5 semnale de avertisment ca nu ar trebui sa iti deschizi un business

5 semnale de avertisment ca nu ar trebui sa iti deschizi un business
La granita dintre vocatie si meserie, antreprenoriatul e pentru multi oameni extrem de atragator.

Insa de-a lungul anilor in acest domeniu, pentru noi a devenit mai mult decat evident ca antreprenoriatul nu e pentru toata lumea. 

Mai mult, talentul, abilitatile sau motivatia reprezinta doar cativa factori ce ar putea duce la succes intr-o astfel de cariera - pe langa acestea e nevoie de multa munca si perseverenta, uneori in conditii departe de a fi de vis.

Daca te imaginezi in pozitia de antreprenor sau antreprenoare, azi as vrea sa povestim putin despre cateva semnale prin care poti recunoaste daca o astfel de cale e potrivita sau nu pentru tine. 

Sigur ca acestea pot fi depasite, pentru ca iti poti schimba atitudinea sau asteptarile - tocmai de aceea vreau sa le constientizezi si sa faci cea mai buna alegere pentru tine, inainte sa intri in hora :) .

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins:
 

1. Vrei sa iti faci o afacere doar pentru a castiga multi bani


Intreaba orice antreprenor cu ceva experienta in spate si iti vei da seama care e, de fapt, adevarul: cand incepi o afacere foarte rar se intampla sa ajungi milionar in primul an sau chiar primii ani de business.

Pentru a-ti dezvolta afacerea astfel incat sa ajungi la un numar constant de clienti care sa iti aduca si un flux constant de venit si profit, trebuie sa investesti timp, munca si… bani.

 

via GIPHY


Asadar, daca vrei sa te apuci de un business doar pentru a castiga multi bani - si repede - pur si simplu nu vei avea motivatia necesara pentru a continua si a creste. 

Nu vei avea rabdarea necesara sa ajungi la obiectivul financiar propus, ci mai degraba vei fi tentat(a) sa iti risipesti primii bani obtinuti pe vacante sau cumparaturi personale.

In schimb, ar trebui sa te uiti dincolo de bani, sa muncesti mai degraba pentru o misiune si o viziune compatibila cu un plan pe termen lung.

Sigur ca banii sunt importanti si castigurile financiare sunt necesare pentru ca un business sa supravietuiasca, sa evolueze. Dar nu banii ar trebui sa fie obiectivul principal.

Vezi si: Trusa antreprenorului pe care trebuie sa o detina orice om de business

 

2. Ai o multime de idei de business, dar nu te apuci sa faci nimic concret


In domeniul nostru, oamenii cu idei, dar care nu actioneaza se numesc wantreprenori. Multi dintre ei au idei bune de business - insa ceea ce ramane la nivel teoretic n-are cum sa fie si validat.

Pana nu incepi sa faci lucruri concrete pentru a-ti aduce ideea la realitate, n-ai cum sa stii, de fapt, daca aceasta valoreaza ceva!

 

via GIPHY


Exista multe motive pentru care oamenii sunt reticenti in a incepe actiuni concrete: nu au fonduri extravagante, le e teama de esec, nu sunt dispusi sa isi asume riscuri, nu sunt dispusi sa si munceasca etc.

Din fericire, astazi avem la dispozitie o multime de informatii, peste tot in jurul nostru, pentru a stii exact pasii necesar de parcurs pentru a deschide un business. 

Carti precum eCommerce no Bull$#!T, scrisa de Cosmin, bloguri, ghiduri si cursuri dedicate sunt disponibile online sau fizic si iti arata pas cu pas ce sa faci.

Mai mult, exista solutiile tehnice la preturi flexibile, precum platforma de eCommerce sau servicii gata negociate pentru tine - servicii de care ai nevoie in spatele unei afaceri. 

Trebuie doar sa gasesti motivatia pentru a incepe concret ceva. 

Daca te regasesti in semnalul de mai sus, aseaza-te si pune pe hartie ce urmeaza sa faci in continuare pentru a realiza una dintre ideile tale de business. 

Ia in considerare pro si contra, asigura-te ca ai cel putin un minim de informatie pentru pasii urmatori si incepe sa faci ceva.

 

3. Preferi un program de lucru de la 9 la 5


Nu e nimic gresit in a prefera un program standard de lucru si sa te bucuri de weekend sau de zilele libere, fara sa-ti faci griji din punct de vedere profesional.

E perfect normal. Insa daca nu esti dispus(a) nici in ruptul capului sa renunti la acestea, e un semnal puternic ca viata de antreprenor nu e potrivita pentru tine.

 

via GIPHY


Vezi tu, cand ai un business si mai ales cand esti in primii ani de afacere, aceasta iti va cere extrem de mult timp si atentie. 

Deseori vei lucra peste 10 ore pe zi, inclusiv weekend-urile, inclusiv zile libere, inclusiv cand nu te simti prea bine.

Daca ai angajati, desigur ca o buna parte din task-urile legate de afacere vor fi delegate, insa asta nu inseamna ca tu vei fi liber(a) sa pleci in vacante si sa uiti de business. 

Acesta va functiona mai mult sau mai putin, insa pur si simplu vei rata o multime de oportunitati.

Cand esti prezent(a) si implicat(a) constant, altfel vezi perspectiva. 

Interactiunea constanta cu piata si cu clientii iti va oferi flerul necesar pentru a identifica oportunitatile de la o posta, pentru a-ti diversifica fluxurile de venituri si a extinde business-ul.

Vezi si: 5 lucruri ce distrug o afacere din fașă

 

4. Esti 100% sigur(a) ca vei avea succes din prima


Aceasta este poate cea mai gresita afirmatie pe care o poate face o persoana care alege calea antreprenoriatului.

Pentru ca, real vorbind, mai mult decat orice alta cariera, antreprenoriatul vine la pachet cu sanse maxime de esec. Uneori e vorba de ideea sau modelul de business in sine, dar de cele mai multe ori e vorba de esecuri mici, care iti pun bete in roate. 

 

via GIPHY


Incepand de la o campanie care merge prost, pana la schimbari in macro-economie, atitudinea clientilor, lucrul cu angajatii, alegerile de zi cu zi - toti acestia sunt posibili factori care pot duce la situatii in care o dai in bara, cu consecinte mai iritante sau mai putin iritante.
 

5. Urasti sa ai de-a face cu probleme sau confruntari


In viata de zi cu zi a unei companii se ivesc diferite situatii si probleme, de la greseli, pana la comenzi repetitive facute de oameni care oricum n-au de gand sa plateasca si sa preia produsele comandate.

Tu, ca antreprenor, ca administrator al business-ului, trebuie sa fii dispus(a) sa rezolvi aceste situatii, chiar daca uneori e vorba sa confrunti pe cineva. 

 

via GIPHY


Daca nu te vezi in aceasta ipostaza, ba mai mult, obisnuiesti sa ignori problemele sau confruntarile, viata de antreprenor ti se va parea foarte dificila.

Vezi si: Cheia succesului in business, secrete de marketing si alte mituri pentru antreprenori


Antreprenoriatul te scoate din zona de confort in mod constant, asa ca, trebuie sa fii pregatit(a).

Iti recomand sa tii cont de semnalele pe care le-ai aflat azi si sa faci ajustari in planurile & asteptarile tale. Noi te sustinem, indiferent ce alegere faci 🙂

Te invit, de asemenea, sa joci GoFunnel, fie ca te gandesti sa deschizi un business, fie ca nu, fie ca esti deja antreprenor. 

Board game-ul nostru te pune fata in fata cu situatii si evenimente reale ce se pot intampla in spatele unui magazin online, asa ca iti poti face o idee concreta pentru ce te asteapta sau, daca ai deja o afacere, poti exersa cu colegii tai strategii si idei pentru a reactiona mai bine la acestea.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!