Idei, planuri si evenimente pentru dezvoltarea ta in luna iunie

Idei, planuri si evenimente pentru dezvoltarea ta in luna iunie
Esti gata pentru o noua luna plina de oportunitati de crestere personala si profesionala?

Luna iunie bate la usa, si aduce cu sine vara, planuri de concedii, schimbari in comportamentele de consum & cumparare, dar si evenimente interesante la care sa participi sau de care sa profiti.

Asa ca acum e un moment bun sa incepi planificarea. 

Hai sa descoperim impreuna ce iti pregateste prima luna de vara din 2024, dar si cateva idei din care sa te inspiri pentru dezvoltarea ta, pe plan personal si profesional, in urmatoarele 30 de zile.


Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!
 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor iunie



1 Iunie - Ziua Copilului (zi libera)
3 iunie - Ziua gogosilor
13 iunie - Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor
14 iunie - Ziua mondiala a donatorilor de sange
18 iunie - Ziua internationala a picnicului
21 iunie - Finalul anului scolar

23 iunie - Rusaliile (zi libera)
24 iunie - A doua zi de Rusalii (zi libera) 
24 iunie - Ziua Internationala a Iei
27 iunie - Ziua internationala a Pescarului
29 iunie - Ziua aparatelor foto

Vezi si: Evenimente, sfaturi si oportunitati pentru evolutia ta in luna mai


Idei de activitati in luna iunie

Pentru dezvoltarea personala

1. Planifica-ti concediul de vara


In urmatoarea perioada e foarte posibil sa pleci intr-un concediu mai lung, impreuna cu familia sau prietenii. 

La fel de posibil este sa fie nevoie sa anunti din timp la job perioada concediului de vara, astfel incat sa nu lipsesti cand nu are cine sa te inlocuiasca.

Asadar, luna aceasta rezerva-ti timp sa incepi planificarea: unde mergi, cu cine, ce faceti acolo, unde va cazati etc. etc. 

Cu putin organizare, poti gasi preturi bune si poti scadea cheltuielile comparativ cu situatia in care ati pleca spontan in concediu.

Pont! 

Daca, de exemplu, ai un magazin online propriu, in perioada concediului poti pregati o campanie de reduceri si un hellobar in care le spui intervalul in care lipsesti, astfel incat atunci cand te intorci sa fie nevoie doar sa pregatesti si sa livrezi coletele, fara ca fluxul de comenzi sa fie intrerupt. 


2. Organizeaza o iesire pe weekend cu cortul

Profita de vremea buna si fa impreuna cu cei dragi prima iesire cu cortul din an, timp de o zi sau un weekend intreg.

Puteti campa intr-un loc verde din apropiere sau sa planificati o excursie in toata regula, mai departe de casa, poate chiar pe plaja. E o ocazie buna sa te relaxezi, sa iesi din rutina, si sa te apropii de persoanele cu care pleci in aceasta aventura.

 

via GIPHY


3. Participa la un festival sau concert outdoor

Cu cat vremea e mai calda, cu atat vei avea mai multe oportunitati sa petreci timpul afara. In luna iunie vor avea loc o multime de festivaluri, concerte si sarbatori in aer liber, pe care merita sa le vizitezi.

De exemplu, in weekendul cu Ziua Internationala a Iei, la noi in Baia Mare are loc MandrIE Maramureseana, un eveniment cultural sarbatorit prin proiectii de film, concerte, concursuri, ateliere si targ.

Insa cu siguranta vei gasi ocazii de acest fel si in orasul tau - trebuie doar sa te interesezi ce se pregateste la nivel local.


4. Incearca o reteta de inghetata homemade

Sigur ca e mai comod sa alegi ceva dintr-o gelaterie, supermarket sau orice magazin de strada. 

Insa timpul pe care il petreci creand delicii culinare pe cont propriu, cum ar fi inghetata homemade, e un timp pentru tine, in care sa te bucuri de liniste, de creativitate si de pauza.

Am scris despre inghetata pentru ca e unul dintre cele mai usor si economic de facut deserturi (trebuie doar sa ai rabdare cat sta la congelator). 

 

via GIPHY


Insa poti incerca sa faci si socata, de exemplu, dulceata din flori de salcam, sirop de capsuni etc.

5. Citeste o carte dintr-o categorie pe care nu o citesti de obicei

Fiecare dintre noi avem preferinte referitor la lecturile obisnuite. Insa daca nu incerci si altceva, din cand in cand, cum stii ca nu ti s-au schimbat gusturile?

Preferintele noastre variaza in timp, asadar diversificarea genurilor literare poate duce la formarea unor obiceiuri emotionale sanatoase. De exemplu, poti ajunge in punctul in care asociezi un gen literar cu spatiul tau personal de siguranta sau relaxare deplina.

Practic, te ajuta sa te deconectezi de la ritmul vietii de zi cu zi. Vezi tu, nu trebuie neaparat sa termini de citit o carte daca nu iti place. Trebuie, insa, sa incerci.

Vezi si: 15 carti care te vor duce spre succes (pe plan personal si profesional)


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Verifica-te daca ai aplicat cel putin un sfat de la ultimul curs/ webinar / eveniment accesat

Una e sa participi la tot felul de cursuri, webinarii, live-uri si evenimente si sa pleci de acolo doar cu experienta ca ai facut-o si pe asta.

Alta e sa iti iei notite sau sa folosesti materialele si checklist-urile puse la dispozitie de organizatori - cum facem noi, de exemplu, si in urma evenimentului respectiv sa incepi sa pui in aplicare ceea ce ai invatat, bucata cu bucata.

 

via GIPHY


Vezi tu, orice idee sau sfat poate parea genial. Insa vei obtine rezultate doar in momentul in care le pui in aplicare si vezi, de fapt, cum functioneaza pentru tine.

E important sa incepi de la mic la mare, sau de jos in sus, cu cate un sfat odata. Mai repede decat te astepti, vei ajunge la capatul listei si la rezultate extraordinare.


2. Imbunatateste-ti abilitatile de copywriting

Contrar a ceea ce iti spune lumea, se pot face bani din scris. Dar chiar daca nu vrei sa faci o meserie din asta, abilitatile de copywriting te pot ajuta sa avansezi in cariere ce nu au neaparat  legatura directa cu scrisul.

Te ajuta sa comunici mai bine, sa te faci inteles mai usor si sa convingi, obtinand raspunsuri favorabile, atat in interactiunile personale, cat si cele profesionale.

Partea interesanta e ca scriitura ta va deveni din ce in ce mai buna sau mai rapida, cu cat scrii mai mult. Cursurile, sfaturile si cartile consumate despre scris conteaza doar intr-un mic procent.

Asa ca scrie zilnic, chiar daca e vorba de un exercitiu de tip fluxul constiintei - exercitiu in care scrii pur si simplu ce iti vine in minte, fara editari si fara atentie la gramatica sau sintaxa, pentru un anume interval de timp.

Vezi si: 5 abilitati profitabile pe care le poti deprinde in timpul liber


3. Invata tehnici de stress management

Stresul zilnic are un impact puternic asupra sanatatii noastre fizice, psihice si emotionale. Asa ca poti face eforturi constiente in a gasi tehnici de gestionare a stresului. Meditatia, yoga sau psihoterapia sunt cele mai cunoscute metode de stress management.
 

via GIPHY


Pe unele le poti face pe cont propriu, pe altele impreuna cu un specialist si pe unele online.

E important sa vezi ce functioneaza pentru tine, pornind de la actiuni mici prin care ai grija de tine: interactiunea cu alte persoane, controlul alimentatiei, evitarea alcoolului si a substantelor care dau dependenta, pauzele de la social media etc.

Gasesti usor articole, cursuri sau sedinte dedicate, despre tehnici recomandate de stress management, la o cautare pe net.


4. Obtine o certificare profesionala

Certificarile si diplomele te pot ajuta sa te diferentiezi la job si in cariera ta. Insa e important ca acestea sa aiba legatura cu campul tau de lucru si sa fie utile la ceva, nu le faci doar pentru ca nu ai altceva de facut.

Le gasesti online (Udemy etc.) sau la workshop-uri fizice. 

De exemplu, de la SkillShop poti obtine o certificare Google Analytics, utila indiferent pentru ce tip de business lucrezi sau ce produse sau servicii vinzi. 

Inclusiv noi oferim o certificare de absolvire in urma unui examen pentru cursul nostru de SEO din Academia de eCommerce Gomag (nu este, insa acreditat).

Vezi si: 10 tehnici de negociere pe care sa le folosesti in viata de zi cu zi


Acestea au fost ideile noastre pentru luna ce vine. Speram sa te inspire si sa te motiveze :) 

Cresterea ta personala si profesionala depinde doar de tine. Insa suntem si noi aici sa te sustinem. 

Nu uita sa te relaxezi din cand in cand cu o tura de GoFunnel, sau sa il duci la birou, pentru a impartasi experienta de joc impreuna cu colegii tai.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!