Trucuri Google Calendar care te ajuta sa cresti productivitatea

Trucuri Google Calendar care te ajuta sa cresti productivitatea
E incredibil cat de putin stim despre adevaratul potential al Google Calendar. Tool-ul e, insa, plin de functii extraordinar de utile daca vrei sa fii mai productiv(a) si mai eficient(a).

Atat pe plan personal, cat si profesional :) .

Ramai in control asupra timpului tau cu urmatoarele 7 trucuri Google Calendar care te vor ajuta sa folosesti acest instrument la capacitate maxima. 

Pana la urma, indiferent ca esti antreprenor, om de cariera, parinte, board gamer sau creator, cu siguranta vrei sa iti gestionezi timpul corect si sa eviti gafele ce apar din cauza faptului ca uiti lucrurile importante pe care le ai de facut.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Cuprins
 
  1. Creeaza evenimente singulare sau recurente 
  2. Activeaza notificarile, atat pe telefon cat si pe desktop
  3. Foloseste shortcuts pentru a naviga calendarul
  4. Foloseste culori diferite pentru a marca evenimentele
  5. Personalizeaza vizualizarea calendarului tau
  6. Ataseaza diverse fisiere la evenimentele din Calendar
  7. Activeaza email-ul cu agenda zilnica

1. Creeaza evenimente singulare sau recurente 


Google Calendar se poate transforma cu succes intr-un manager detaliat de sarcini, astfel incat sa ai siguranta ca nu uiti lucrurile si sarcinile importante pe care le ai de facut, atat pentru job-ul tau cat si in viata de zi cu zi.

Adauga in calendarul tau evenimentele importante precum ar fi aniversari si planificari zilnice, saptamanale sau anuale, si seteaza-le pe cele care au loc de mai multe ori sa iti fie afisate recurent. 

Practic, tot calendarul se va popula automat, la intervalul stabilit, si nu mai e nevoie sa reintroduci aceste date la fiecare inceput de an, luna sau saptamana.

 

via GIPHY


Apoi, creeaza cu ajutorul calendarului agende zilnice, notand sedinte, intalniri, convorbiri telefonice, schimbul de ulei la masina, plata asigurarilor lunare sau anuale etc. 

Ideea e ca pe langa Evenimente, in Google Calendar poti crea si Sarcini. Partea tare e ca dupa ce termini o sarcina o poti marca in status finalizata. Astfel, la final de zi ai o lista actualizata cu sarcinile realizate pe parcurs, plus iti da un sentiment fresh de satisfactie :) .

Mai nou poti, de asemenea, sa programezi intalniri, prin generarea unui program si a unei pagini cu orele disponibile pe care altii le pot ocupa in calendarul tau. 

Pont! Daca vrei sa muti un eveniment / sarcina sau sa le prelungesti, poti folosi drag and drop pe calendar, nu trebuie sa le refaci de la 0.

 

2. Activeaza notificarile, atat pe telefon cat si pe desktop


Din setarile Google Calendar poti stabili notificari si alerte standard care vor fi aplicate pentru toate evenimentele din calendarul ales, pe toate dispozitivele pe care le folosesti.

Poti stabili exact cu cat timp inainte sa primesti aceste notificari, dar si cu cat timp inainte sa fie reafisate notificarile care au fost amanate.

 

via GIPHY


Aceasta functie iti permite sa ramai in control asupra timpului tau, in timp ce te asiguri ca nu pierzi din vedere lucrurile importante pe care le ai de facut.

E incredibil cat de usor putem uita, mai ales cand avem o gramada de sarcini pe parcursul unei zile!

Vezi si: Tehnica Pomodoro - ponturi, avantaje si idei pentru organizarea ta

 

3. Foloseste shortcuts pentru a naviga calendarul


Poate nu iti salveaza mai mult de cateva secunde odata, insa pe parcursul anului, scurtaturile te ajuta sa economisesti un timp pretios.
 

via GIPHY


Le poti folosi, asadar, si cand lucrezi cu Google Calendar. Iata cateva usor de tinut minte:
  • C: Creezi un eveniment nou
  • K sau P: Mergi la timpul anterior (in vizualizarea zilnica te duce la ziua anterioara, in vizualizarea saptamanala, la saptamana anterioara si tot asa)
  • J sau N: Mergi la urmatoarea perioada (in vizualizarea zilnica te duce la ziua urmatoare, in vizualizarea saptamanala, la saptamana urmatoare si tot asa)
  • D: Vizualizarea zilnica
  • W: Vizualizare saptamanala
  • M: Vizualizare lunara
  • Y: Vizualizare anuala
  • Q: Adaugare rapida a unui eveniment in ziua in curs
  • T: Te readuce la vizualizarea zilei in curs
  • S: Setari
  • X: Vizualizare personalizata pentru perioada in curs
  • Backspace sau delete: stergerea evenimentului
  • Z: Undo adica anuleaza ultima actiune in calendar
  • + : Adauga un nou calendar
 

4. Foloseste culori diferite pentru a marca evenimentele


Google Calendar iti permite sa realizezi multiple calendare pentru diverse aspecte ale vietii tale. 

Si cand ai multe de facut, devine greu de lucrat cu un singur calendar. Asadar, poti crea mai multe calendare: pentru job, pentru sarcinile personale, pentru activitati in familie, pentru studiu etc.

Daca vrei sa-ti fie usor sa le diferentiezi dintr-o privire, foloseste culori diferite sa marchezi evenimentele si sarcinile din fiecare calendar in parte.

 

via GIPHY


Acest obicei te ajuta mult sa prioritizezi lucrurile de realizat pe parcursul unei zile si iti va simplifica viata.

Vezi si: Cum sa iti monetizezi creativitatea

 

5. Personalizeaza vizualizarea calendarului tau


Stiai ca poti personaliza vizualizarea calendarelor tale?

Altfel spus, poti seta afisarea calendarului in modul preferat de tine. De exemplu, daca preferi sa te axezi pe agenda zilnica, poti stabili afisarea exclusiv a evenimentelor si sarcinilor pe parcursul zilei in curs. Nu te mai distrag lucrurile notate pentru restul saptamanii sau lunii.

 

via GIPHY


Ori daca preferi sa ai o privire de ansamblu completa si sa tii cont de ce se va intampla in timp, poti seta ca la deschiderea Google Calendar sa vezi saptamana in curs sau luna in curs.

Aceste setari de vizualizare se fac din partea dreapta-sus a ecranului pe desktop sau din meniul hamburger pe telefonul mobil.

 

6. Ataseaza diverse fisiere la evenimentele din Calendar


Pentru toate evenimentele din calendarul tau ai optiunea sa adaugi un atasament - asadar, sa ai tot ce iti trebuie inainte ca evenimentul sa inceapa. 

De exemplu, poti adauga programul evenimentului, fie ca e vorba de o sedinta de lucru, de agenda unei conferinte, de datele trainerilor sau speakerilor sau alte documente pe care trebuie sa le ai la indemana, fie online, fie gata de printat.

 

via GIPHY


Pentru a adauga atasamente trebuie doar sa dai click pe optiunea respectiva in detaliile sau la crearea unui eveniment.
 

7. Activeaza email-ul cu agenda zilnica


Google Calendar iti ofera optiunea de a seta trimiterea unui email cu agenda zilnica. E o functie super utila mai ales daca esti genul de persoana ce prefera sa aiba de dimineaza o privire de ansamblu concreta asupra zilei ce tocmai a inceput.

De asemenea, nu mai e nevoie sa intri manual in calendar pentru a verifica evenimentele si sarcinile zilnice. Sistemul ti le trimite organizat, direct pe adresa de email.

 

via GIPHY


Pentru a activa email-ul cu agenda zilnica mergi la setari (sau apasa tasta S), selecteaza calendarul dorit, mergi la Alte notificari si pentru optiunea Agenda Zilnica alege Adresa de e-mail.

Vezi si: 10 moduri in care iti poti cumpara timpul inapoi

Tu folosesti Google Calendar?

Daca nu esti inca foarte familiarizat cu acest instrument, sfatul meu e sa incepi sa il folosesti. 

Reprezinta un asistent util pentru managementul eficient al timpului, dar si pentru a-ti reaminti de lucrurile pe care trebuie sa le faci in viata personala si profesionala.

Testeaza ideile primite azi si profita de toate optiunile pe care ti le ofera Google Calendar, gratuit. 

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!