Lectii despre crearea unei cariere de succes

Lectii despre crearea unei cariere de succes
Indiferent ca ai un job care, de preferat, iti place, sau ai un business ori un proiect cu ajutorul caruia vrei sa cresti profesional, obiectivul unei cariere de succes este foarte probabil unul dintre cele catre care tintesti.

Longevitatea si perseverenta pe drumul spre viziunea ta a ceea ce inseamna succesul, iti ofera un anumit caracter in ochii celorlalti, si mai mult, iti aduc beneficii si avantaje diferite fata de ce au de castigat cei care se muta de la un domeniu la altul. 

Nu ca asta ar fi ceva gresit, daca exista un scop in spate.

Asadar, pentru astazi m-am gandit sa iti ofer cateva idei despre ce presupune construirea unei cariere de succes, daca iti doresti asta.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Fa o analiza a propriei persoane profesionale
  2. Stabileste-ti obiectivele pe termen lung si scurt
  3. Investeste in dezvoltarea abilitatilor tale
  4. Implica-te in comunitate si construieste-ti o retea de contacte
  5. Ramai flexibil in fata schimbarilor si a riscurilor calculate

1. Fa o analiza a propriei persoane profesionale


Ce iti place sa faci? Nicio cariera nu poate creste pe o baza gresita - nu poti porni de la ceva ce nu te pasioneaza… desi am mai vazut cariere stralucitoare create fix in ciuda celor care i-au subestimat.

Asa ca e bine sa stai o clipa si sa iti gasesti de la inceput pasiunile si interesele, pentru a-ti construi o cariera in domeniul respectiv.

Fii sincer(a) cu tine si alege interese care sa te inspire si sa te motiveze pe termen lung. De exemplu, am vazut multi antreprenori care au pornit magazine cu produse pentru copii in momentul in care au devenit, la randul lor, parinti. 

 

via GIPHY


Aceasta este o motivatie puternica pentru multi dintre ei, insa nu intotdeauna functioneaza pe termen lung - copiii cresc, interesele se schimba pe masura ce trece timpul.

Foarte important, gandeste-te la o cariera intr-un domeniu in care sa iti valorifici abilitati si valori existente, pe termen lung.

Vezi si: Ce este analiza SWOT si cum te ajuta sa te dezvolti personal

 

2. Stabileste-ti obiectivele pe termen lung si scurt


Esti familiarizat(a) deja cu conceptul de obiectiv SMART. Inclusiv in ceea ce priveste cariera ta ar trebui sa iti stabilesti obiective specifice, masurabile, actionabile, relevante si setate in timp.

Cei mai multi dintre noi lucram mai bine atunci cand avem deadline-uri, inclusiv cand sunt auto-impuse. Odata ce ti-ai setat obiectivele pe multiple perioade de timp, vei reusi sa iti planifici actiunile mai masurat si sa iti mentii concentrarea.

 

via GIPHY


Nu uita sa imparti obiectivele mari pe pasi mai marunti - astfel incat sa fie mai usor de atins - si sa iti sarbatoresti bornele kilometrice atinse pe parcursul acestui drum.

Vezi si: Cum sa obtii jobul la care visezi

 

3. Investeste in dezvoltarea abilitatilor tale


Poate ai deja niste abilitati care stau la baza carierei pe care vrei sa o construiesti. Insa nu iti permiti sa ramai inghetat(a) in timp. Abilitatile tale personale trebuie sa evolueze, sa le polisezi si sa le slefuiesti, astfel incat sa fie relevante si sa evolueze odata cu obiectivele profesionale.

Poate fi vorba de abilitati de planificare, cunoastere uneia sau mai multor limbi, gandire critica, leadership, cunostinte intr-un anumit domeniu etc. etc.

 

via GIPHY


Optimizeaza-le zi de zi. Participa la cursuri, acolo unde poti, citeste carti pe subiect, consuma orice fel de continut de ajutor, mergi la evenimente, cauta un mentor.

Toate acestea sunt metode eficiente pentru dezvoltarea abilitatilor tale. Si, pe masura ce inveti lucruri noi, vei ajunge la stadiul de motivatie autentica.

Vezi si: Cariera vs. viata personala: echilibrul perfect nu exista. Ce e de facut?

 

4. Implica-te in comunitate si construieste-ti o retea de contacte


O cariera de succes nu se construieste doar in ochii tai, ci si in ai celor din jur - inclusiv cu ajutorul lor. Asa ca, pe parcursul drumul tau, e vital sa iti construiesti o retea de contacte si sa faci parte dintr-o comunitate de profesionisti si pasionati.

Automat, obtii acces la mai multe oportunitati ascunse, inclusiv pentru gasirea unui mentor, a unor parteneri sau sustinatori.

 

via GIPHY


E foarte important, de asemenea, sa iti mentii profesionalismul in orice situatie. Pentru ca nu stii niciodata cand persoana cu care ai de-a face reprezinta o sansa nestiuta de avansare a carierei tale… sau pur si simplu iti va face viata mai buna.
 

5. Ramai flexibil in fata schimbarilor si a riscurilor calculate


Rigiditatea nu ajuta cateodata nici in domeniul constructiilor :) .

Asa ca, daca speri la o cariera de succes, trebuie sa ramai deschis la ceea ce viitorul, tehnologia, evolutia in toate domeniile va insemna pentru parcursul tau profesional. 

Adaptabilitatea e cheia - element care si-a desemnat din plin importanta la inceputul pandemiei, odata cu trecerea multor afaceri offline in online si a dublarii eforturilor pentru digitalizare.

 

via GIPHY


Pe masura ce cresti, ca om pasionat de propria cariera, vei avea de-a face cu alegeri dificile, cu situatii complexe, toate acestea fiind riscuri pe care trebuie sa stii cum sa le controlezi. Si e foarte posibil, uneori, sa te confrunti cu esecuri, mai mici sau mai mari.

Mentine-ti concentrarea pe obiectivele propuse si intelege ca destinatia e cea care trebuie sa ramana neschimbata, nu si vehiculul, drumul sau ceilalti prezenti alaturi de tine in aceasta calatorie.

Vezi si: 5 greseli pe care probabil le faci cand cauti un nou job


Doar tu poti sa definesti ce inseamna o cariera de succes pentru tine.

O anumita functie, un anumit statut, o anumita suma de bani in cont, un anumit stil de viata, o anumita mostenire lasata cuiva… sau ce e relevant pentru tine. Insa pe masura ce evoluezi in cariera ta, recomandarea mea este sa tii cont de ce sfaturi ai primit azi.

Personal, am petrecut 8 ani construind, caramida cu caramida, cariera pe care mi-am propus-o in domeniul actual. Si sunt inca la inceput. Dar evolutia s-a vazut in momentul in care pur si simplu am ales niste obiective, dupa care sa pot masura si valorifica in mod real bornele atinse pana acum.

E mai distractiv cand ai idee incotro te indrepti :) 

Asa ca iti tin pumnii de-a lungul propriului drum, indiferent ca la job sau chiar intr-o afacere online proprie, pe care o vizualizezi jucand GoFunnel.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!