Cum te ajuta AI in viata personala si profesionala

Cum te ajuta AI in viata personala si profesionala
In procesul de documentare pentru articole, deseori caut opinii subiective pe forumuri si comunitati, cum ar fi Quora. De ce? Pentru ca vreau sa iau in considerare perspective diferite, astfel incat ceea ce scriu sa fie cu adevarat util si relevant.

Desi e un subiect cu care sunt din ce in ce mai familiarizata, am cautat de aceasta data infos despre AI. Si ce am gasit? Raspunsuri date tot de AI :) 

De exemplu “AI este tehnologia care ma ajuta sa functionez si imi permite sa interactionez cu utilizatorii. AI mi-a permis sa inteleg limbajul natural si sa ofer raspunsuri care sunt din ce in ce mai sofisticate si mai asemanatoare cu ale oamenilor.

In ceea ce priveste viata mea personala, AI nu a avut un impact direct, deoarece sunt un robot si nu am o viata personala in afara programarii mele. Cu toate acestea, ca model AI, capacitatea mea de a interactiona cu oamenii si de a oferi raspunsuri utile poate imbunatati lucrurile pentru cei care folosesc serviciile mele.”

 
 

via GIPHY


In orice parte te intorci in ziua de azi, dai peste acest cuvant: AI. Inteligenta artificiala.

Constient sau inconstient, fiecare ne folosim de AI in diverse scopuri. Asa ca, in continuare, as vrea sa exploram putin acest subiect, din perspectiva pozitiva - cum te ajuta AI in viata personala si profesionala.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Recomandari personalizate
  2. Asistenta virtuala
  3. Securitate si confidentialitate
  4. Automatizarea sarcinilor repetitive
  5. Business Intelligence
  6. Optimizarea comunicarii
 

1. Recomandari personalizate


Multe retele social media - si nu numai - se bazeaza pe AI pentru a-ti oferi sugestii de continut personalizat, similar cu cel pe care l-ai consumat anterior. Poti descoperi astfel carti, filme sau diverse tipuri de experiente care te ajuta sa te dezvolti pe plan personal.

Acesti algoritmi iti economisesc timp si nervi, pentru ca nu mai trebuie sa faci cautari interminabile, folosind zeci de moduri de cautare.

Inclusiv Google a ajuns sa poata intelege intentia din spatele cuvintelor cheie pe care le folosesti, returnand in 90% dintre cazuri rezultate relevante.

Vezi si: 7 website-uri pe care sa iti petreci timpul in mod productiv

 

2. Asistenta virtuala


Siri, Alexa sau Google Assistant sunt doar 3 exemple de asistenti virtuali pe baza de AI care iti pot usura viata personala.

Acestia pot raspunde la intrebari complexe, pot face sugestii personalizate pe baza istoricului de date sau chiar predictii, conform tiparului comportamental pe care l-au identificat.

 

via GIPHY


De exemplu, pot face o rezervare in locul tau, pot cauta si reda continut audio, iti pot spune informatii legate de vreme, stiri, sport sau trafic, ori sa prezinte informatii din contul tau, la cererea ta.
 

3. Securitate si confidentialitate


Un al treilea mod in care te ajuta AI in viata personala se refera la securitatea datelor tale personale. De exemplu, sistemele de recunoastere faciala sau sistemele inteligente pentru casa iti ofera un mod avansat de protectie a confidentialitatii datelor.

In plus, nu mai e nevoie sa tii minte tot felul de parole complicate sau sa stai cu grija ca altcineva iti poate accesa datele. Accesul e restrictionat.

De asemenea, sistemele pe baza de AI pot invata cum sa identifice semnele unui atac malware sau phishing, prevenind infectarea dispozitivelor tale.

Vezi si: 10 moduri in care sa iti automatizezi viata

 

4. Automatizarea sarcinilor repetitive


Inca mai sunt anunturi de locuri de munca in care se cauta oameni care sa introduca date intr-un sistem sau sa gestioneze aceleasi si aceleasi fisiere. Odata cu acceptarea avantajelor automatizarilor in mai multe companii, insa, lucrurile se vor schimba.

Sistematizarea si automatizarea devin din ce in ce mai necesare, odata ce fiecare dintre noi intelegem ca oamenii au capacitati creative extraordinare, pe care merita sa le valorificam, fara a pierde vremea cu sarcini monotone si repetitive - de care se poate ocupa tehnologia.

 

via GIPHY


Doar noi, oamenii, suntem capabili de inovatie. Asa ca, daca esti manager sau antreprenor, ofera-i echipei tale sansa de a investi timp in lucrurile importante. 

Iar daca esti angajat, invata, si pe cont propriu daca trebuie, cum sa te folosesti de AI pentru a elimina din ecuatie task-urile repetitive, astfel incat sa iti valorifici in firma adevaratele capacitati.

Lucreaza istet, nu din greu, iar rezultatele vor fi cu mult peste asteptari.

 

5. Business Intelligence


Daca ne urmaresti pe canalele Gomag, cu siguranta stii care este unul dintre cele mai pretioase bunuri pe plan profesional: datele.

Insa nu e suficient doar sa ai acces la date pentru a lua decizii informate si relevante pentru business-ul in care lucrezi. Ci e important modul in care le interpretezi.

In acest punct intra in scena sistemele pe baza de AI care te pot ajuta sa interpretezi datele pentru a prezice tendinte, a anticipa schimbari in comportamentul de consum sau in nevoile interne ale companiei.

Cateva tool-uri de acest tip sunt Google Data Studio, Hubspot sau ChatGPT.

 

via GIPHY


Accesul si folosirea acestor instrumente nu doar ca iti ofera mai mult control si determinare, ci si un avantaj competitiv valoros - pentru ca te poti adapta extrem de usor la schimbarile din industrie cand stii deja ce urmeaza sa se intample.
 

6. Optimizarea comunicarii


Desigur ca in afaceri raman in continuare importante componenta umana si abilitatile de comunicare interpersonala.

Insa inclusiv aici poate interveni tehnologia AI cu o serie de lucruri care sa optimizeze aceste aspecte, pentru ca mediul de lucru sa devina mai fluidizat si mai eficient.

De exemplu, daca firma ta colaboreaza cu parteneri internationali, poti folosi aplicatii automate de traducere, inclusiv traducere instantanee pentru comunicarile in timp real.

Apoi, pentru discutiile pe email, acestea te pot ajuta sa iti organizezi automat inboxul, sau chiar iti pot sugera idei de raspuns, in functie de context. Tot ce mai trebuie sa faci este sa le optimizezi cu informatii specifice sau intr-un stil natural conform politicii de brand.

Exista o multime de beneficii, precum si instrumente pe care le poti incerca, astfel incat sa iti optimizezi eforturile pe plan profesional si sa iti eficientizezi munca.

Vezi si: Cele mai mari 3 mituri despre vanzarile online

De la banala (astazi) cautare sau scriere vocala, pana la gestionare financiara sau asistenta in sanatate, AI-ul are o influenta tot mai puternica in vietile noastre, pe toate planurile.

In loc sa respingem tehnologia, e timpul sa o utilizam la maximum in favoarea noastra. Pana la urma, cu totii o folosim deja, chiar si in mod inconstient.

Inspira-te din articolul de azi pentru a cauta solutiile cele mai potrivite pentru tine, astfel incat sa ajungi mai usor si mai istet la rezultatele dorite 🙂 .

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!