10 moduri in care sa iti automatizezi viata

10 moduri in care sa iti automatizezi viata

La un moment dat in viata, toti am avut o grija serioasa la gandul “ce se va intampla cand vom automatiza totul cu ajutorul robotilor?”.

Desi filmele ne-arata un viitor cel putin nesigur, trebuie sa recunoastem ca unele aplicatii si instrumente sunt extrem de utile daca vrem sa facem automatizari. Si aici nici nu e vorba de AI.

Exista tool-uri care ne economisesc timp, economisesc resurse si ne ofera o cale de a scapa de sarcinile repetitive si plictisitoare.

Asa ca hai sa povestim putin despre 10 moduri in care iti poti automatiza viata. Nici nu e nevoie sa le folosesti pe fiecare; mai degraba alege ce ti se pare confortabil si testeaza.


Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
 
Ma abonez!
Cuprins:
  1. Foloseste suita de instrumente Google
  2. Activeaza facturi electronice
  3. Instaleaza sisteme pentru casa inteligenta
  4. Implementeaza un sistem de sortare a email-urilor
  5. Fa-ti abonamente pentru livrarea de alimente si consumabile
  6. Foloseste o aplicatie de planificare a meselor
  7. Foloseste o aplicatie de gestionare a finantelor personale
  8. Automatizeaza gestionarea fotografiilor
  9. Seteaza remindere si planifica din timp
  10. Foloseste aplicatii dedicate pentru automatizare

1. Foloseste suita de instrumente Google


Google iti pune la dispozitie o multime de instrumente utile, pentru diverse lucruri: de la creare si gestionare documente text, email-uri, fotografii, formulare, calendar, prezentari, harti etc.

Partea interesanta e ca stocarea si gestionarea se face in cloud, asa ca poti conecta aplicatiile intre ele, le poti distribui super usor pentru a lucra in ele impreuna cu altii etc.

 

via GIPHY


Tot ce ai nevoie este un cont de Google cu care te loghezi in toate aceste aplicatii pentru a le putea folosi. Ai inclusiv functii de lucru offline, cu sincronizare online in momentul in care ajungi la net.

In loc sa lucrezi in mai multe dispozitive sau programe, e suficient contul de Google si suita de instrumente pe care ti-o ofera si ai tot ce iti trebuie, intr-un singur loc, la care ai acces de oriunde, oricand.

 

2. Activeaza facturi electronice


Un alt aspect al vietii tale pe care il poti automatiza este partea de facturi.

Cu totii avem de facut plati, in general spre final de luna, pentru utilitati si alte servicii pe care le folosim. Apa, curent, gaz, servicii de telefonie si internet etc. Fiecare dintre furnizorii existenti pe piata are cate un sistem de plata online, si multi dintre acestia au si sisteme de plata automata, recurenta.

 

via GIPHY


De asemenea, exista diverse aplicatii de plata si sisteme oferita de bancile cu care colaborezi, unde poti seta astfel de optiuni.

Odata ce automatizezi plata facturilor, ai certitudinea ca nu uiti de ele, iar plata se face la timp, de fiecare data.

Vezi si: 3 obiceiuri zilnice care iti economisesc timp

 

3. Instaleaza sisteme pentru casa inteligenta


Cand spunem casa inteligenta, multi si-ar putea imagina sistemele futuristice pe care le vedem la televizor si in filme. Dar adevarul e ca, pentru o casa smart, poti sa incepi doar de la un bec inteligent.

Ideea e sa economisesti si sa prioritizezi sistemele pe care le vei implementa, in functie de nevoile tale.

 
  • Vrei sa economisesti energie si sa ai mai mult control? Investeste intr-un sistem de iluminat (senzori, led-uri ecologice, sisteme de iluminat de la distanta) sau unul de control climatic (termostat inteligent).
  • Iti place sa petreci timpul acasa si iti gasesti rapid surse de distractie? Poti investi in solutii automatizate de entertainment (boxe si console smart etc.).
  • Te preocupa siguranta? Investeste intr-un sistem automat de acces si securitate (usi si porti motorizate, videointerfon etc.).

via GIPHY
 

4. Implementeaza un sistem de sortare a email-urilor


Un mod de a economisi timpul si, astfel, de a-ti automatiza un aspect din viata, este sa construiesti un sistem de sortare a email-urilor pe care le primesti.

Casuta de email pe care o folosesti are un model de sortare preinstalat, insa daca esti abonat(a) la multe newslettere, probabil vei avea nevoie un sistem mai avansat, in functie de nevoile tale.

 

via GIPHY


Poti creea, de exemplu, foldere suplimentare si poti implementa conditii astfel incat fiecare email sa fie directionat automat in folderul de care apartine.

Asa ai mereu o casuta de email ordonata si o evidenta precisa a email-urilor, fara sa iti scape ceva important din vedere.

 

5. Fa-ti abonamente pentru livrarea de alimente si consumabile


In gospodaria fiecaruia exista cateva tipuri de produse si alimente care trebuie cumparate repetitiv. Consumabile.

Ma refer la produse perisabile, cum sunt painea, laptele, mezelurile, fructele si legumele, dar si la baterii, mancare pentru animalele de companie, cosmetice si deodorante sau top-uri de hartie.

Ei, pentru fiecare dintre aceste cumparaturi, in general vei acorda un anumit timp. Il poti economisi, insa, facand comenzi online, ba chiar comandand un abonament periodic pentru ele.

 

via GIPHY


Pentru alimente perisabile poti face abonamente saptamanale sau de 2-3 ori pe saptamana, iar pentru celelalte, alegi un interval in functie de obiceiurile tale de consum.

Exista magazine online care ofera astfel de servicii, sau poti apela la furnizorii de servicii pentru cumparare si livrare acasa.

Vezi si: Cum sa iti faci lista de prioritati la lucru si in viata

 

6. Foloseste o aplicatie de planificare a meselor


Exista o multime de aplicatii si plannere pentru planificarea meselor, astfel incat sa nu ramai niciodata fara inspiratie. 

Multi dintre noi pierdem timpul gandindu-ne ce sa comandam de mancare sau ce sa gatim, zi dupa zi.

Asa ca, daca vrei sa automatizezi acest task, iti recomandam sa te folosesti de respectivele aplicatii.

 

via GIPHY


De asemenea, ai posibilitatea sa iti faci un abonament pentru livrare de mancare, zilnic. 

Poti alege abonamente pentru diverse scopuri: pentru sanatate, pentru slabit sau pentru simplul fapt ca nu vrei sa pierzi timpul gatind, dar fara sa uiti sa mananci echilibrat.

 

7. Foloseste o aplicatie de gestionare a finantelor personale


Am mai discutat despre finantele personale pe acest blog. Gestionarea constienta a acestora iti va aduce satisfactie si te va scapa de stres, deoarece vei fi in control.

Asa ca iti recomandam sa cauti o aplicatie potrivita pentru tine, pentru gestiunea finantelor personale. Tine o evidenta a costurilor si veniturilor tale, planifica-ti cumparaturile si cheltuielile din timp si evita grijile legate de bani.

 

via GIPHY


Prin faptul ca folosesti o aplicatie, poti gasi multiple metode de automatizare a acestei gestiuni.

Vezi si: Trucuri rapide pentru finantele personale - cum sa faci economii in fiecare luna

 

8. Automatizeaza gestionarea fotografiilor


Uita-te in galeria de pe telefon: cat e de plina cu tot felul de poze? Cam toti facem fotografii, insa intrebarea e ce facem cu ele, in timp?

Le poti stoca si aranja in cloud, insa la un moment dat spatiul disponibil se restrange.

 

via GIPHY


Foloseste aplicatii pe telefon sau laptop pentru a automatiza gestionarea fotografiilor. Sincronizeaza-ti telefonul cu conturile tale, astfel incat sa poti avea acces la ele oriunde si oricand.

Depoziteaza-le in albumele potrivite si, daca doresti, poti face comenzi periodice de albume fizice cu fotografiile tale, pentru a-ti pastra amintirile la indemana.

 

9. Seteaza remindere si planifica din timp


Un alt aspect al vietii pe care iti recomandam cu incredere sa il automatizezi tine de activitatile si planificarile tale.

Calendarul si alte aplicatii te pot ajuta sa nu uiti lucrurile importante de facut: cand expira anumite servicii (pe care trebuie sa le refaci, cum sunt asigurarile sau ITP-ul, de exemplu), cand trebuie sa fii prezent(a) intr-un anumit loc, cand trebuie sa iti iei medicamentele (daca e cazul), cand trebuie sa faci o anumita activitate etc.

 

via GIPHY


Aceste lucruri iti pot scapa din vedere si pot duce la intarzieri sau chiar probleme si amenzi. Asa ca “automatizeaza-ti” memoria - seteaza remindere.
 

10. Foloseste aplicatii dedicate pentru automatizare


Aplicatiile pe care le folosesti zilnic pot fi conectate intre ele prin alte aplicatii, cum sunt Zapier, IFTTT, Worklflow etc. Aceste tool-uri creeaza diverse fluxuri de lucru astfel incat aplicatiile tale sa functioneze impreuna.

De exemplu, iti poti automatiza postarile in Social Media, poti primi notificari periodice despre subiectele care te intereseaza (poti seta alerte Google) si multe altele.

 

via GIPHY


Te ajuta sa economisesti timp.

Vezi si: Cum sa faci un upgrade in viata ta, incepand de acum

Acestea au fost sfaturile noastre pentru astazi. Ce zici, nu suna foarte rau sa faci anumite automatizari, nu-i asa?

Prioritizeaza, planifica si foloseste tehnologia pentru a-ti face viata mai usoara.

Asa vei avea timp si energie pentru ce este mai important pentru tine: familia, prietenii, calatoriile, cariera, afacerea proprie sau orice altceva.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!