Idei, planuri si evenimente pentru cresterea ta in luna august

Idei, planuri si evenimente pentru cresterea ta in luna august
Cu temperaturi extreme si alerte care ne sperie cand ne e lumea mai draga, a mai trecut o luna si ne apropiem rapid de august.

Cu alte cuvinte, ne asteapta alte 31 de zile pline de oportunitati si posibilitati, in care sa evoluam pe plan personal si profesional.

Asa cum te-ai obisnuit deja, ti-am pregatit o noua colectie de sfaturi si idei care sa te ghideze pe parcursul acestor zile. 

Inspira-te, motiveaza-te sau fa-ne ”in ciuda”, alegand sa faci ceva si mai bun decat ce am mentionat pe lista. Timpul petrecut cu folos iti va aduce doar satisfactii si rezultatele dorite, acum si pe viitor.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor august



2 august - Ziua berii 
3 august - Ziua pepenelui
4 august - Ziua surorii
8 august - Ziua internationala a pisicii
8-11 august - Untold
9 august - Ziua iubitorilor de carti
13 august - Ziua internationala a stangacilor
15 August - Adormirea Maicii Domnului (zi libera)
19 august - Ziua mondiala a fotografiei
23 august - Ziua mergi ca vantul
28 august - Ziua Papionului
31 august - Ziua limbii romane

Dupa cum poti vedea, lista lunii include atat evenimente interesante pe plan personal, cat si profesional - iti poti lega campaniile si mesajele de marketing de ele sau poti programa concediul tinand cont de acestea.

Vezi si: Idei, planuri si evenimente pentru cresterea ta in luna iulie  


Idei de activitati in luna august

Pentru dezvoltarea personala

1. Obisnuieste-te sa porti mereu cu tine o sticla cu apa


Temperaturile continua sa fie crescute si in august, deocamdata rapoartele prevazand o usoara scadere fata de extremele lunii iulie.

Insa e important sa fii pregatit(a) mereu, indiferent de situatiile in care te regasesti.

Hidrateaza-te continuu, mai ales daca ai drumuri de facut. De asemenea, nu stii niciodata cand sticla ta de apa ii poate ajuta si pe altii - o alta persoana sau un patruped insetat.


2. Provoaca-te sa folosesti social media mai putin

Poate obisnuiesti sa stai mult timp pe retelele social media, sau poate mai putin. Insa pentru echilibrul tau emotional, pauzele regulate pot face minuni.

In aceasta perioada probabil vezi foarte mult continut ce determina senzatia de FOMO si frustrare pentru tine. Cand esti prins cu lucrul - desi rezervele tale de energie nu sunt prea pline - si mai vezi, pe deasupra, cat de bine se distreaza altii prin concedii sau pe la festivaluri, starea ta emotionala are de suferit.

 

via GIPHY


Asadar, alege sa faci pauze mai frecvente de la social media si sa iti investesti timpul respectiv in ceva mai productiv: o pasiune, un hobby, o sarcina ce dureaza putin, dar o tot amani de mult timp etc.

Poti citi, poti face miscare, poti incerca sa faci ceva nou, si asa mai departe.

Vezi si: 4 Exercitii pentru o stare de bine


3. Identifica-ti “unghiurile moarte” si invata sa le gestionezi

In campul dezvoltarii personale, unghiurile moarte se refera la aspecte personale de care nu suntem constienti in totalitate. Poate fi vorba de trasaturi, valori, actiuni, credinte, obiceiuri, senzatii, ganduri etc.

De exemplu, de cand am fost mica, am vorbit foarte incet. Pe langa ca vorbesc repede. Toti cei care ma cunosc de mai mult timp stiu asta. In liceu, diriginta m-a pus sa stau in banca langa o colega pe post de ”megafon”, care transmitea la tabla ce voiam sa zic, atunci cand nu era liniste totala in clasa.

Si chiar daca mi se spune in continuare ca vorbesc prea incet si culmea, prea repede, si sunt de acord cu opinia aceasta a altora despre mine, niciodata nu o constientizez pe deplin.

Pentru ca in capul meu, mi se pare ca am un ton normal, si o viteza ok. Well, pana cand am vazut video-uri cu prezentarile mele. Primul gand care imi vine in minte e, de fiecare data “uh, de ce vorbesc atat de repede?!”... “ce am zis?”.

E un efort continuu sa incerc sa raman constienta de aceste obiceiuri si sa imi formez un ton si o viteza care sa ma faca mai usor de inteles. Dar avansez.

E important ca fiecare dintre noi sa ne gasim aceste unghiuri moarte, astfel incat sa prioritizam lucrurile care ne pot ajuta in dezvoltarea personala. 

Cand gasesti un unghi mort si depui un efort pentru a lucra pe el, devii mai constient(a) de punctele tari si oportunitatile care iti scapa acum. 


4. Defineste-ti o rutina sanatoasa de dimineata

Nu suntem toti pasari matinale, de aceea nu voi insista prea mult pe trezitul devreme. Desi daca zona ta de vitalitate e dimineata, te-ar ajuta sa te trezesti si mai devreme, si sa profiti de eruptia de energie pentru a “fura startul”.

Indiferent in ce categorie te regasesti, primele actiuni pe care le faci dimineata sunt vitale pentru a determina sensul zilei si rezultatele pe care le vei obtine pana la sfarsitul acesteia.

 

via GIPHY


Asa ca ar trebui sa iti formezi cat mai rapid o rutina eficienta pentru diminetile tale. Ce poti sa faci? Depinde cu ce esti comod(a) si ce iti place. Uite doar cateva sfaturi:
  • Evita butonul de snooze
  • Fa-ti patul imediat ce te ridici din el
  • Bea un pahar cu apa
  • Nu rata micul dejun
  • Aplica-ti rutina de ingrijire personala
  • Incearca sa faci miscare
  • Completeaza plannerul pentru ziua in curs

5. Implica-te intr-un proiect de voluntariat pentru educatie

In luna august incep pregatirile pentru revenirea elevilor la scoala. Insa nu toti acestia au si posibilitati materiale pentru a avea un ghiozdan complet sau uneltele necesare pentru studiu.

In aceasta perioada, te poti implica in programe prin donatii, dar si voluntariat fizic - te poti implica in gradinite si scoli de vara, in evenimente precum strangeri de fonduri, poti ajuta la rezolvarea temelor etc.

Am mentionat educatia, insa cu siguranta poti sa faci voluntariat si intr-un alt domeniu, atata timp cat este important pentru tine.

Vezi si: Cum sa faci un upgrade in viata ta, incepand de acum


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Participa la Scoala de Vara GPeC


In perioada 21-26 august, colegii nostri de la GPeC organizeaza Scoala de Vara, 5 zile doldora de cursuri, dezbateri, activitati de team building si oportunitati valoroase de networking.

Asa ca, daca te intereseaza eCommerce-ul, marketing-ul si antreprenoriatul, e o ocazie pe care merita sa o iei in considerare, la modul serios. 



2. Documenteaza-te asupra ce inseamna inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala era la un moment dat un cuvant cheie extrem de cautat in online. 

Insa pe cat de abstracta pare denumirea la o prima vedere, pe atat de important e sa intelegi cum te poate influenta personal si profesional pentru a ajunge mai usor la rezultatele dorite.

Practic, inteligenta emotionala este abilitatea de a-ti recunoaste emotiile, cum te afecteaza acestea pe tine, dar si pe cei din jur.

 

via GIPHY


Cand practici acest aspect, ai mai mult control asupra modului in care iti gestionezi emotiile, iei decizii, te adaptezi, iti pastrezi calmul si demonstrezi abilitati de leadership.

Inteligenta emotionala poate fi invatata si imbunatatita in timp. Asa ca luna august poate fi un moment potrivit pentru a incepe sa aprofundezi acest subiect. 

Sunt o multime de materiale disponibile online din care sa inveti, carti, cursuri sau sesiuni 1 la 1 cu mentori si experti in acest domeniu.

Vezi si: Tips & tricks de care ai nevoie daca vrei sa inveti mai repede


3. Studiaza eticheta conversatiilor persuasive la telefon

Cei mai multi dintre noi am crescut cu un telefon prin imediata apropiere, fie el fix sau mobil. Insa prea putini am trecut printr-o instructie asupra etichetei conversatiilor la telefon, din perspectiva profesionala.

Poate daca lucrezi in vanzari sau pe support ai primit un training asupra ce si cum sa vorbesti. Eticheta in cadrul conversatiilor profesionala e vitala cand vrei sa faci impresie.

Asadar, in luna august propune-ti sa te documentezi asupra ce inseamna acest aspect si cum iti poti imbunatati conversatiile telefonice la job. 


4. Invata cum sa faci prezentari memorabile

Ai avut de pregatit o prezentare in power point la un moment dat? Majoritatea au trecut prin asta, cel putin odata. Insa nu e suficent sa folosesti un sablon sau sa umpli slide-urile cu informatie text, daca vrei sa faci impresie.

Chiar daca te gandesti ca nu e treaba ta sa faci prezentari, nu stii niciodata de unde sare iepurele. Poate avansezi in cariera, poate o astfel de prezentare te poate ajuta sa convingi un client sau seful, sa iti creasca salariul etc. etc.

 

via GIPHY


Documenteaza-te care e procesul prin care trebuie sa treci pentru a crea prezentari extraordinare si depune un efort, sa iti exersezi capacitatile. 

Acest exercitiu te ajuta sa iti formezi ochiul pentru a identifica oameni de la care ai de invatat, dar si sa practici abilitati precum creativitate, gandire critica, research, planificare, organizare etc.


5. Gaseste metode mai eficiente de a oferi feedback

La fel ca un “unghi mort”, cum spuneam mai sus, deseori nu ne dam seama de felul in care oferim feedback celor din jur. Si ajungem sa fim perceputi gresit sau sa oferim pareri care nu ii ajuta cu nimic.

Vestea buna e ca modul in care dam feedback poate fi exersat si imbunatatit. Uite doar cateva lucruri pe care le poti face:
  • Concentreaza-te pe problema, nu pe persoana
  • Da exemple specifice, clare
  • Subliniaza ceea ce a facut bine
  • Fii obiectiv(a), dar da in acelasi timp dovada de empatie
  • Cere propria lui opinie
  • Comunica fata in fata, cand situatia o cere
  • Directioneaza omul spre o actiune urmatoare (cere rezolvarea problemei intr-un anume fel)

Vezi si: 5 dintre cele mai importante aptitudini pe care sa le dezvolti

Tu ce iti propui sa faci in august, pentru evolutia ta personala si profesionala?

Oriunde te afli sau cu cine, ia cu tine GoFunnel si exerseaza-ti abilitatile. Iti va ocupa timpul cu folos, si cand temperaturile sunt prea mari sa iesi afara, si cand furtunile de vara te tin in casa, impreuna cu partenerul de viata sau familia.

Sper ca articolul de astazi sa iti ofere o cat de mica doza de inspiratie pentru luna ce vine. 

De asemenea, nu uita sa mentii prioritare obiectivele tale pe termen lung, atunci cand alegi actiunile pe care iti concentrezi atentia si resursele :) .

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!