Cele mai enervante 4 lucruri pentru un boardgamer

Cele mai enervante 4 lucruri pentru un boardgamer
Pfuuu! Cu totii avem obiceiurile noastre, dar cand vine vorba de board games, exista cateva lucruri enervante care pur si simplu ne scot din sarite.

Daca te joci frecvent si te consideri un boardgamer serios, cu siguranta te-ai izbit si tu de lucrurile pe care urmeaza sa le discutam mai jos.

Asa ca te invit sa citesti pana la capat si apoi sa dai un share sau un tag… nu neaparat celor care se fac vinovati de obiceiurile pe care le-am listat mai jos, dar poate unui prieten jucator care stii ca e enervat de exact aceleasi lucruri :) 

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Cand oamenii vin la seara de joc fara o ofranda pentru zeul snack-urilor
  2. Cand oamenii nu au grija de componentele unui joc
  3. Cand oamenii asteapta pana le vine tura pentru a-si gandi strategia de joc
  4. Cand oamenii stau mai mult pe telefon, decat sa fie atenti la joc

1. Cand oamenii vin la seara de joc fara o ofranda pentru zeul snack-urilor


Toata lumea stie ca o seara de board game-uri nu pica bine fara binecuvantarea zeului snack-urilor :) . O ofranda pentru gazda si pentru masa de joc e intotdeauna obligatorie daca vrei sa ai noroc. 
 

via GIPHY


Cu cat sunt mai multi jucatori, cu atat rezerva de energie sociala consumata e mai mare, asa ca avem cu totii nevoie de combustibil dulce sau sarat pentru a continua seara.

Vezi si: Cele 5 tipuri de boardgameri. Tu care dintre ei esti?

 

2. Cand oamenii nu au grija de componentele unui joc


E cu atat mai enervant, cand tu esti cel care a cumparat jocul respectiv sau pur si simplu ai in general mare grija de lucrurile pe care le detii.

Sunt jucatori care indoaie cartile, le rod inconstient in timp ce se gandesc, ating tabla de joc sau pionii cu mainile murdare sau arunca piesele la nervi, fara nicio grija.

Normal ca orice componenta de joc se va uza in timp. Dar daca se intampla intentionat…

 

via GIPHY


Acum, cu siguranta ca nimeni nu vrea sa strice seara de joc, cu atat mai putin tu, cand prima pornire e sa strangi masa sau sa le interzici celor vinovati sa mai participe. 

Poate daca se intampla des merita sa investesti intr-un pachet de protectii pentru cartile de joc - dar nu fara sa atragi totusi atentia, daca vezi ca lumea insista sa te enerveze.

Vezi si: De ce este GoFunnel pentru toata lumea, si nu doar pentru specialisti

 

3. Cand oamenii asteapta pana le vine tura pentru a-si gandi strategia de joc


Cica pe pachet scrie ca jocul dureaza o ora, dar au trecut deja 5 si nici nu sunteti la jumatate. Sunt jucatori care par ca asteapa sa le vina tura pentru ca abia apoi sa inceapa sa se gandeasca la ce miscare vor face.
 

via GIPHY


Timpul se scurge chinuitor de incet pana astepti. Acum, e normal ca nu poti prevedea exact cele mai bune decizii inainte sa iti vina randul, dar de aceea urmaresti jocul, pentru a-ti face o idee si a putea alege dintre mai multe optiuni.

Mai mult, acesti jucatori se plang in general si de faptul ca jocul dureaza prea mult. Oare din ce cauza?!

Vezi si: 3 Moduri in care te ajuta GoFunnel daca esti antreprenor

 

4. Cand oamenii stau mai mult pe telefon, decat sa fie atenti la joc


Cateodata se afla in aceeasi categorie cu cei despre care am vorbit mai sus. Oamenii care vin la seara de board games si accepta sa joace, dar de fapt stau tot timpul pe telefon sunt… arghh, imposibil de frustranti.
 

via GIPHY


Sigur ca jocurile nu sunt o prioritate pentru toata lumea si cateodata sunt lucruri mai importante asupra carora sa iti concentrezi atentia, dar atunci mai bine nu incerci sa faci doua lucruri deodata.

Pentru un board gamer inrait, intreaga seara e stricata, mai ales cand persoana respectiva nu isi da seama ca i-a venit randul sau e super confuza si sta o gramada de timp sa se gandeasca la miscarea pe care vrea sa o faca.

Vezi si: Cum sa devii un jucator foarte bun de board games


Sigur ca aceste 4 lucruri nu sunt singurele care pot “deturna” o seara de joc. 

Mai sunt cei care pierd devreme intentionat si strica toata atmosfera, sau cei care insista ca stiu regulile (dar de fapt nu le stiu) sau se plang ca “n-as fi facut x, daca as fi stiut ca vei juca cartea y” etc. etc.

Ei bine, nimeni nu e perfect. Insa putem face cu totii un mic efort pentru a respecta bunele maniere intr-o sesiune de joc, mai ales cand stim ca avem de-a face cu un board gamer implicat, nu-i asa?

Sper ca articolul de azi te-a facut macar sa zambesti :) Nu uita ca iti poti completa colectia de jocuri cu GoFunnel, mai ales daca esti in cautarea unui nou joc in apropierea sarbatorilor.

Asa ca distractie placuta si pana data viitoare!


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!