Idei, planuri si evenimente pentru cresterea ta in luna iulie

Idei, planuri si evenimente pentru cresterea ta in luna iulie
Cand a trecut jumatate de an deja? 

Iulie bate la usa, asa ca am revenit cu un nou articol dupa o luna doldora de evenimente si actiuni pentru noi (tot acum revenim si la programul obisnuit de postare).

Ti-am pregatit o noua tura de sfaturi si idei pentru dezvoltarea ta personala si profesionala in luna ce vine, alaturi, desigur, de un calendar dedicat cu evenimentele pe care sa nu le ratezi.

Speram ca acestea sa iti ofere inspiratie, astfel incat aceasta luna sa fie una productiva pentru tine… desi statisticile arata acum, uzual, o scadere a nivelului de concentrare. Hai sa vedem despre ce e vorba.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor iulie



1 iulie - Ziua internationala a bancurilor
4 iulie - Ziua independentei SUA
6 iulie - Ziua mondiala a sarutului
4-7 iulie - Festival Neversea
8 iulie - Ziua jocurilor video
13 iulie - Ziua imbratisarii pasiunilor
14 iulie - Ziua Nationala a Frantei 
17-21 iulie - Electric Castle
20 iulie - Ziua explorarii spatiului
25 iulie - Ziua bucatarilor
30 iulie - Ziua internationala a prieteniei

Ca un reminder, profita de zilele internationale si evenimentele din aceasta luna pentru a pregati activitati pe plan personal, dar si campanii de marketing sau actiuni in compania pentru care lucrezi.

Vezi si: Idei, planuri si evenimente pentru dezvoltarea ta in luna iunie


Idei de activitati in luna iulie

Pentru dezvoltarea personala

1. Participa la o degustare de vinuri

Daca esti amator de vin, poti profita de vremea calda si sa programezi o vizita la una dintre cramele ce impanzesc Romania. Le gasesti in multe zone, iar unele dintre ele sunt foarte-foarte cunoscute si usor accesibile.

Daca nu stii de unde sa incepi, sa stii ca exista multe site-uri online pentru enoturism in care gasesti informatii extinse despre degustari de vinuri la diverse crame (cu tot cu preturi sau pachete), saloane de vinuri si gastronomice etc. 

 

via GIPHY


Ori poti face chiar si o degustare online! De exemplu, DespreVin.ro, care este si unul dintre clientii nostri, organizeaza astfel de evenimente corporate. De asemenea, la comandarea produselor pe site-ul lor, primesti si o fisa pentru antrenarea simturilor tale, astfel incat sa replici experienta unei degustari impreuna cu prietenii tai.

E o activitate interesanta si relaxanta, din care poti invata multe.


2. Fa o drumetie impreuna cu prietenii

Unora le place marea, altora muntele. Si nu e nimic gresit, in orice categorie te-ai incadra. Insa o alternativa la plaja si soare e sa te refugiezi pe carari de munte impreuna cu grupul tau.

Intreaga tara e plina de trasee, mai relaxate sau mai dificile, prin paduri sau pe varfuri de munte.

De exemplu, daca esti din zona noastra poti bate la pas sau cu bicicleta Drumul Maramuresului, care te poarta din oras, pana pe cheile Tatarului, sau pe Creasta Cocosului, sau la lacul Iezer, sau Muzeul Radacinilor, sau Varful Pietrosul Rodnei si muulte, multe alte atractii.

Sau poti alege trasee mai apropiate de locatia ta, care, cu siguranta, vor fi la fel de pline de comori naturale si culturale. Relaxeaza-te si afla locatii superbe impreuna cu cei dragi tie.

Vezi si: 40 de activitati pe care sa le faceti vara asta pentru a scapa de plictiseala [Partea I]


3. Fa un tur al orasului tau

Devino turist in propriul tau oras, poate chiar impreuna cu un prieten care vine in vizita din alta zona. Perspectiva ta se poate schimba la 180 de grade si vei vedea cu alti ochi cladiri pe langa care, poate, treci zi de zi, fara sa le bagi in seama.

Cum iti gandesti traseul ramane strict la latitudinea ta: poate vrei sa vezi toate muzeele din oras, sau poate vrei sa faci un top al celor mai interesante localuri, sau poate vrei sa participi la o intalnire auto-moto cu un grup nisat din zona ta, sau poate vrei sa faci turul pietelor din oras.

Vei intalni oameni noi, cu care vei interactiona si pe care nu i-ai fi cunoscut daca nu porneai in aceasta aventura.


4. Organizeaza o seara de board games

Board game-urile reprezinta un instrument super util pentru multe scopuri: sa te relaxezi impreuna cu cei dragi, sa treaca timpul mai interesant, sa invatati lucruri, sa va exersati abilitatile. Pe deasupra, joaca e si o activitate potrivita pentru aproape orice vreme sau ocazie.

Daca ai comandat GoFunnel de pe site-ul nostru, acum ai un nou board game pe care sa il introduci in serile voastra de board game. Cel mai tare lucru e ca nu trebuie sa fiti antreprenori sau sa aveti cunostinte de business pentru a-l juca.

 

via GIPHY


Sigur ca are un anumit rol de invatare pentru echipele unui business online, insa poate fi jucat si de novici, de cei care n-au nicio treaba cu eCommerce-ul. Pur si simplu povestea jocului va va face sa replicati viata de zi cu zi a unui magazin online, iar mecanismul de joc e foarte usor de urmat.

Incearca GoFunnel data viitoare cand organizezi o seara de jocuri impreuna cu familia sau prietenii.


5. Fa o activitate artistica pe care nu o faci de obicei

De exemplu, sa pictezi la liber sau sa pictezi pe numere, daca nu le prea ai cu desenatul. Sau sa crosetezi. Sa participi la o seara de karaoke. Sau sa participi la un curs de olarit. Sau la unul de dans. Ori de impro.

Sunt multe activitati artistice care te pot scoate din zona de confort, astfel incat sa iti ofere noi perspective. Cine stie, poate cum incerci toate aceste lucruri noi, poti gasi un hobby nou sau un grup nou de prieteni care sa te ajute sa te dezvolti pe plan personal.

Nu-ti fie frica sa iesi din tipare. Pentru ca aceasta atitudine deschisa te va face mai carismatic(a), mai smart si mai predispus(a) sa iti cultivi abilitati utile.


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Citeste o carte de dezvoltare profesionala

Lectura este, in sine, o activitate care te ajuta sa evoluezi, deoarece imbunatateste vocabularul si capacitatea de intelegere. De asemenea, ai la indemana o multime de carti de dezvoltare profesionala, nisate sau generale, pe care sa le citesti.
 

via GIPHY


Uite o mica lista de la care poti sa incepi:
  • Psihologia Persuasiunii - Rober Cialdini
  • Gandire rapida, gandire lenta - Daniel Kahneman
  • Planul financiar de o pagina - Carl Richards
  • Cei care schimba jocul - Mona Dirtu, Andreea Rosca
  • Irational in mod previzibil - Dan Ariely
  • eCommerce no Bull$#!T - Cosmin Daraban
  • Cum sa comunici eficient - Dale Carnegie
  • Peak. Secretele performantei de top si noua stiinta a expertizei - Anders Ericsson
  • Atomic Habits, James Clear
  • Remote. Biroul este optional - Jason Fried, David Heinemeier Hansson

Vezi si: 15 carti care te vor duce spre succes (pe plan personal si profesional)

2. Invata despre social media management

O abilitate profesionala utila indiferent in ce domeniu sau pozitie lucrezi, este aceea de social media management. Te ajuta inclusiv pe plan personal, in gestionare canalelor tale private de Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Pinterest, Snapchat, Twitch etc.

Exista o multime de cursuri, video-uri, webinarii si articole din care poti descoperi informatiile de baza. 

De asemenea, e important sa exersezi ceea ce ai invatat - poti crea, de exemplu, o pagina pentru lucrurile care te intereseaza sau sa lucrezi impreuna cu responsabilul pe social media al companiei tale.


3. Exerseaza-ti abilitatile de concentrare

Asa cum spuneam in introducere, statisticile arata ca in timpul lunilor de vara si in special inainte - dupa concedii, nivelul de concentrare scade. Gandul la concediu, mare, piscina, iesiri, ne acapareaza, desi deadline-urile striga la fel de tare ca in orice alta perioada a anului.

Asa ca acum e momentul potrivit sa lucrezi pe abilitatile tale de concentrare. 

 

via GIPHY


Aici te ajuta planificarea activitatilor zilnice la job-ul tau, exersarea capacitatilor de adaptare, tehnica pomodoro si schimbarea mediului de lucru (daca e posibil).

De asemenea, cand situatia o permite, iti poti reduce programul de lucru la 4 zile pe saptamana si sa iti iei asa numita vineri libera de vara.


4. Pune-te la punct cu cunostintele de cyber security

Cu totii interactionam cu tehnologia si internetul in viata de zi cu zi, indiferent de natura job-ului. Prin urmare, nu strica sa te pui la punct cu cunostintele de securitate pe internet.

Ai grija de datele si conturile tale personale actualizandu-ti parolele si informeaza-te asupra semnelor de frauda. Invata cum sa instalezi corect programe pe calculatorul tau, cum sa evaluezi alertele de securitate si cum sa navighezi pe internet in siguranta.

Sunt cursuri, materiale si video-uri gratuite din care poti invata aceste lucruri. 


5. Testeaza o actiune complet noua in strategia de marketing a firmei

Poate nu lucrezi specific pentru echipa de marketing a firmei tale. Insa, cu exceptia firmelor care vand produse sau servicii pentru sezonul estival, lunile de vara inseamna o scadere a achizitiilor.

Poate creativitatea si imaginatia ta este exact ceea ce lipseste in strategia generala de promovare. Daca ai un lider deschis la sugestii si idei noi, rezerva-ti ocazional timp pentru a-ti imagina potentiale actiuni de marketing si publicitate.

 

via GIPHY


Indiferent ca e realist sau nu, ca ideea ta va fi aplicata sau nu, acesta este un alt exercitiu care te face sa gandesti in afara “cutiei” si sa creezi chiar noi oportunitati de avansare la locul de munca. 

Vezi si: Cum sa te motivezi cand esti pe cale sa renunti la obiectivele tale


Acestea au fost ideile noastre pentru luna ce vine. Speram sa te inspire si sa te motiveze pentru a creste :) 

Incearca sa aplici cel putin unul dintre sfaturi, pentru ca cine stie, poate fi exact lucrul de care ai nevoie.

Ne reauzim curand cu informatii, strategii si idei noi pentru dezvoltarea ta, asa ca nu pleca prea departe. Intre timp, joaca GoFunnel si intra in lumea business-urilor online - s-ar putea sa iti placa mai mult decat crezi.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!