Evenimente, sfaturi si oportunitati pentru evolutia ta in luna mai

Evenimente, sfaturi si oportunitati pentru evolutia ta in luna mai
A mai trecut o luna, si e vremea sa iti planifici urmatoarele activitati pentru cresterea ta personala si profesionala.

Te-au inspirat ideile oferite pana acum? 

Luna mai vine cu forte proaspete, evenimente care mai de care - zile internationale, dar si evenimente organizate pentru a-ti oferi noi oportunitati pe plan profesional.

Asa ca, fara sa mai pierdem vremea, hai sa vedem impreuna cum iti poti organiza timpul si activitatile in luna mai, pentru a obtine maximum pe plan personal si profesional.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor mai

1 mai - Ziua Muncii (zi libera) + 2 mai liber
3 mai - Vinerea Mare (zi libera)
5 mai - Pastele ortodox (zi libera) / Ziua Mamei
6 mai - A doua zi de Pasti (zi libera)
12 mai - Ziua Tatalui
14 mai - Ziua Europei
15 mai - Ziua internationala a Familiei
18 mai - Ziua internationala a muzeelor
21 mai - Sf. Imparati Constantin si Elena (onomastica)
24 mai - Ziua jocului vanarea de comori
28 mai - Ziua hamburgerului

Mai e luna in care sarbatorim, asadar, sarbatorile pascale - un eveniment marcat de sezonalitate, si care intervine in ritmul zilnic, indiferent ca vrei sau nu.

Pe plan personal, ai cateva zile libere in care poti petrece timp cu familia si prietenii, sau poti sa faci o activitate pe care ai amanat-o de mult, iar pe plan profesional, inseamna o ocazie de care sa iti legi oferte, campanii si urari catre clienti si colegi.

Chiar daca practici o religie sau nu, e obligatoriu sa tii cont de acest eveniment - in aceasta perioada oamenii cheltuie bugete mai mari pentru a pregati masa si casa de Pasti.

Vezi si: Idei, sfaturi si evenimente pentru cresterea ta in aprilie


Idei de activitati in luna mai

Pentru dezvoltarea personala

1. Fa un maraton de filme Star Wars

Poate esti un fan impatimit al francizei si le-ai vazut deja pe toate, cel putin odata. Sau poate nu te prea intereseaza tematica, si nici n-ai vizionat vreunul pana acum.

Indiferent in ce situatie te afli, e imposibil sa nu fi auzit vreodata de Star Wars sau expresia ”May the force be with you”, reprezentata deseori ca ”may the 4th be with you”.

Din acest motiv sarbatorim ziua Star Wars pe 4 mai.

Sarbatoreste si tu! Poate pe aceasta data, sau altcandva in mai, intra in atmosfera si uita-te cel putin la unul dintre filmele Star Wars. 

Te poti uita la clasicul A New Hope, cu indragita Carrie Fisher in rolul printesei Leia, sau ultimul film din serie, The Rise of Skywalker (desi nu e la fel de bun ca primele).

 

via GIPHY


Poate il vei iubi, poate te vei plictisi. Dar in orice caz… ”may the force be with you” :) !

2. Sarbatoreste Ziua Mamei & Ziua Tatalui

Luna mai e un nou prilej sa sarbatorim impreuna cu familia, pentru ca avem 3 sarbatori dedicate: ziua mamei in prima duminica a lunii, ziua tatalui, in cea de-a doua, si ziua familiei, pe 15 mai.

Poate e o ocazie buna sa te intorci acasa si sa petreci timpul cu oameni dragi. Sa pregatesti surprize pentru partenerul sau partenera ta de viata, impreuna cu copiii. Sau o ocazie in care sa rememorezi amintiri.

Sigur vei vedea si o multime de recomandari de cadouri pe net. Indiferent cum alegeti sa sarbatoriti, nimic nu intrece faptul ca le celebrati impreuna.


3. Planifica activitatile tale pentru zilele libere

Mai vine cu mai multe zile libere in locul programului de munca normal. Desigur, situatia depinde de job-ul tau si necesitatile acestuia.

Insa majoritatea oamenilor au acces la aceste zile libere legale.

Le poti folosi ca timp extra pe care sa il petreci impreuna cu cei dragi, poti organiza o iesire intr-un loc preferat din apropiere, poti citi o carte interesanta, sa faci un maraton de filme, poti organiza o masa festiva altfel etc.

E important sa iti acorzi acest timp pentru relaxare, din moment ce in mod normal probabil ai tot felul de lucruri de facut.

Chiar daca, de exemplu, esti antreprenor si detii un magazin online, in aceste zile libere majoritatea transportatorilor nu livreaza. 

Asa ca poti lasa un hellobar pe site, in care sa mentionezi data din care reincep livrarile si sa incurajezi achizitia produselor, chiar si in lipsa ta.


4. Participa la Noaptea Muzeelor

Se preconizeaza ca in aceasta luna are loc noaptea muzeelor in Romania (nu am gasit inca o zi specifica). E o ocazie sa vizitezi muzeele din orasul tau, chiar daca ai mai facut-o deja, pentru ca se organizeaza tot felul de expozitii si experiente interesante, pentru adulti si copii.
 

via GIPHY


Anul trecut, de exemplu, la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Baia Mare aveai ocazia sa duci o jucarie simbolica pentru tine, sa fie afisata in cadrul expozitiei “Am si eu o jucarie la muzeu”. 

Iar in noaptea de 13, cei care au vizitat muzeul impreuna cu cei dragi si-au descoperit exponatul, impreuna cu altele. 


5. Imbunatateste-ti abilitatile de comunicare interpersonala

Toti invatam de mici un anumit limbaj si preluam din ceea ce vedem in jur obiceiuri de comunicare interpersonala. Insa ceea ce am invatat initial poate fi imbunatatit in timp, pentru ca efectele acestor comunicari sa fie asa cum ne dorim.

Conteaza ce spunem, dar si cum spunem un lucru - tonalitatea, gesturile, limbajul corpului, proxemica sau contactul fizic conteaza la fel de mult precum felul in care ne alegem cuvintele.

Cand controlam modul in care comunicam cu cei din jur, rezultatele pe care le obtinem sunt altfel. Putem fi mai carismatici, puterea noastra de persuasiune este mai mare, legam relatii interpersonale mai usor si putem influenta deciziile celor din jur.

In cadrul aceluiasi subiect, studiaza modul in care comunici virtual - pe net, prin mijloace electronice, pentru ca aceasta este un tip de comunicare din ce in ce mai frecvent folosita.

Vezi si: Cum interpretezi corect limbajul corpului cand joci boardgames (si nu numai)

Pentru dezvoltarea profesionala


1. Participa la evenimentele Gomag MeetUp 

Reluam seria intalnirilor cu comunitatea in multiple orase din tara. Iar datele specifice vor fi anuntate curand!

La fel ca si anul trecut, iti pregatim conferinte & oportunitati de networking, atat cu speakeri valorosi, gata sa impartaseasca din experienta lor, cat si sute de participanti.

Fii pe faza, vei primi detalii curand!


2. Organizeaza sau participa la un teambuilding

Ca tot se incalzeste vremea, incep sa fie potrivite temperaturile pentru teambuilding-uri outdoor, in special daca preferati sa faceti drumetii, sporturi de echipa sau de aventura.
 

via GIPHY


Chiar daca nu are loc teambuilding-ul in aceasta luna, e momentul perfect sa incepeti organizarea lui la job - sa stabiliti unde veti merge, ce activitati veti face - poate chiar un maraton de GoFunnel, de exemplu, si sa faceti de pe acum rezervari.


3. Optimizeaza-ti abilitatile de prezentare

Ai nevoie de ele cand vrei sa expui o idee la job intr-un mod cat mai atragator, informativ, educational si persuasiv. Sau cand trebuie sa tii regulat prezentari si training-uri pentru colegii tai. Sau cand esti invitat pe scena la diverse evenimente. 

Sau pur si simplu cand vrei sa iti diversifici tacticile de marketing si organizezi sesiuni live, webinarii, video-uri tutorial sau discutii fata in fata cu clientii.

Asadar, indiferent de job, ai nevoie sa iti slefuiesti cat de putin abilitatile de prezentare.

Asta presupune studiu serios pentru imbunatatirea comunicarii interpersonale (cum am mentionat si mai sus), dar si educarea in privinta efectelor psihologice, exercitiul creativitatii si a modului in care poti livra mai eficient mesajele dorite.

Gasesti multiple training-uri, cursuri, dar si articole pe net din care sa te inspiri. Cel mai important este sa exersezi constant, pentru ca doar experienta te va ajuta sa adopti obiceiuri bune pentru formarea abilitatilor tale.


4. Studiaza conceptul de storytelling

Arta si stiinta de a spune povesti este vitala in mediul profesional. Cadrul relatiilor profesionale pare rigid la prima vedere, dar de fapt, lucram cu oameni si intre oameni.

Iar povestile au cel mai puternic impact asupra deciziilor pe care le iau, oricat de rationali s-ar lauda sa fie.

 

via GIPHY


Cand transmiti o idee sau un mesaj invelit intr-o poveste, acesta este mai memorabil decat atunci cand e livrat sec, doar cu date si statistici. Pentru ca oamenii vor ancora mesajul respectiv de emotiile pe care povestea ta i-a facut sa le simta.

Exista multiple tehnici si elemente ce tin de storytelling, despre care am vorbit inclusiv pe blogul Gomag. Asa ca te invitam sa le parcurgi si sa te documentezi atent, pentru a-ti imbunatati propriile abilitati.

Vezi si: 10 tehnici de negociere pe care sa le folosesti in viata de zi cu zi

Acestea au fost sfaturile noastre pentru organizarea ta in luna mai.

Acum e momentul sa incepi sa tii cont de ele, sa iti planifici o noua luna plina de oportunitati si reusite pentru tine.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!