective SMART: specifice, masurabile, actionabile, relevante si cu un termen precis.

Cu cat ai o privire mai clara asupra obiectivelor tale si ce presupun acestea, cu atat iti va fi mai usor sa treci prin fiecare etapa astfel incat sa le si atingi.

In acest sens, planificarea pasilor de facut si disciplina - astfel incat sa acorzi zilnic cat timp e necesar pentru a te apropia de tinta, sunt vitale.

Iar daca de planificarea stii cum sa te ocupi, ceea ce iti putem oferi sunt mai degraba cateva sfaturi pe care sa le incerci pentru a-ti mentine disciplina.

Vezi ce functioneaza pentru tine, pentru ca fiecare om este influentat de altceva:

 

via GIPHY

  • Adopta modul de gandire “daca tot…”. De exemplu, poate tocmai ai terminat de baut ceva si iti lasi paharul pe masa. Gandeste-te “daca tot sunt in bucatarie, hai sa si spal paharul asta”. Sau poate te apropii de finalul programului de lucru. Gandeste-te “daca tot sunt pe picior de plecare, hai sa imi planific si activitatile pe maine, pentru ca dimineata sa-mi fie mai usor”. Am observat ca functioneaza, incepand de la task-uri mici, domestice, pana la activitati mai complicate.
  • Daca nu iti ia mai mult de 2-5 minute sa faci un lucru, fa-l imediat ce iti vine in minte. Multe lucruri care iti pot pune un stres urias, constant, pe umeri cand tot alegi sa le amani, sunt, de fapt, rezolvabile mai usor decat crezi.
  • Adopta disciplina in stilul de viata, dincolo de obiectivele de business sau de la job. Asta inseamna sa te trezesti si sa adormi la ore rezonabile pentru programul tau, sa iti faci patul dimineata prima data, sa iti faci zilnic exercitiile sau alergarea, sa mananci la ore fixe etc. Repetitia va duce la formarea de obiceiuri bune.

Vezi si: 3 comportamente ce cresc valoarea ta perceputa

Schimbarea mentalitatii

Exista o analogie interesanta in zen.

Imagineaza-ti ca ai un caine in fata. Si ii arunci oase pe care sa le prinda. Pentru fiecare os, cainele sare entuziasmat in aer sau fuge si il prinde oriunde l-ai arunca. Indiferent ca odata sau de 100 de ori.

Cainele va trata fiecare os cu acelasi nivel de entuziasm.

Acum, imagineaza-ti ca ai un leu care sta in fata ta. Si vrei sa ii arunci oase, asemanator cu ce ai facut inainte. 

 

via GIPHY


Va fi complet dezinteresat sa fuga dupa ele. Pentru ca nu conteaza un os sau doua, cand poate vedea ca are in fata in sac plin cu oase. Si acela esti tu.

Nu va urmari oasele pe care le arunci, pentru ca poate vedea imaginea de ansamblu. Se va concentra sa te manance pe tine, nu cele 2-3 oscioare.

Daca te lasi distras de ceva - fie notificari pe Facebook, o noua poza postata de prietenii tai pe Instagram, un nou serial pe Netflix - e ok. E normal, esti om si e o reactie naturala sa fii distras. Dar in acel moment apare o alegere.

Vezi si: Cum sa iti faci lista de prioritati la lucru si in viata

Poti sa alergi dupa fiecare distractie aparuta in calea ta, fie poti sa vezi intreaga imagine de ansamblu si sa ramai concentrat pe adevarata oportunitate.

Nu intr-un mod violent cu tine insuti, pentru ca sa iti ordoni singur sa ramai atent te va distrage si mai tare. 

In schimb, ii poti explica cu calm mintii tale ca e mai important sa faci un anumit task - sa faci lectia zilnica intr-o limba straina, sa citesti inca un capitol dintr-o carte, sa urmesti inca un video dintr-un curs - decat alte actiuni ce reprezinta pierdere de vreme.

Concentreaza-te pe beneficiile pe care le vei castiga daca ramai concentrat pe lucruri mai putin interesante, dar mai avantajoase pentru tine.

Pana la urma, totul este o alegere.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!