3 Reguli care iti vor schimba viata

3 Reguli care iti vor schimba viata
Astazi iesim putin din linia idei pentru business, si vrem sa ne intoarcem la baza, cu sfaturi pentru evolutia ta pe plan personal.

Pana la urma, atitudinea si principiile tale vor influenta modul in care vezi lumea si modul in care interactionezi cu cei din jur, fie ca sunt necunoscuti, prieteni, familia, colegii la job, clientii tai si asa mai departe.

Asadar, hai sa discutam putin despre 3 reguli de bun simt pe care tindem sa le constientizam mai putin.

Sunt reguli care iti pot schimba viata in sensul ca te vor face mai obiectiv(a) si te vor motiva sa fii deschis(a) la oportunitati.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Regula nr. 1. Aprofundeaza-ti informatiile, inainte sa presupui una sau alta

Curios cum avem atat de usor acces la informatii, dar, in acelasi timp, cum ne e mai usor sa gandim gresit.

Rapiditatea a urcat pe locul intai, in loc sa ne asiguram ca lucrurile pe care le stim sau pe care le dispersam mai departe sunt corecte. Si nu ne limitam doar la fenomenul de fake news sau diverse teorii ale conspiratiei.

 

via GIPHY


De aceea, azi e atat de important sa nu sarim peste partea in care validam o informatie noua, inainte de a o folosi de buna. 

Lucrurile pe care le spunem sau le scriem pornind de la fundamente gresite ne vor afecta propria credibilitate, pot distruge relatiile pe care le avem cu ceilalti si ne pot face sa credem ca suntem singurii care avem dreptate.

Intotdeauna e mai bine sa ne intrebam singuri daca stim in mod real o informatie, sau doar bucatile care ne plac din ea. 

Cerceteaza ce afli nou si verifica-ti sursele, nu te lasa convins(a) de primul lucru care iti pica sub ochii sau iti ajunge la urechi.

Vezi si: 3 comportamente ce cresc valoarea ta perceputa


Regula nr. 2. Cand vrei (sa afli) ceva, intreaba

Pentru ca daca nu intrebi sau nu ceri, raspunsul este intotdeauna acelasi: nu.

In spiritul regulii de mai sus, de cele mai multe ori ne place sa cream tot felul de scenarii in minte si sa presupunem care va fi raspunsul. Insa oamenii si contextele din jur nu functioneaza conform scenariilor.

De aceea o regula importanta este sa iei din cand in cand initiativa. Daca vrei sa faci ceva, sa obtii ceva, sa inveti ceva, sa organizezi ceva, intreaba sa afli raspunsurile de care ai nevoie sau cere ajutorul, daca este cazul.

 

via GIPHY


Noi observam usor o diferenta in performanta colegilor noi la Gomag intre cei care pun intrebari si cer raspunsul, fata de cei care zic ca se descurca singuri. Primii raman alaturi de noi pe perioada nedeterminata.

Nimeni nu iti cere sa stii totul sau sa fii perfect(a). Insa recunoaste cand ai nevoie de ajutor si cere informatii / raspunsuri celor care te pot sprijini pentru a-ti atinge obiectivul.


Regula nr. 3. Da tot ceea ce ai mai bun, cu ce ai, oriunde esti

Prin ianuarie 2023 am anuntat o emisiune concurs marca Gomag, Business Makeover. S-au inscris cateva sute de participanti, din care am ales 20 de persoane pentru etapa practica, Bootcamp.

Apoi, timp de 2 saptamani, am realizat 4 sesiuni live de mentorat pentru acesti participanti, pe baza unei liste cu activitati zilnice, care sa ii ghideze pentru crearea magazinului lor si planificarea de business.

Pana la finalul acestei etape si la filmarea etapei Confruntari, s-a observat usor diferenta intre cei care au fost dispusi sa dea ceea ce au mai bun, indiferent de experienta si abilitatile pe care le-au avut inainte de a se inscrie la concurs.

Doar 8 persoane au facut pasi vizibili pentru dezvoltarea business-ului lor - lucru ce s-a vazut si in prezenta la sesiunile de mentorat - care au fost gratuite.

Dintre acestea, 4 sunt acum finalisti si lupta pentru marele premiu in valoare de 8650 de euro. 

Insa chiar daca doar 1 participant pleaca acasa cu premiul, ceilalti 7 au plus beneficii pentru implicarea lor: site optimizat pentru afacerea lor, gata de lansare, reduceri extra la abonamentele Gomag, o perioada de abonament gratuit (finalistii) si acces exclusiv la mentorat si consultanta gratuita, care, in mod normal, i-ar costa bani buni economisiti pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Vezi tu, cand dai tot ceea ce ai mai bun, cu ce ai si oriunde esti, ai oportunitatea de a iesi in evidenta si de a castiga rezultate palpabile pentru tine si obiectivele tale.

 

via GIPHY


La fel se aplica lucrurile si in cadrul unui interviu, la un job pe care il urmaresti de mult, de exemplu, sau atunci cand vrei sa iti impresionezi partenerul la o intalnire, sau atunci cand vrei sa iti fidelizezi clientii cu care lucrezi.

Faptul ca te implici personal, vizibil, suplineste banii sau resursele financiare, si te auta sa construiesti relatii si parteneriate de durata.

Nu trebuie sa fii perfect. Ci doar sa tratezi orice sarcina cu seriozitate si cu dorinta de a depune eforturile ce iti stau in putinta astfel incat sa realizezi sarcina respectiva.

Vezi si: Cum sa te motivezi cand esti pe cale sa renunti la obiectivele tale

Sfaturile pe care le-ai primit azi nu sunt lucrurile pe care le-ai citit pentru prima data. 

Insa credem ca, din cand in cand, e bine sa iti aduci aminte de ele si sa te motivezi singur(a) pentru a deveni cea mai buna versiune a ta. 🙂

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!