Cele 5 tipuri de boardgameri. Tu care dintre ei esti?

Cele 5 tipuri de boardgameri. Tu care dintre ei esti?
Chiar si daca joci ocazional board game-uri cu multiple persoane, iti dai seama rapid ca exista diverse personalitati la contactul cu astfel de jocuri.

Sigur ca toata lumea are reactii diferite. Asadar, poti identifica anumite moduri specifice de abordare a situatiilor, in functie de reactiile comune. Altfel spus, iti poti categorisi partenerii de joc in anumite arhetipuri!

E distractiv sa faci acest exercitiu atat pentru a descoperi tipurile de boardgameri in care se incadreaza prietenii tai, sau sa vezi cu ce tip te identifici tu.

Asa ca hai sa vedem care sunt cele 5 mari arhetipuri de boardgameri si cum ii recunosti.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Ganditorul
  2. Asistentul profesorului
  3. Distratul
  4. Ultra competitivul
  5. Ofticosul

1. Ganditorul


De fiecare data cand ii vine randul, te pregatesti sufleteste pentru asteptat. Si astepti, si astepti. 

Indiferent ca are de ales intre 10 alternative sau doar 2, Ganditorul va sta, va analiza, va gandi si va delibera ca si cum cum viata ii depinde de aceasta decizie.

 

via GIPHY


Cei mai multi oameni incearca sa aiba rabdare cand ii vine randul Ganditorului, insa cu siguranta se vor auzi cel putin odata replici de genul “mai ai?”, “gata?”, “cine urmeaza??” sau “ce tot stai atata si te gandesti?!”.
 
Ei bine, e greu sa nu observi ca tura Ganditorului dureaza de trei ori mai mult decat a celorlalti...

 

2. Asistentul profesorului


Aceasta persoana traieste dupa litera regulilor. De multe ori ii si invata pe ceilalti care sunt regulile jocului. 

Asistentul profesorului se va asigura ca toata lumea intelege care sunt regulile, chiar si cand nu e el cel care le explica - sigur va interveni rapid intrerupandu-l pe cel sau cea care explica, daca nu prezinta toate situatiile posibile.

 

via GIPHY


De multe ori, Asistentul profesorului poate fi gasit rasfoind cu fervoare paginile manualului de instructiuni pentru a gasi raspunsuri la o multime de posibile scenarii. 

Nu e prea incantat de cei care obisnuiesc sa ocoleasca regulile si va incerca sa gaseasca orice cale posibila pentru respectarea lor.

Vezi si: 4 motive pentru care sa joci GoFunnel

 

3. Distratul


Te-ai fi gandit ca vine pentru a se juca board game-uri, asa cum v-ati si inteles, insa aceasta persoana vine mai degraba sa stea pe telefon la masa si sa goleasca bolurile de cipsuri.

In timp ce tu, poate, explici regulile incercand sa te asiguri ca toata lumea a inteles ce are de facut, Distratul isi deschide notificarile de pe telefon sau viseaza la ce are de gand sa manance maine. De fiecare data cand ii vine randul, e putin confuz, pentru ca oricum n-a urmarit jocul.

 

via GIPHY


Partea buna e ca nu se va supara niciodata daca nu castiga - ci e mai degraba preocupat daca mai e popcorn sau vreun snack de pus pe masa.
 

4. Ultra competitivul


Opusul distratului este Ultra competitivul. Aceasta persoana vine la seara de board games cu un singur scop in minte: sa castige. 

Ce timp petrecut cu prietenii? Ce apropiere fata de colegii de la job prin experienta de joc?

 

via GIPHY


Ultra competitivul vrea sa isi distruga oponentii. Daca joci impotriva lui, asteapta-te la critici legate de felul in care joci. De asemenea, el cunoaste regulile jocurilor la perfectie, pentru a-si asigura sanse maxime de castig.

S-ar putea sa ti le spuna… sau cel mai probabil nu, pana in momentul in care face o miscare decisiva care ii aduce triplu puncte fata de restul jucatorilor. 

Doar atunci iti va spune, cu un zambet satisfacut pe fata, la gandul ca “v-a facut” pe toti.

 

5. Ofticosul


Ofticosul va spune intotdeauna ca nu ii pasa, dar expresia acra, mainile in san si bosumflarea la urmatoarea tura joc, vor sugera altceva. 

Argumentele lui vor fi acelea ca jocul e naspa sau ca voi restul nu ati jucat cum trebuie sau cum spun regulile.

 

via GIPHY


Ori chiar v-ati aliat cu totii impotriva lui! Cu siguranta nu e vina lui ca a pierdut…

Vezi si: Curiozitati din lumea board game-urilor


Ei, cu siguranta ca exista si mai multe nuante ale tipurilor de jucatori, insa astazi am discutat despre cele 5 principale. 

De asemenea, nu exista niciun jucator care sa aiba trasaturi doar dintr-o singura categorie, ci majoritatea exprimam reactii din multiple arhetipuri - in functie de joc, partenerii de joc, starea emotionala si asa mai departe.

Data viitoare cand jucati GoFunnel, fa impreuna cu prietenii tai acest exercitiu si vedeti in ce arhetipuri va incadrati. Have fun!

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!