Sfaturi, planuri si evenimente pentru luna noiembrie

Sfaturi, planuri si evenimente pentru luna noiembrie
Si-am ajuns si la finalul seriei incepute anul trecut in decembrie, pe blogul GoFunnel!

Dar inainte sa ‘ncalecam pe-o sa, ca v-am spus povestea-asa, suntem datori cu o lista specifica de activitati, sfaturi, planuri si evenimente pentru luna ce vine.

Noiembrie friguros aduce cu sine noi oportunitati, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. Anul acesta, precum si in urmatorii, ar fi pacat sa le ratam, avand in vedere ca exista atat de multa inspiratie in jur.

Asadar, hai sa vedem cum sa profiti la maximum de urmatoarele 30 de zile, astfel incat sa faci un pas mai aproape de visurile tale.

Iti plac materialele de pe blogul GoFunnel? Aboneaza-te la noutati si le primesti direct in inbox!

 
Ma abonez!
Calendarul evenimentelor noiembrie



1 noiembrie - Luminatia
2 noiembrie - Ziua prepararii cinei de catre barbati
8 noiembrie - Black Friday Romania
9 noiembrie - Ziua mondiala a calitatii
12 noiembrie - Ziua Happy Hour
14 noiembrie - Ziua muraturilor
17 noiembrie - Ziua drumetiilor
24 noiembrie - Ziua celebrarii talentului tau unic / Ziua evitarii cumparaturilor
25 noiembrie - Ziua listei de cumparaturi
29 noiembrie - Ziua felicitarilor electronice / Black Friday oficial
30 Noiembrie - Sfantul Andrei (zi libera)

Pentru comerciantii din nisa florarii si lumanari, inceputul lunii e o perioada foarte aglomerata, pentru care se pregatesc intens tot anul. Intervalul vanzarilor incepe chiar cu 2-3 saptamani inainte de Luminatie, cu un varf abrupt in ultimele zile de octombrie.

Cu siguranta, multi dintre noi tinem cont de acest eveniment si pe plan personal. Dar nu e singurul pentru care trebuie sa te pregatesti sau de care sa tii cont, dupa cum vezi in calendar.

La fel ca in alte luni, te invit sa le folosesti ca puncte de reper, pentru a le sarbatori, pentru a profita de oportunitatile aparute, dar si - daca esti comerciant - pentru promovare & vanzare intr-un context sezonal.

Vezi si: Idei, planuri si evenimente pentru luna octombrie


Idei de activitati in luna noiembrie

Pentru dezvoltarea personala

1. Fa planul tau de cumparaturi pentru Black Friday

Acum, sigur ca nu toata lumea are incredere in veridicitatea reducerilor de Black Friday. Insa, pe de alta parte, e vizibil ca pentru multe produse pretul de BF este unul dintre cele mai mici din an.

Iar daca ai nevoie de ceva, nu strica sa iti planifici din timp o lista de cumparaturi si sa iti alegi magazinele de la care vei cumpara de Black Friday. Nu uita sa iti stabilesti si un buget!

Sau chiar sa iti planifici timp in zilele de varf anuntate de comercianti pentru a verifica ofertele disponibile.

 

via GIPHY


In principiu, majoritatea magazinelor vor face Black Friday in ziua de vineri, 10 noiembrie, cand se vor lichida si stocurile rezervate celor mai reduse produse / celor mai cumparate. 

Reducerile, insa, vor continua si dupa aceasta zi, si e foarte posibil sa primesti inclusiv oferte personalizate, pe tot parcursul lunii.

Pont! Inclusiv noi, la GoFunnel, vom participa la Black Friday, asa ca fii pe faza!


2. Include lista cumparaturilor de cadouri pentru Sarbatori

Conform statisticilor oficiale, majoritatea cumparatorilor de BF fac achizitii pentru uzul personal. Poate si tu te regasesti in aceasta categorie.

Insa iti poti duce eficienta la urmatorul nivel planificand anul acesta si cumparaturile pentru cadourile de sarbatori. 

Fa o lista cu persoanele carora vrei sa le faci o surpriza in decembrie si noteaza-ti acolo idei pentru produsele ce s-ar putea transforma in cadouri remarcabile. 

 

via GIPHY


Poti chiar sa ii intrebi din timp ce si-ar dori sau sa accesezi ghidurile existente pe net cu idei de cadouri.

Inclusiv noi am facut un astfel de ghid, pe care il poti gasi aici: Idei de cadouri pentru prieteni si familie de Mos Nicolae.


3. Incearca o reteta speciala de vin fiert

Una dintre micile placeri ale serilor de toamna tarzie este vinul fiert, condimentat din belsug. Cu cat frigul pisca mai tare afara, cu atat mai calda e aroma.

Insa cate case, atatea obiceiuri. Daca nu mergi direct pe varianta vinului fiert baut la un targ de toamna, poti face acasa o oala mare, numai buna de impartit cu prietenii (de exemplu, cand va jucati GoFunnel).

Vinul fiert se prepara rapid si extrem de usor, iar condimentele alese raman la latitudinea ta. Poti folosi portocale, mere, scortisoara, cuisoare, piper, anason, dar si amestecuri gata de cumparat din comert.

 

via GIPHY


Ca regula de respectat, incearca sa nu aduci vinul in clocot, si pune de la inceput mai putin (zahar si condimente), decat prea mult.

Vezi si: 5 idei de activitati pentru seara de Halloween


4. Citeste despre rezistenta si determinare

Traim intr-un context economic si ideologic din ce in ce mai instabil. Asa ca unele dintre cele mai importante abilitati pe care sa ni le cultivam este rezistenta si determinarea.

De ce?

Pentru ca acestea ne ajuta sa perseveram in fata adversitatii, ne ajuta sa gestionam mai eficient stresul si nesiguranta, dar si sa continuam sa ne dezvoltam si sa ne imbunatatim conditiile pe viitor.

 

via GIPHY


Acum, intrebarea e cum cultivi aceste doua aptitudini?

Iata cateva idei:
  • Invata din propria experienta - majoritatea am trecut prin diverse situatii in trecut. Aminteste-ti ce anume te-a ajuta sa depasesti obstacolele sau emotiile puternice, astfel incat sa gasesti propriile tale formule.
  • Adopta o atitudine proactiva - nu iti ignora problemele. In schimb, vezi ce ai de facut , planifica si actioneaza pentru a le rezolva. Aproape intotdeauna e nevoie de timp, in special cand e vorba de un eveniment traumatic sau o piedica uriasa, dar e important sa muncesti activ pentru a reveni la echilibru emotional.
  • Ai grija de tine - si nu ma refer doar la aspectele fizice, ci in special la nevoile si emotiile tale. Rezerva timp pentru tine, acorda-ti oportunitatea de a te bucura de hobby-uri, de rutinele zilnice si tabieturile pentru linistea ta spirituala.
  • Pastreaza-ti optimismul si realismul - adevarul adevarat e ca nu poti schimba trecutul. Dar poti, intotdeauna, sa te concentrezi pe viitor. Faptul ca accepti sau chiar anticipezi schimbarile te va ajuta sa te adaptezi mai usor si sa vezi noile provocari cu mai putina anxietate. Asa ca nu iti fie teama sa iesi regulat din zona ta de confort, pentru a-ti cultiva abilitatile.

5. Antreneaza-ti corpul pentru a fi mai rezistent la frig 

Chiar daca temperaturile scad, asta nu inseamna ca trebuie sa ne infofolim in varful patului si sa stam in interior toata ziua. Ei bine, oricum cei mai multi dintre noi nu avem aceasta posibilitate :) 
 

via GIPHY


Asa ca o activitate cu efecte excelente pentru lunile de iarna ce vin este sa ne dezvoltam rezistenta la frig.

Cum poti face asta? 

De exemplu, poti face regulat dusuri reci, poti merge saptamanal la inot sau poti sa alergi in aerul rece de toamna, lucru ce te ajuta mult si la dezvoltarea rezistentei mentale.

Vezi si: Doza de inspiratie pentru buna dimineata: incepe-ti ziua cu un plus de motivatie


Pentru dezvoltarea profesionala

1. Aplica planul de actiune pentru Black Friday


Din cealalta perspectiva a Black Friday, daca detii o afacere sau lucrezi pentru una, acum e momentul sa pui in aplicare planul de bataie la care ai muncit pana acum.
 

via GIPHY


Un aspect important, daca ai participat la Gomag Black Friday SUMMIT, cu siguranta ai descoperit si cateva idei de ultim moment pe care le poti incerca in proiectul tau, astfel incat sa faci un pas inaintea competitorilor.

Calendarul de aplicare depinde, desigur, de planul tau, asa ca tot ce imi ramane de facut este sa iti urez spor. 

Iti reamintesc sa abordezi aceasta strategie cat mai calculat, pentru ca dupa BF vine perioada campaniilor pentru sarbatori, moment in care ai ocazia sa obtii si mai multe vanzari.

Vezi si: Black Friday: istoric, perspective si idei pentru acest an



2. Invata despre cele mai noi tendinte din industria ta

Mai e foarte-foarte putin pana la finalul anului. Iar asta inseamna ca e momentul potrivit sa incepi creionarea planului profesional pentru 2025.

Sigur ca primele lucruri pe care le iei in considerare sunt obiectivele tale. Insa, la fel de importante sunt si tendintele / trendurile anuntate in industria ta. 

 

via GIPHY


Anticiparea schimbarilor si ajustarile realizate din vreme iti pot da un start mai rapid sau pot crea atuuri pentru tine, pe care, fara planificare si previzionare, le-ai putea rata.

Urmareste studiile ce incep sa fie publicate din noiembrie, privitoare la trenduri, atat ca previziuni generale, cat si pentru nisele care te intereseaza.


3. Consolideaza brandul tau personal

Am mai discutat anterior pe blog despre brandul tau personal, asa ca nu voi intra in detalii despre ce este acesta.
 

via GIPHY


In luna noiembrie, iti poti acorda timp pentru a prelua controlul asupra imaginii tale publice si pentru a crea noi resurse care sa iti sustina brandul. 

De exemplu, poate fi vorba de actualizarea CV-ului (inclusiv a contului de LinkedIn), de reanimarea blogului tau personal, sau poti cuantifica rezultatele aparute online despre tine, sau iti poti crea un fisier cu informatii necesare pentru comunicarile tale (descrieri de diferite dimensiuni, poze actuale, certificate etc.) sau poti trimite un guestpost ori participa la un podcast.

Metode sunt o multime, tot ce trebuie sa faci este sa treci la actiune.

Vezi si: Ce este brandul personal si de ai nevoie de el


4. Identifica abilitatile tale transferabile si lucreaza pe ele

Abilitatile transferabile, cunoscute mai bine sub numele de soft skills, sunt din ce in ce mai apreciate la nivel profesional. 
 

via GIPHY


De exemplu, studiile arata un impact puternic pe zona de vanzari in afacerile care angajeaza oameni in departamentul customer support cu abilitati transferabile bine dezvoltate.

Cateva exemple de soft skills sunt comunicarea, inteligenta emotionala, creativitatea, managementul timpului, lucrul in echipa, empatia, rabdarea, gandirea critica, organizarea etc.

Toate acestea sunt abilitati pe care le poti antrena, prin cursuri, workshop-uri, precum si alte activitati, in special practice. 

Indrumarea si repetitia sunt esentiale, iar cu un plan bine pus la punct, le poti imbunatati astfel incat sa le transformi in avantaje valoroase din punct de vedere profesional.

Vezi si: Cum sa iti mentii mintea ascutita - 7 sfaturi


Cam atat pentru astazi.

Trateaza sugestiile citite mai sus ca sursa de inspiratie astfel incat sa planifici un noiembrie plin si productiv, pe toate planurile. Spor la pus in practica.

Pana data viitoare!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721-334.992 contact@gofunnel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!