Top jocuri de masa de jucat la cabana

Top jocuri de masa de jucat la cabana
Una dintre cele mai faine destinatii cand vrei sa iesi cu gasca ta e, bineinteles, la cabana.

Personal, n-au trecut 2 zile dupa anul nou ca am iesit iar cu ai mei… tot la cabana. Pe langa traditionalele gratare si gulas, n-a trecut seara fara sa scoatem jocurile pe masa.

Serile de teambuilding cu colegii sunt, de asemenea, impartite intre petreceri si mini echipe care joaca tot felul de board game-uri.

Asa ca, pentru azi, m-am gandit sa fac o scurta lista cu cele mai populare jocuri de masa la cabana, din experienta noastra.

Poate gasesti aici inspiratie, astfel incat sa stii cu ce sa va completati colectia, pentru cand iesiti data viitoare la cabana :) .

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Activity
  2. GoFunnel
  3. Beer Pong
  4. Joc de carti
  5. Remi
  6. Scrabble
  7. Cards Against Humanity
  8. Alias
  9. Table
  10. Nu te supara frate

1. Activity


Activity a devenit de mult timp unul dintre cele mai clasice jocuri de dus la cabana. Se potriveste perfect deoarece nu are neaparat un numar maxim de jucatori, iar daca ai o gasca mare, sigur va ocupa timpul fiecaruia.

Fiecare isi poate slefui abilitatile de a explica, a mima sau a desena (in cazul jocului original) astfel incat sa devina as-ul echipei sale. 

De exemplu, in echipa mea imi revin de cele mai multe ori casutele in care trebuie sa desenez.

 
sursa: Gameology.ro

Il puteti juca fie competitiv (ceea ce se intampla de-obicei cand in echipe adverse se afla cate un membru al unui cuplu :) ), fie pur si simplu de distractie, gasind cele mai ridicole moduri in care sa ii faceti pe ceilalti sa ghiceasca.
 

2. GoFunnel


Pe lista jocurilor de dus la cabana n-ar trebui sa lipseasca GoFunnel - pe care il puteti juca si impreuna cu cei mici.

Dincolo de povestea din spate, jocul va pune la incercare abilitatile strategice. 

Trebuie sa tineti cont de doua elemente de joc, cartile si norocul la zaruri, astfel incat sa luati cele mai bun decizii atat in funnel-ul vostru, cat si in cel al adversarilor.

 

Jocul duce la multe situatii haioase, mai ales cand miscarile nu sunt calculate pana la capat, iar adversarii primesc un avantaj in urma atacului tau… si inainteaza mai mult decat tine.

Vezi si: Cum sa devii un jucator foarte bun de board games

 

3. Beer Pong


La ultima iesire la cabana o prietena a adus paharele si mingile de beer pong, asa ca am decis sa jucam… cu pahare umplute cu apa (n-avea sens sa irosim berea).

Regula bautului a ramas, insa si-a ales fiecare ce-a vrut.

Echipele au fost 3 vs. 3, fetele vs. baietii, ceea ce a dus la muulte tachinari si incercari de distrugere a concentrarii adversarilor.

Beer Pong e un joc fun de dus la cabana, mai ales daca aveti o teresa mare pe care va puteti desfasura, fara sa fie probleme ca se mai rastoarna cate un pahar pe jos. 

 
sursa: Giftology.ro

De asemenea, e un joc pentru adulti pentru ca regulile te obliga sa bei… si cu cat jocul se prelungeste, cu atat paharele echipei tale devin mai greu de tintit :) .
 

4. Joc de carti


Cruce, Septica, Popa Prostu’, Macao... sunt multe jocuri de carti de nelipsit la cabana. Pana si eu, care nu cunosc prea bine regulile jocurilor, am intotdeauna un pachet la mine.
 
sursa: Titia.ro

Jocul de carti e standard in gasca noastra si se organizeaza adevarate campionate pana in zorii zilei, cu scorul tinut la sange si coechipieri veterani, care stiu bine cum sa joace impreuna.

Indiferent daca sunteti familiarizati cu jocurile de carti sau vrei sa incercati ceva nou data viitoare cand faceti o iesire, puneti in bagaje si un pachet de carti.

 

5. Remi


Remi e un joc bun de masa cand va impartiti in diverse echipe, care joaca diverse jocuri. De exemplu, daca sunteti 4 ce jucati carti, si n-aveti decat un singur pachet :) .

Se poate juca in maxim 4 persoane, iar regulile acestuia nu sunt foarte complicate, desi exista diferite metode de joc. Din experienta noastra, fiecare gasca ajunge sa isi formeze propriul stil, fie ca joaca etalat, pe tabla sau un hibdrid intre acestea.
sursa: Gameology.ro

E o metoda buna de a petrece timp impreuna, dar are sanse mari sa va creasca spiritul competitiv.
 

6. Scrabble


Cred ca am jucat Scrabble la cabana o singura data, insa a ramas pe lista deoarece in combinatie cu alcoolul duce la crearea unor situatii haioase.

Limba ti se dezleaga si, dintr-o data, stii o multime de cuvinte si slang-uri pe care te poti contrazice cu adversarul tau.
sursa: MagazinuldeSah.ro

Scrabble este un joc bun, de asemenea, cand organizezi o iesire la cabana impreuna cu familia.
 

7. Cards Against Humanity


CAH, la fel ca jocul Do You Meme - New Phone, Who Dis? duce la situatii funny in functie de felul in care jucatorii alatura raspunsurile intrebarilor. 
sursa: shop.guildhall.ro

In principiu dupa ce il joci cateva ture textele devin familiare, insa pentru asta exista extensiile, asa ca distractia se poate prelungi.

Vezi si: Curiozitati din lumea board game-urilor

 

8. Alias


Alias original, Party, Femei contra Barbati etc., e un joc de ghicit, pe care il poti juca cu gasca ta la cabana. Numarul de jucatori depinde de varianta aleasa si e mai distractiv atunci cand il joci cu persoane competitive.
sursa: Gameology.ro

Alias va ofera o modalitate buna de socializare pentru ca e super interactiv datorita regulilor lui, insa nu ni s-a parut prea potrivit cand e vorba de un numar mare de persoane.
 

9. Table


Table merita un loc in cutia ta cu jocuri de dus la cabana pentru turele de joc pe timp de zi, intre ce v-ati propus sa faceti. De exemplu, merge o tura dupa-masa intre cei care nu s-au lasat rapusi de somn dupa masa de pranz. 
sursa: MagazinuldeSah.ro

E un joc bun, de asemenea, cand nu toti preferati sa jucati aceleasi jocuri, sau aveti doar board game-uri cu un anumit numar de jucatori si sunt oameni ce raman pe dinafara.

E pur si simplu o varianta la jocul de carti, sa zicem. In plus, multe pensiuni si cabane au jocul de table pregatit pentru musafiri.

 

10. Nu te supara frate


Pentru ultima sugestie de azi am ales sa merg pe ideea unor jocuri potrivite pentru copii. Poate esti si tu parinte sau iesi impreuna cu prieteni care au copii mici, asa ca un mod placut de a le ocupa timpul este jocul de masa.

Nu te supara frate e o varianta clasica, bine cunoscuta, de board game. Inca gasesti in magazine jocul original 🙂
sursa: Karlatoys.ro

Ce va mai puteti juca impreuna e Flori, fete si baieti, Jenga, Uno sau Pacalici.

Vezi si: 5 Jocuri pentru antreprenori - Ce lectii de business poti invata din board games


Lista de azi se incheie aici, insa desigur ca exista si alte jocuri interesante de luat la cabana.

Cum ar fi Saboteur, Catan, Exploding Kittens sau un joc clasic de Monopoly.

Vrei sa adaugi pe lista si jocul tau preferat? Lasa-ne un comentariu in Social Media, si hai sa completam materialul de azi.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!