7 Accesorii si lucruri esentiale in seara de jocuri

7 Accesorii si lucruri esentiale in seara de jocuri
Indiferent de vreme sau anotimp, poti gasi oricand scuza perfecta sa concentrezi atentia grupului tau de prieteni catre o activitate mai relaxanta, potrivita pentru toata lumea: seara de jocuri.

Poate e prea frig, sau poate e prea cald, sau poate ploua de cateva zile si presiune atmosferica face genunchii sa scartaie, asa ca nu mai aveti chef de umblat prin oras. Motive pot fi destule :) 

Apoi, fie ca esti obsedat de cele mai recente jocuri, fie ai un joc preferat pe care e musai sa il scoateti de fiecare data pe masa, exista cateva lucruri si accesorii care nu trebuie sa lipseasca, daca vreti sa va bucurati impreuna de cateva ore bune de distractie competitiva si confortabila.

Despre ce lucruri esentiale este vorba? Hai sa le descoperim impreuna, mai jos!

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Board games sau carti de joc, desigur
  2. Gustari si chestii de rontait
  3. Bauturi
  4. Carnetele si pixuri pentru a tine scorul
  5. Accesorii pentru jocuri 
  6. Masa potrivita
  7. Muzica potrivita

1. Board games sau carti de joc, desigur


Seara de joc nu poate incepe fara sa va decideti ce jocuri veti juca. 

Nu trebuie neaparat sa stabiliti la fix ordinea sau numarul jocurilor, insa ar trebui sa va asigurati ca aveti la indemana cat mai multe variante dintre care puteti alege.

Va puteti juca board game-urile preferate, sau puteti deschide jocuri noi. 

 

via GIPHY


Si adevarul e ca aveti o gramada de alternative: de la jocuri usor de invatat (Azul, Nume de cod, Sushi Go, Exploding Kittens), jocuri pentru grupuri mari (Activity, Beer Pong, Alias, CAH), sau jocuri clasice (Catan, Pandemic, Scrabble), pana la jocuri tematice (GoFunnel, Exit, Harry Potter - Batalia de la Hogwarts, Wingspan) sau jocuri de carti (What do you meme?, Dixit, Povesti intunecate, Cameleonul etc.).

Vezi si: Top jocuri de masa de jucat la cabana

 

2. Gustari si chestii de rontait


Seara de jocuri n-ar merge bine deloc fara snack-uri, e clar. 

Daca esti gazda, vestea buna e ca nu trebuie sa te straduiesti sa aranjezi o intreaga cina festiva. Totusi, daca vrei neaparat sa gatesti ceva cu mana ta, poti face finger food sau mici aperitive care sa nu fie prea complicate (din aluat de foietaj, de exemplu, sau muffins).

In general, scapi repede daca faci o comanda de pizza sa ajunga pe cand incepeti jocul, ori iti umpli din timp dulapul de rontaieli cu chipsuri, popcorn, topping-uri, sosuri, nachos, prajiturele, biscuiti, saratele, seminte si alune etc. etc.

 

via GIPHY


Acum, eu am pus mai sus variantele mai putin sanatoase, insa nu te impiedica nimeni sa pregatesti si optiuni sanatoase, vegane, frigarui cu fructe si alte cele.

Oricum, nu trebuie batut nimic in cuie. De exemplu, noi cand ne adunam la seara de joc, fiecare aduce cate ceva de rontait si de baut, sau se nominalizeaza un responsabil cu cumparaturile.

 

3. Bauturi


Nu e usor sa faci o seara de jocuri. Pe langa faptul ca tot rontai ceva, se rade mult, se striga mult si se gesticuleaza si mai mult :) 

Asa ca normal ca ar trebui sa va pregatiti din timp si diverse optiuni pentru ce vrea sa bea fiecare. 

 

via GIPHY


Puteti merge pe variante alcoolice ori non-alcoolice, care sa se potriveasca mancarurilor sau gustarilor pregatite, ori puteti sa va testati retetele si cunostintele pregatind felurile cocktail-uri.

Nu uita sa iti faci din timp stocul si pentru ceai, mai ales daca va intalniti in sezonul virozelor.

 

4. Carnetele si pixuri pentru a tine scorul


Entuziasmul si strategiile din timpul jocurilor ne fac sa fim mai putin atenti la scorul total, desi cu totii ne dorim sa facem parte din echipa castigatoare. 

Asa ca, de nelipsit in serile de jocuri ar trebui sa fie un carnet special si pixuri, sa va fie mai usor sa tineti evidenta.

 

via GIPHY


Daca faceti un obicei din a va intalni saptamanal sau la un anumit interval, puteti chiar sa organizati un campionat de jocuri si sa va verificati evolutia in timp.

In plus, sunteti mai organizati daca aveti un carnet dedicat pentru scoruri, in loc sa umblati cu tot felul de hartii dupa voi.

Vezi si: Top boardgame-uri pentru cupluri in seara de joc

 

5. Accesorii pentru jocuri 


Accesoriile pentru jocuri pot face experienta de joc mai confortabila si mai placuta. 

De exemplu, daca jucati frecvent jocuri de carti si, printre voi sunt cativa mai putini atenti, care adora sa rontaie ceva tot timpul, e posibil sa va faceti seara mai putin stresanta daca aveti protectii pentru carti (sleeves).

Sau, daca jucati un joc hibrid, board game cu aplicatie de mobil, un proiector pentru smartphone va poate ajuta sa vedeti cu totii ecranul telefonului pe care e deschisa aplicatia, fara sa va inghesuiti in jurul unui singur telefon.

 

via GIPHY


Alte accesorii de care ati putea avea nevoie: set de zaruri, cutie pentru pastrarea cartilor, pad/covor de joc, fata de masa din lana, stand pentru carduri, piese suplimentare (depinde ce jucati) etc.
 

6. Masa potrivita


Masa pe care jucati conteaza la fel de mult precum scaunele, mai ales daca va intalniti des pentru seri de joc. 

Uneori, masuta de cafea nu e suficienta pentru a va desfasura cum trebuie, sau scaunele de bucatarie nu sunt destul de confortabile.

 

via GIPHY


Sau, de exemplu, daca jucati jocuri mari in sistem de cooperare ori trebuie sa plasati diverse carduri / placi pe masa, o masa rotunda de dimensiuni mai mari ar fi mai potrivita.

Asa ca tineti cont de acest lucru cand alegeti locatia si gazda pentru serile de joc.

 

7. Muzica potrivita


Desi nu e neaparat must-have, mai ales daca aveti obiceiul de a vorbi tare si de a striga unii peste altii, muzica de fundal ajuta la crearea atmosferei in serile de jocuri.

De asemenea, acopera susotelile cand aveti de facut strategii in echipa, fara sa va auda concurentii 🙂.

 

via GIPHY


Puteti asculta muzica preferata, sau puteti cauta pe platformele de streaming audio diverse playlist-uri care sa va induca spiritul competitiv al board game-urilor.

Vezi si: Cele mai enervante 4 lucruri pentru un boardgamer


Sper ca lista noastra de azi sa te ajute sa organizezi seri de joc mai placute si mai distractive.

Adevarul e ca fiecare gasca isi formeaza propriile obiceiuri si preferinte. Dar merita sa vedeti si daca v-a scapat ceva, astfel incat sa va faceti experienta si mai buna :) 

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!