3 comportamente ce cresc valoarea ta perceputa

3 comportamente ce cresc valoarea ta perceputa
Indiferent ca la nivel personal sau profesional, deseori viata noastra poate fi imbunatatita daca acordam atentie modului in care ne percep cei din jur.

Cu putine notiuni despre efecte psihologice si alegerea constienta a obiceiurilor si comportamentelor noastre, oamenii pot fi mai dispusi sa asculte ceea ce avem de spus sau sa faca actiunile catre care sunt ghidati.

E un rezultat pe care ti-l doresti cu atat mai mult cand ai o afacere online, de exemplu.

Asa ca pentru azi am ales 3 lucruri pe care le poti face astfel incat sa cresti valoarea ta perceputa si sa obtii mai usor ceea ce iti doresti.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:

1. Nu iti schimba principiile si valorile dupa cum bate vantul
2. Fii activ(a) in discutii si formeaza-ti o personalitate
3. Ai grija de modul in care comunici

 

1. Nu iti schimba principiile si valorile dupa cum bate vantul


O dovada a faptului ca esti o persoana pe care oamenii isi doresc sa o aiba in cercul de cunostinte este constanta valorilor si opiniilor pe care le sustii. Si, desigur, care sunt acestea.

E derutant si dezamagitor cand avem de-a face cu oameni care se schimba dupa cum bate vantul si dupa cum le e mai confortabil. Pentru ca stim ca nu putem avea incredere in ei si cu siguranta ne vor trada asteptarile mai devreme decat mai tarziu.

Faptul ca ai anumite valori sau principii pe care le respecti, denota tarie de caracter, o personalitate sigura pe sine si un om de incredere, pe care cei din jur stiu ca se pot baza.

 

via GIPHY


Stiu la ce sa se astepte din partea ta, iar asta nu scoate deloc din calcul spontaneitatea.

Noi, oamenii tindem sa ne imprietenim si sa fim apropiati de persoane care au valori si interese similare cu ale noastre. Reactia asteptata din partea cercului de cunostinte cu aceleasi principii ne ofera validare si ne ajuta sa facem front comun “impotriva” celorlalti.

Din acest motiv nu ne plac oamenii cu doua fete si ne simtim tradati in momentul in care ne insala asteptarile. Pentru ca i-am considerat “tovarasi de lupta” cu aceleasi principii si valori, dar ne-am inselat in aceasta privinta.

Doare cand nu avem dreptate.

De aceea, daca vrei sa cresti valoarea ta perceputa de catre ceilalti oameni, sfatul nostru este sa stii bine care este setul tau de principii si valori si sa te tii de el. Nu iti schimba atitudinea in functie de cum ti-e mai avantajos intr-o conversatie, calcand in picioare principiile tale de baza.

Sigur, e normal sa iti schimbi opiniile - se intampla sa nu ai dreptate cateodata si atunci recunosti asta. 

Dar nu e normal sa renunti la ceea ce iti formeaza insusi caracterul - valorile si principiile tale. Chiar daca e vorba de o discutie privata, mai devreme sau mai tarziu, mastile vor cadea.

Vezi si: 10 moduri in care sa iti automatizezi viata

 

2. Fii activ(a) in discutii si formeaza-ti o personalitate


O continuare a sfatului de mai sus este sa te implici in discutiile din jurul tau, acolo unde poti contribui cu ceva. 

Atunci cand aduci ceva “la masa”- informatii, entertainment, sfaturi sau pur si simplu o ureche atenta - cei din jurul tau vor fi mai deschisi sa te implice in discutiile lor sau chiar sa te caute pentru a va intari relatia.

 

via GIPHY


Se aplica si la nivel profesional. Cand esti activa(a) in discutii si atent(a), atunci vei putea oferi raspunsuri relevante si informatii esentiale. Interactiunea ta cu cealalta persoana sau persoane sa va concretiza intr-o tranzactie, de exemplu, sau un contract semnat.

Pentru a adauga sare si piper interactiunilor cu alte persoane, nu ezita sa iti scoti la iveala personalitatea. Va da o tonalitate mai naturala discutiilor tale si te va face memorabil(a).

Vezi si: Ce este brandul personal si de ai nevoie de el

 

3. Ai grija de modul in care comunici


Aici avem doua directii de comunicare pe care vrem sa le mentionam.

Odata, nu strica sa vezi cum comunici atunci cand te intalnesti fata in fata cu alte persoane. Atat verbal, cat si prin elementele non-verbale, inclusiv modul in care alegi sa iti ingrijesti aspectul fizic.

De exemplu, te ajuta sa cunosti cateva notiuni de psihologie si comunicare non-verbala, astfel incat sa fii in constrol asupra mesajelor pe care le transmiti.

Ai aici un articol dedicat exact pentru acest subiect: 15 trucuri psihologice pe care trebuie sa le stii.

 

via GIPHY


In acelasi timp, acorda atentie modului in care comunici online. 

Oamenii sunt mai atenti la aceste locuri decat iti dai seama. Probabil e si un mod mai simplu de a deschide o conversatie cand observi elemente comune de comunicare.

Ai grija de profilurile tale in social media. Distribuie postari care sa iti sustina principiile, valorile si personalitatea pe care vrei sa le perceapa oamenii despre tine.

Acolo esti in control, deci iti poti afisa persona asa cum doresti. 

Nu lasa greselile sa ajunga in online, pentru ca odata ce sunt publice, nu stii la cine vor ajunge: potentiali clienti, parteneri, angajatori sau persoane de sustinerea carora vei avea mare nevoie la un moment dat.

Vezi si: Cum sa iti mentii mintea ascutita - 7 sfaturi

Acestea au fost sfaturile noastre de azi :) .

Ideea e ca, din multe puncte de vedere, esti 80-90% in control asupra valorii pe care o percep oamenii despre tine. Depinde de modul in care te comporti si in care comunici.

Restul tine de atitudinea lor si, clar, nu vei putea multumi niciodata pe toata lumea.

Insa putin efort din partea ta te poate duce departe, atat personal cat si profesional.

Pana data viitoare!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!