Cum interpretezi corect limbajul corpului cand joci boardgames (si nu numai)

Cum interpretezi corect limbajul corpului cand joci boardgames (si nu numai)
Noi, oamenii, folosim o multime de tipuri de limbaj pentru a comunica, atat constient, cat si instinctiv. 

In cazul limbajului non-verbal, deseori e nevoie de exercitiu pentru a reusi sa ne ascundem adevaratele reactii sau ganduri.

Asa ca, atunci cand joci boardgame-uri sau pur si simplu cand interactionezi cu persoanele din jurul tau, ai un avantaj enorm daca intelegi limbajul non-verbal, in special limbajul corpului. 

Te ajuta sa descoperi lucruri noi despre cei cu care comunici, dar si sa iti intelegi mai bine reactiile.

Pentru azi am ales cateva lucruri legate de limbajul corpului despre care vom povesti, astfel incat sa te ajute in multiple ocazii.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Pont! Tine cont ca toate lucrurile despre care vorbim mai jos depind de context! Nu sunt universal valabile, depind de tipul de relatie intre interlocutori si de situatia in care se afla.

 

Cand cineva evita contactul vizual


Ar putea indica faptul ca persoana respectiva nu este onesta. De aceea oamenii care obisnuiesc sa minta incearca sa initieze sau sa sustina contactul vizual cat mai mult, pentru a ascunde faptul ca mint. 
 

Cand cineva mentine contactul vizual prea mult timp


In acest caz, contactul vizual prelungit ar putea fi un semnal de agresivitate. Pentru a-i face pe interlocutorii tai sa se simta confortabil si sa aiba incredere in tine, e recomandat sa mentii contactul vizual doar pentru 2-3 secunde, insa sa o faci des.

Vezi si: Cum sa iti mentii mintea ascutita - 7 sfaturi

 

Cand cineva isi atinge fata 


Depinde de context, insa daca in timpul discutiei interlocutorul tau isi duce mana la gura sau la nas, ar putea fi un semn ca incearca sa se abtina sa vorbeasca pentru a te asculta. 

Ascunderea gurii cu mana poate reprezenta si o incercare de a ascunde o reactie instinctiva (un zambet sau un ranjet).


 

 

Cand isi indreapta picioarele in alta directie decat restul corpului


Instinctiv, avem obiceiul de a ne intoarce cu tot corpul spre persoana cu care interactionam. Insa cand picioarele interlocutorului tau sunt indreptate spre alta directie, e un semn ca vrea sa incheie discutia sau este interesat de altceva. 

Acest reflex e cel mai usor de observat cand esti pe picior de plecare spre casa si interlocutorul tau te retine pentru a termina discutia. Cel mai probabil picioarele tale vor fi indreptate spre usa, desi restul corpului sau fata e intoarsa spre persoana cu care povestesti.

Vezi si: 5 exercitii pentru antrenarea creativitatii

 

Cand cineva se lasa pe spate in scaun sau isi intinde picioarele


Indica faptul ca nu mai e interesat de discutie sau de persoana cu care interactioneaza. 
 

 

 

Bratele sau picioarele incrucisate


Daca le primesti pe ambele, reprezinta practic o bariera fizica din care intelegi ca persoana cu care interactionezi nu e deschisa la ceea ce ai de spus. Chiar daca verbal e angajata in discutia cu tine, corpul arata ce simte cu adevarat.
 

Cand cineva iti copiaza miscarile


Tehnica se numeste oglindire si e un lucru pe care il facem inconstient atunci cand avem o legatura cu interlocutorul nostru, cand avem incredere in el si suntem interesati. Ar putea fi un lucru simplu precum incrucisarea picioarelor, inclinarea capului in aceeasi directie etc.
 


 

 

Ochii arata validarea cui o doresti


Observa limbajul corpului in grupul tau de prieteni si vei vedea care sunt adevaratele relatii intre voi. 

Uzual, dupa ce face o afirmatie cu impact sau spune un banc, persoana respectiva va cauta cu ochii validarea celui sau celei fata de care se simte cea mai apropiata (in general, ca relatie romantica, prieteni apropiati etc.). 

La fel, in momentul in care are loc o schimbare (va ridicati, faceti schimb de locuri etc.), va privi mai intai spre persoana de care este interesata.

In schimb, daca incearca sa ascunda relatia si este constienta de actiunile sale, va incerca sa ignore persoana respectiva, cazand in cealalta extrema.

Vezi si: Cum sa devii un jucator foarte bun de board games

 

Ce spune limbajul mainilor

 

  • Aratatul cu degetul este o tehnica prin care incerci sa intimidezi, incerci sa demonstrezi ca tu domini.
  • Gesturile largi, bratele desfacute larg in lateral denota aroganta sau incercarea de a parea mai mare decat esti de fapt.
  • Pastrarea mainilor cat mai aproape de corp, intr-o incercare de a te face sa pari mai mic, denota anxietate si protejarea propriei persoane.
  • Mainile impreunate la spate pot indica anxietate sau plictiseala.
  • Darabana cu degetele pe masa indica iritare sau frustrare.
  • Pieptanatul parului cu degetele sau frecarea fetei cu mainile indica oboseala sau frustrare.
 


Repet, fiecare dintre indiciile despre care vorbim mai sus pot fi interpretate diferit, in functie de context, de tipul relatiei dintre tine si interlocutorii tai sau chiar de cultura.

Asa ca nu le lua ad literam. In timp, insa, cu exercitiu si atentie, iti va fi mai usor sa interpretezi limbajul corpului dupa foarte putin timp de interactionare, chiar si cu un strain. 

Si crede-ne, e interesant cand ajungi in momentul acela :) 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!