15 lucruri pe care le poti face in loc sa scrollezi pe telefon

15 lucruri pe care le poti face in loc sa scrollezi pe telefon
Multe dintre materialele pe care le postam pe blogul nostru au rolul de a te ajuta sa iti gestionezi mai bine una dintre cele mai pretioase resurse de care dispui: timpul.

Telefonul si internetul reprezinta un consumator nesatios, asa ca deseori pierdem mai mult timp decat e cazul scrolland in nestire printre video-uri, notificari si postari.

Indiferent ca esti antreprenor sau antreprenoare, angajat sau student, parinte sau adolescent, articolul de astazi te va motiva sa iti folosesti rezervele de timp mai productiv decat scrolland pe telefon.

Afli 15 lucruri pe care le poti face si care te ajuta sa te dezvolti pe plan personal, astfel incat sa obtii timpul si abilitatile necesare pentru a-ti indeplini orice vis. Esti gata?


Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
 
Ma abonez!
Cuprins:
 
  1. Instaleaza-ti o aplicatie pentru a invata o limba straina
  2. Joaca GoFunnel
  3. Incearca o reteta noua in bucatarie
  4. Tine un jurnal / planner
  5. Organizeaza-ti finantele
  6. Fa-ti un abonament la biblioteca si citeste
  7. Fa-ti curatenie in inbox
  8. Pune-te la somn mai devreme
  9. Ia-ti un curs online si studiaza
  10. Suna un prieten cu care nu ai mai vorbit de mult
  11. Fa sport
  12. Vizioneaza un documentar sau un video inspirational
  13. Planifica o iesire cu prietenii sau familia
  14. Invata sa faci ceva nou
  15. Organizeaza-ti casa
 

1. Instaleaza-ti o aplicatie pentru a invata o limba straina


Daca tot esti cu telefonul in mana, cauta o aplicatie specializata pentru a invata o limba straina, dupa preferintele tale. Exista aplicatii pentru multiple limbi, sau dezvoltate anume pentru una.
 

via GIPHY


De asemenea, aplicatiile sunt gandite in asa fel incat sa iti fie usor sa memorezi, cu subiecte si task-uri zilnice, competitii si quiz-uri, dar si sa fii motivat sa continui - pentru a aduna puncte sau pentru a ajunge la un anumit nivel, de exemplu.

Nu iti cer nici foarte mult timp, e suficient sa aloci 10 minute, in fiecare zi.

 

2. Joaca GoFunnel


Board game-urile sunt instrumente dovedite pentru dezvoltarea a diverse abilitati: de la luarea de decizii, cresterea nivelului de concentrare, memorare, planificare sau dezvoltarea unor reflexe motorii, pana la cresterea productivitatii, in general.
 

via GIPHY


Noi iti recomandam sa joci GoFunnel, un joc special creat pentru antreprenori si antreprenorii in devenire. Inveti in acelasi timp ce presupune un magazin online si te familiarizezi cu psihologia si drumul clientului de la necunoscut, la consumator platitor.

Vezi si:
5 sfaturi pentru a face seara de GoFunnel mai interesanta
 

3. Incearca o reteta noua in bucatarie


Toata lumea ar trebui sa aiba cel putin abilitati elementare in bucatarie. Pe langa necesitate, gatitul este si o forma de relaxare, mai ales cand te confrunti cu un nivel ridicat de stres datorita job-ului sau carierei.

Ia internetul la scuturat si cauta reteta unui fel de mancare pe care vrei sa il incerci. Desfasoara-te in bucatarie conform instructiunilor si bucura-te apoi de un preparat delicios, pe care l-ai facut cu mainile tale. Daca urmezi reteta intocmai, nu ai cum sa dai gres.

 

via GIPHY

 

4. Tine un jurnal / planner


Mentinerea unui jurnal este terapeutica in multe sensuri. Ai locul tau in care sa iti descarci si organizezi gandurile, locul in care sa notezi lucrurile pentru care esti recunoscator si planurile pe care ti le faci pe viitor.

E ceva palpabil pe care te poti baza pentru a tine minte lucrurile importante si mai putin importante, dar si o metoda prin care sa mentii echilibru in viata. 

 

via GIPHY


Noi iti recomandam Made for Business, un planner pentru afaceri si viata care te ajuta pe multiple planuri.
 
Vezi si:
Cum sa iti faci planul pentru un 2022 de poveste
 

5. Organizeaza-ti finantele


Banii si finantele personale sunt alt stres pe care incercam sa il ignoram. Insa putina atentie si organizare te pot ajuta sa iti gestionezi mai bine cheltuielile, astfel incat sa nu ramai pe 0 la finalul lunii.
 

via GIPHY


Gasesti idei pentru organizarea finantelor inclusiv pe blogul nostru: de la crearea unui buget lunar, pana la taierea cheltuielilor care nu sunt necesare si crearea unui fond secundar.
 

6. Fa-ti un abonament la biblioteca si citeste


Bibliotecile sunt adevarate mine de aur: in ele gasesti carti bune, gratuit (si de specialitate, ce sunt scumpe sa le cumperi de noi), pe care le poti lua acasa, dar ai la dispozitie si un spatiu dedicat pentru lectura sau lucru in liniste. 
 

via GIPHY


E si pacat sa nu profiti, mai ales ca nu te costa nimic. Fa-ti un abonament si un obicei din a imprumuta carti lunar. Te ajuta mai mult decat iti dai seama.
 

7. Fa-ti curatenie in inbox


Cum arata inbox-ul tau? Putina lume isi organizeaza casuta postala electronica astfel incat sa nu para haotica. 

De asemenea, ne abonam instinctiv la o multime de chestii care, in timp, nu mai sunt relevante. Asa ca mesajele se tot aduna, ocupand spatiu degeaba.

 

via GIPHY


Fa-ti timp periodic pentru curatenie in inbox: marcheaza mail-urile importante si aloca-le intr-un folder anume, goleste-ti spam-ul, dezaboneaza-te de la expeditorii care nu mai sunt relevanti si sterge mail-urile pe care nu le-ai deschis si nici nu o sa le deschizi nicicand.
 

8. Pune-te la somn mai devreme


Telefonul si social media ne disrupe ritmul normal si ne incarca emotional, asa ca e mai greu sa adormim imediat dupa ce am petrecut mult timp scrolland.
 

via GIPHY


Somnul are rolul lui si cu cat adormi mai devreme, cu atat iti va fi mai usor sa te trezesti mai devreme dimineata, astfel incat sa ai la dispozitie timp in plus. De asemenea, pentru multi orele de dimineata sunt mai productive.
 

9. Ia-ti un curs online si studiaza


Daca iti place sa urmaresti materiale video, iti recomandam sa cauti un curs de specialitate despre un subiect care te intereseaza. Exista online o multime de platforme care iti pun la dispozitie astfel de materiale.

De exemplu, noi am creat Academia de eCommerce by Gomag, unde gasesti cursuri despre eCommerce si marketing online. 

 

via GIPHY


De asemenea, sunt alte platforme unde poti urmari cursuri despre gatit, organizare personala, fitness, economie, numerologie si orice altceva te intereseaza.

Vezi si:
5 abilitati profitabile pe care le poti deprinde in timpul liber
 

10. Suna un prieten cu care nu ai mai vorbit de mult


Discutiile cu prietenii ne ridica nivelul de serotonina si ne dezvolta abilitatile de comunicare. De asemenea, rotitele mintii se misca mai repede cand povestim cu prietenii vechi, cu care rememoram momente din trecut.
 

via GIPHY


Da-i creierului tau de lucru. Suna un prieten vechi si povestiti. Iti va prinde bine.
 

11. Fa sport


Activitatile fizice regulate te ajuta atat fizic, cat si psihic. Pe langa faptul ca iti mentii tonusul muscular si eviti problemele de sanatate asociate cu sedentarismul, te vei simti mai implinit(a), mai relaxat(a) si vei avea mai multa pofta de viata.
 

via GIPHY


Nu e nevoie de programe avansate sau chestii complicate; e suficient sa faci cateva seturi de exercitii regulat, poate sa mergi la fotbal de 2 ori pe saptamana sau sa faci drumetii in weekend. 

Nu trebuie sa fie super intens, fa ceea ce iti place.

 

12. Vizioneaza un documentar sau un video inspirational


Daca nu vrei neaparat sa inveti in mod dedicat (cum o faci atunci cand urmaresti un curs), poti petrece timpul vizionand un documentar sau un video inspirational, gen TED Talks.
 

via GIPHY


Afli lucruri care te inspira si raspunsuri interesante despre modul in care functioneaza lumea. Poate nu prinzi chiar tot, nu iti ramane tot in minte, insa iti formezi o baza - un fundament de cunostinte ce te ajuta pe viitor in comunicarea cu cei din jurul tau.

Vezi si: Unde gasesti resurse pentru educatia ta daca vrei sa fii antreprenor

 

13. Planifica o iesire cu prietenii sau familia


Dureaza ceva sa planifici o vacanta sau o iesire, mai ales cand e vorba de un grup. In loc sa scrollezi pe telefon fara tinta, poti folosi acest timp pentru a cauta destinatii, pentru a planifica itinerarii, pentru a nota listele de bagaje si asa mai departe.
 

via GIPHY
 

14. Invata sa faci ceva nou


Exista o multime de lucruri in afara social media pe care poti invata sa le faci: sa desenezi, sa crosetezi, sa te cateri, sa pescuiesti, sa gatesti mai bine, sa dansezi anumite stiluri de dans, sa construiesti ceva cu mainile tale etc.

 

via GIPHY


Iti poti descoperi talente ascunse in acest fel si iti dezvolti, in acelasi timp, abilitatile personale.
 

15. Organizeaza-ti casa

Pentru multi o corvoada, organizarea casei poate deveni floare la ureche cand aloci timp zilnic curateniei si ordinii.

Ia-ti camerele la rand: organizeaza-ti biroul, elibereaza spatiu in dulap, fa curatenie in baie, pune o tura de haine la spalat, organizeaza-ti sertarul de cosmetica etc. Nu trebuie sa le faci pe toate deodata, ci pe rand.

 

via GIPHY


Odata ce exista o ordine, trebuie doar sa o mentii.

Vezi si: Obiceiuri la care sa renunti daca vrei sa ai succes in viata

Social Media si telefonul ne atrage - e o sursa de distractie pe care stim ca ne putem baza, indiferent cat de multa sau putina energie avem la final de zi. 

Insa in loc sa scrollezi pe telefon mai mult decat e cazul, poti profita de timp pentru a face activitati mai productive.

Incearca sfaturile de pe lista de azi si urmareste-ti evolutia. In timp, poti ajunge exact in punctul in care doresti :) .

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!