Cheia succesului in business, secrete de marketing si alte mituri pentru antreprenori

Cheia succesului in business, secrete de marketing si alte mituri pentru antreprenori
Bun venit la o buna lectie de business… intr-o ureche!

Deschideti ochii sa nu va scape niciun detaliu, fixati-va centurile si fiti pregatiti pentru calatoria spre raspunsurile pe care le cautati pentru intrebari de tipul…

Care este cheia succesului?

Mai specific, cheia succesului in business?

Ce secrete de marketing ascund mai-marii agentiilor?

Ce secrete de business imi poti da, sa GARANTEZI ca o sa am succes?

… tobele bat… muzica dramatica…

Acestea nu exista.

Sau nu asa cum isi inchipuie in general, lumea, sau cei la inceput de drum.

Mediul de business este inconjurat de o multime de mituri, iar azi vom discuta putin despre cele mai arzatoare dintre ele. 

Stai linistit(a), exista o mica samanta de adevar pentru fiecare concept in parte, insa, probabil, nu asa cum te astepti tu sa fie.

Hai sa vedem despre ce e vorba.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins: 
 
  1. Exista un secret pentru succes, o cheie
  2. Pentru a face marketing cu rezultate, trebuie sa stii secretele acestuia
  3. Trebuie sa renunti la viata personala, pentru a avea o cariera in antreprenoriat
  4. Antreprenorii adevarati nu renunta niciodata
  5. Antreprenorii trebuie sa aiba intotdeauna incredere in instinctele lor

1. Exista un secret pentru succes, o cheie


Adevarul e ca nu e niciun secret, in afara de 2 lucruri vechi de cand lumea. Munca si aptitudinea de a vinde si de a te vinde.

Asadar, secretul e sa muncesti, sa te implici, sa nu iti fie teama de esec - cei mai cunoscuti antreprenori si creatori au trecut cu totii prin esecuri la inceput.

 

via GIPHY


Din pozitia de antreprenor, datoria ta este sa inveti din tot ce faci si sa gasesti metodele potrivite pentru tine de a trece peste hopuri.

Perseverenta, consecventa si munca inteligenta sunt ingredientele necesare pentru a ajunge la succes. Uneori, planul, drumul sau mijloacele se schimba. De cele mai multe ori se schimba.

E crucial, insa, sa ai un obiectiv principal catre care sa avansezi. Ce iti ramane de facut este sa muncesti cu tenacitate pentru el.

Vezi si: Mituri si adevaruri despre business, idei si viata in general

 

2. Pentru a face marketing cu rezultate, trebuie sa stii secretele acestuia


Daca ar fi existat formule secrete pentru marketing, nu crezi ca ar fi cel putin un brand care sa le monopolizeze si sa puna lacat pietelor, pentru ceilalti?

Vezi tu, marketing-ul este un concept volatil, influentat de n factori, interni, externi, macro-economici, istorici, politici, sezonali, culturali etc. etc. De aceea nu exista formule secrete care sa functioneze 100% pentru toata lumea.

via GIPHY


Sigur, exista trucuri, tehnici si tactici pe care le putem incerca ori replica, fiecare dintre noi, conform contextului cu care avem de-a face.

Asta fac si “mai marii agentiilor” sau ce specialisti si guru in promovare stii. Testeaza si adapteaza din mers strategii, pentru a descoperi formula personalizata de succes potrivita fiecarui business in parte.

Cei mai de succes oameni de marketing pornesc de la research si testarea unor tehnici standard si lucreaza cu rezultatele obtinute pentru a-ti aduce, in timp, rezultate si mai bune.

Pana la urma, pentru a face marketing cu rezultate, nu trebuie neaparat sa intorci lumea cu fundul in sus cautand secrete. Gasesti idei si ipoteze peste tot: de la carti, articole, video-uri si cursuri, pana la discutii interpersonale, evenimente sau consultanta.

Insa da, e important sa intelegi cel putin baza promovarii, pentru a stii de unde sa incepi - daca ai timpul necesar pentru a te ocupa pe cont propriu de marketing, sau pentru a stii ce sa ceri si cum sa verifici, cand externalizezi.

 

3. Trebuie sa renunti la viata personala, pentru a avea o cariera in antreprenoriat


Multe materiale de care dai, tin sa insiste asupra faptului ca e important si inevitabil sa faci sacrificii daca vrei sa iti atingi visul antreprenorial. Si, de cele mai multe ori, interpretam aceasta afirmatie ca sugestie ca trebuie sa renuntam la viata personala.

Ei bine, sigur ca programul tau de lucru s-ar putea sa fie mult mai lung decat cel standard, de 8 ore. 

Sigur ca, uneori, va trebui sa aloci timp pentru business si in weekend sau noaptea. Sigur ca vor aparea situatii pentru care va trebui sa aloci timp din timpul personal.

Insa nu trebuie sa faci asta intotdeauna. Sau intr-una.

Un anumit echilibru intre viata ta personala si profesionala este crucial pentru a evita sa ajungi in burnout, dar si sa iti cresti productivitatea - pana la urma, pentru ce muncesti?

 

via GIPHY


Cei mai de succes antreprenori stiu sau invata de-a lungul timpului sa ia pauze, si sa isi optimizezi abilitatile de prioritizare, delegare si planificare.

Vezi si: Mituri despre antreprenoriat si care este realitatea de fapt

 

4. Antreprenorii adevarati nu renunta niciodata


Acesta e, probabil, unul dintre cele faimoase mituri care au intrat in cultura noastra. Nu esti antreprenor de succes, decat daca ramai constant pe acelasi drum, spre acelasi obiectiv.

Cu toate acestea, lumea afacerilor este plina de exemple care demonstreaza contrariul.

 

via GIPHY


Reprofilarea sau pivotarea fie de buna voie, ori obligat-fortat, te poate ajuta sa iti schimbi perspectiva si sa gasesti resurse de creativitate de care poate nici nu stiai. 
 

5. Antreprenorii trebuie sa aiba intotdeauna incredere in instinctele lor


Sigur ca nu e nimic gresit in a-ti urma instinctul. Timpul ne-a aratat o multime de exemple de antreprenori care au reusit, pentru ca au avut incredere in propria intuitie, mai degraba decat in ceea ce spuneau cei din jur.

Cu toate acestea, realitatea este mult mai complexa. In business, e vital sa iti asculti CLIENTII si sa te bazezi pe DATE si FEEDBACK real.

Intotdeauna exista cai prin care sa imbunatatesti lucrurile. Dar de cele mai multe ori, ideile geniale nu sunt atat de extraordinare. Sunt date de o structura, de un proces. 

 

via GIPHY


Si desi nu mai par atat de wow, functioneaza mai eficient decat sa iei decizii orbeste, pentru ca asa crezi sau simti ca trebuie sa faci.

Vezi si: Cele mai mari 3 mituri despre vanzarile online

Daca vrei sa devii antreprenor, iar GoFunnel ti-a dat chiar si o idee mai precisa asupra a ce urmeaza cand deschizi un magazin online, incepe cu asteptari realiste.

Sau nu, faci cum vrei, pana la urma :)

Noi continuam sa cream articole si materiale pe baza experientei in industrie, asa ca te poti baza sa gasesti aici, pe blogul Gomag, in Academia de eCommerce si pe toate canalele noastre, “secrete” nu chiar atat de secrete, care te vor ajuta pe parcursul aventurii tale in antreprenoriat.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!